Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali sproti pomivate in pospravljate posodo?

Ali sproti pomivate in pospravljate posodo?

Jaz to delam kar med kuhanjem, sproti pomijem ali pa zložim v pomivalni stroj. Imam namreč majhno kuhinjo in če ne pospravljam sproti, sploh nimam kam kaj dati. Tudi zvečer skoraj zmeraj vse pospravim, da vstanem zjutraj v čisto in pospravljeno kuhinjo.

Če zjutraj vstaneš in dobiš vse razmetano in umazano posodo, te prime žalost in sploh ne veš, kaj začeti.

Nisem pa na sploh tako strašno picajzlasta, da ni nikjer nobenega prahu. Vsega itak ne zmorem. Kako je pa pri vas?

Ja, vse delam sproti in redno, imam malo tiste motnje (OKM ali kaj je že)))))

Imam pač rada pospravljeno.

Ja, sproti ali po obedu. Zelo redko se zgodi, da zvečer ne bi utegnila. Če slučajno se, me ne popade žalost, opravim, ko lahko. Pomivalnega stroja ne potrebujem. No, vsaj ne še. Zame je to ena takšna prijetna meditacija, voda, pena, cel žur.

Mi ponavadi kar med kuho. Imaš toliko časa, drugega se tako težko lotiš. Pa na koncu se samo še uporabljen pribor z mize da v pomivalca in imaš pospravljeno.

. https://youtu.be/8WAijbC2zZ0

Žal le redkokdaj utegnem ali zmorem sproti in takoj pomiti in pospraviti. Na žalost nimam pomivalnega, pač pa posodo včasih pomije tudi mož (a ne vso, ker pusti pribor in podobno), pa mi še vedno ne znese, ker postanem utrujena. Kolikor berem, druge to zmorejo, ne vem sicer kako ali pa imajo toliko energije, ki je jaz ne vem zakaj, pač nimam. Sem pa vsaj srečala že abrahama in se lahko nanj izgovarjam.

Seveda, že med kuho vsak pladenj, krožnik, posodo…pomijem, tako da ko sedemo k obedu, je kuhinja v bistvu že pospravljena. Po obedu pa se pomije še samo to, kar so pri obedu potrebovali.

Imam pomivalca, ampak ga uporabim res samo takrat, ko imamo kake obiske pri obedu, da nas je res več.

Zvečer pa itak pogledam in pomijem, če je še slučajno kje kaj.

Prahu pa ne vidim, ga ni (recimo).

Odgovor na objavo uporabnika
kakor kdaj, 10.11.2021 ob 10:49

Žal le redkokdaj utegnem ali zmorem sproti in takoj pomiti in pospraviti. Na žalost nimam pomivalnega, pač pa posodo včasih pomije tudi mož (a ne vso, ker pusti pribor in podobno), pa mi še vedno ne znese, ker postanem utrujena. Kolikor berem, druge to zmorejo, ne vem sicer kako ali pa imajo toliko energije, ki je jaz ne vem zakaj, pač nimam. Sem pa vsaj srečala že abrahama in se lahko nanj izgovarjam.

Naucila sem se, da ce ne naredim takoj, bom pozneje tezje, vse manj se mi bo dalo in ta nenarejena stvar mi bo visela nad glavo kot breme, dokler je ne naredim.

Kaj delas, ko kuhas, ne vem, ampak jaz vcasih brisem prah, dajem perilo prat in susit, vse sorte takih malenkosti in tudi posodo sproti pospravljam,  ker ce se mi nabere polno korito, mi vse dol pade in me je groza to pospravljat.

A ti stojis zraven piskra in gledas, kako se kuha in cakas, da bo skuhano?

Po kosilu pa ravno tako, takoj posoda, ceprav sem se najedla in sem utrujena, ker ce jo pustim za tiste pol ure, ko si grem zravnat hrbtenico, potem ko vstanem in vidim se kroznike in ostalo v koritu, me mine volja za zivljenjem.

Torej, cim vec naredim sproti, da se ne nabere cel kup, ker mene ta kup utrudi ze na pogled!

Tudi jaz že med kuho pospravljam sproti. Tako je najlažje in najhitreje, pa izkoristim čas, ko se kaj samo kuha in ni treba delati.

Tako sta delali mami in mama in tako dela moja hči, in že tudi vnukinja je navajena, da se pospravi sproti.

Sproti (med kuhanjem) pomijem, kar se da, tako da ostane minimalno. Imam pa pravilo, da če delam popoldne, posodo od zvečer pustim za zjutraj, zvečer se raje crkljam in počnem kaj zabavnega. Ker to niso gore posode, me nič ne potre, kot piše nekdo zgoraj.

pride ko se je tudi po en teden ne pritaknem. Se je pa potem lotim urnik, bi rekli po domače.

Roxi, 10.11.2021 ob 12:17

pride ko se je tudi po en teden ne pritaknem. Se je pa potem lotim urnik, bi rekli po domače.

Da pustim posodo cel teden, pa ceprav bi to bili le kozarci in salce, mislim, da bi jih samo vrgla v smeti.

Sproti. Mi nič dosti več časa ne vzame da dam lonec v stroj kot pa če ga dam v korito/na pult. Samo enkrat sem bila na obisku pri sosedi ki je imela poln pult in lijak umazane posode. To smrdi za bruhat. Sploh pa da ti ostanki hrane ležijo tam….pomoje to vse možno privabi.

Tako počne moj brat, ki je nemaren do konca. V njegovi kuhinji smrdi, sicer pa sploh ne hodimo več k njemu, ker ima vse umazano, svinjsko, nametano in neurejeno.

Citirala sem tisto, ki en teden pušča posodo.

kot v glavi tako v hiši, 10.11.2021 ob 13:33

Tako počne moj brat, ki je nemaren do konca. V njegovi kuhinji smrdi, sicer pa sploh ne hodimo več k njemu, ker ima vse umazano, svinjsko, nametano in neurejeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close