Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali so RENAULTI res slabi avtomobili?

Ali so RENAULTI res slabi avtomobili?

Lej, že miljonkrat sem napisal da me ne zanimajo novejši letniki od nobene firme, ker delajo sama jajca..ne zanimajo me statistike okvar…..moji modeli bemflov so E39, E38, E46 E53[/quote]

Razumem, ampak tile tudi ne bodo večni, da jih boš lahko za male pare ohranjene kupoval še desetletja. Boš letnike 99 vozil še leta 2049, tako kot tisti siromaki na Kubi krpajo in popravljajo cadillace iz leta 1959 do danes? Slej ko prej te čaka plastika in pokvarljiva elektronika.

kot prvo, ocitno vsi zagovorniki renoja se niste probali nemskih vozil… je pa tko, raj kupim 10let starga nemca kakor pa novga francoza

Karkoli se pač govori o francozih – lahko povem iz lastnih izkušenj, imel sem dva, od različnih proizvajalcev. Eden je bil kupljen nov, eden rabljen, z obema ista jajca. Toliko problemov kot s francozoma nisem imel ne prej ne potem z nobenim, pa sem imel nemca, japonca in španca, trenutno pa češkega nemca 🙂

Imam izkušnje z Meganom in so bili sami problemi z njim. Kakšen Clio je še vzdržljiv avto pa mogoče kakšna Laguna. Ostalo pa bolj tako tako.

Pri mas od nekdaj kupujemo samo Renault avtomobile…zadovoljni, udobni in mehki za voznjo,vzdrzljivi in po normalnih cenah ☺ Nas mika nakup Nissan Quaskai pa nas je strah,ker ne poznamo znamke Nissan. Tako,da Renault je za nas preverjena znamka!

Niso vsi modeli Renaultov O.K. Duša avta je motor in če je ta zanič, je tud avto zanič.
Bencinarji so zakon.
Renault laguna bencin 1.8 RT, vozil 17 let 250.000 km niti ene okvare motorja ali kakšne druge napake, le redni servisi (plja, filtri, na 6 let velik servis in to je to), prodal zaradi tega ker takrat še ni imel klime.
Renalut megane bencinar 1.6 RT drugi avto pri hiši za v službo. star 12 let blizu 200.000 km še vedno kot nov , dela kot urca niti enkrat pustil na cedilu.
Pa že pred 25 leti sem imel bencinarja renaulta, pa je tud delal kot urca, samo redni servisi

Dizli so pa problem ja.

Renault je v nekem obdobju…recimo pred 15 leti malo zašel s poti kar se tiče kvalitete. No, spet odvisno od sreče, poznam take ki so bili vsak mesec na servisu in take, ki so naredili z megani in lagunami po 300.000. Kar se tiče novih oz novejših, so baje OK. Drugač pa ja….tak bolj mehek avto, prednji del iz plastike, tudi plastika noter nevem koliko je občutljiva na obrabo. Meni so novi modeli všeč, a bom še dalje prisegal na japonce in nemce.
Če bi jaz izbiral tak tip avtomobila kot ga iščete vi, bi se odločil za mazdo CX-3. Je dražja od capturja, ampak po mojem mnenju za razred boljša.

midva z možem prisegava na Renault, mož Laguno, ravno včeraj sem gledala eno novo varianto renault karavana…ultra lep…tudi Captur mi je všeč, ga ima moj sestrič…zelo fini…

Renault super za vozit, mehak, tako da moj Clio bo ostal Clio, le novejši model….

nov Clio, manjši trk v koloni pri nizki hitrosti, skoraj polovica avta sestutega. Plastik fantastik na prafaktorje. Še pol leta po popravilu ga vozim na servis ker avto ni več OK, ali škripa, ali se sedež ne premakne, ali lučka za bv sveti. Na servisu se za glavo držijo. A ne znajo popraviti tako kot je treba (uradni servis) ali pa je avto tak drek.
Nikoli več.

Jebiga, za slabe šoferje tud merceez ni dobr…

Aja da so dizli problem. Jah men se gre da imam dizle vedno, ker sem veliko na poti, zaradi takega dela in bencinar več kuri žal 🙁

Renojevi dizli so čisto ok. Verjetno celo boljši od velecenjenega vw. Kar korajžno v nakup. Reno je imel nekaj težav z dizli v letu 2003…potem so pa zamenjali proiZvajalca turbin in črpalk. Od takrat so top. Tihi, varčni, sodobni.

aha, ti boi raje videl, da greš ti na prafaktorje in da avto ostane cel? za mečkljive cone na avtu še nisi slišal? verjetno da ne

Renoji so povsem OK. Sem pa danes “spoznala” čudnega voznika – po vsej sili je hotel izsiliti, da ga spustim naprej… Pa ni šlo za klasično prehitevanje. Kao umaknila naj bi se mu. Cccccccc

Pozdravljena,kdor lepo dela z ženskami dela tudi z avtomobili,jaz imam naročenga kapturja,pred tem sem imel dva megana,cliota in še kaj,z megani se vozim 21 let brez problemov..torej lahko povem,zanesljiv avto,pa naj drugi govorijo in pišejo kar hočejo..

Nikoli nisem imela nobenih težav s clioti.
Razen preluknjanega auspuha, zaradi vlage in premalo narejenih km.

Mogoče, ker jih je največ na cesti. Če imaš na cesti 100 Renaultov in 5 Mazd, je normalno, da bo mehanik imel več dela z Renaulti, kar pa ne pomeni nujno, da se tudi bolj kvarijo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tudi jaz nikdar nisem imela tezav z Renaultom, razen da so ga ukradli. Potem sem imela Peugeta, zivo sranje, zdaj VW, zelo zadovoljna.
Renault bi bil super, ce jih ne bi toliko kradli.

če drugo ne, vsaj toča mu ne pride do živega 🙂

pred 10 leti sem kupila novega cliota, ki sem ga nato tudi prodala po super ceni, nikoli nobenega problema z njim, nato sem pred letom dni kupila novega megana, ker sem zaradi otrok potrebovala večji avto, vzela sem diesel, avto je lep, super se vozi, ima majhno porabo, vzela sem megan gradntur, ki ima še večji prtljažnik, proporočam zelo

Ne vem, jaz sem bolj na silo kupil Kadjarja Bose edition, bencinc, pije kot žolna. Včasih mi je malo nerodno, ko se z njim peljem. Sosedi so komentirali, češ, čudak, z BMW ja je šel na Renaulta. Dočim je notri pravi užitek, fini materiali, udoben, ni da ni. Samo kaj ko ima ima spredaj med lučmi avtomobilsko dvigalko za znak firme.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close