Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali so RENAULTI res slabi avtomobili?

Ali so RENAULTI res slabi avtomobili?

Jaz imam Capturja…sicer še ne dolgo…malo manj kot eno leto…super avtek za voziti, lahek, okreten…je pa STRAŠNO NEPREGLEDEN….
Ni pa to družinski avto, ker to je povišan Clio.

Sama sem imela skoraj 20 let Renault 5. Nikoli nobenih težav, razen, da je že od samega začetka težko vžigal in nihče ni znal popravit :-(((

Nepregleden da je? To pa ni OK… Ja, drugače vem, da je to malo povišan in razbacan Clio.

V familji od katrce pa stare šestnajstke do devetnajstke in enaindvajsetice….

Potem pa laguna,safrane,scenic,espace in trafic. Vsi vedno bp,le redni servisi. Le žarnice na traficu malo prepogosto crknejo,enkrat na dve leti.

In za ugoden denar dobiš pri Renaultu največ,sploh dodatne opreme.

Slabih avtov je dandanes zelo malo. Jaz vama svetujem, da se raje osredotočita na stroške, ki bodo nastali po nakupu – cena servisov, cene rezervnih delov, oddaljenost servisa, cena registracije, dimenzija in cena pnevmatik… s tem vsem se da prišparat ogromno v recimo petih letih.

Glih kontra…vsi so dost slabse izdelani, slabsi materiali itd…pac potrosna roba….

Glih kontra…vsi so dost slabse izdelani, slabsi materiali itd…pac potrosna roba….[/quote]
Drži. Edina stvar, ki je boljša, je varnost. Kvaliteta je slabša, glede na tehnologijo, ki jo imamo, v primerjavo s starimi avtomobili. Pa en kup krame silijo zraven, ki je nihče ne rabi.

Captur se mi ne zdi nepregleden.
Kaj pa Ford b ali c max?

Imeli renoja. Nekaj let je blo super, pol pa je zacelo crkvat vse po spisku. Zadnje leto smo na njega dali vec kot pa bi me prisel celoletni obrok lizinga za enega novejsega podobnega. Renault scenic. Jaz sem zase sigurna da renoja ne kupim vec.

Jaz sem kupila clio karavan različico in sem zelo zadovoljna. Pojdite na testne vožnje več avtomobilov, jaz sem se na ta način kar hitro odločila. Je pa to moj prvi RENAULT.

Ja, prav gotovo, da je bila včasih boljša kvaliteta, ja. Ste še preveč mlečni, da bi vedeli, kako so pred tridesetimi leti avtomobili rjaveli. Po desetih letih so bili že vsi gnili, če ni bilo kleparskih in ličarskih obnovitev vmes. Danes ne vidiš več avta, ki bi stal ob cesti zakuhan, včasih je bil pa to kar reden prizor. Generalke so se delale pri 100 000 prevoženih in podobno.

Preberi kar sem napisal- glede na obstoječo kvaliteto sigurno. Imam avtomobile že zelo dolgo…

Le dve stvari sta s prostim očesom vidne iz vesolja…..

kitajski zid in renojev odpad;)))

Ne vem, ali so dobri ali ne, ampak mi Renaulti nikoli niso bili všeč.

Morda si pa videla samo tiste z odpada od onega pred tabo.

Clia se da popravit na vsakem dvorišču. V nekem smislu je domač avto in tudi rezervni deli se dobijo povsod in so najcenejši.
Vozim ga v 19-to leto /stroj 1.2/ Prevoženih ima 350.000 km in dela kot urica. Na motorju nič. Prva sklopka, zaganjač nič okvar.

Dolge proge avtu ne škodijo. Spodaj sem opisal Clia II., ki dnevno cca prevozi = 5 x tedensko 70 km/dan. Plus.
19 let 350.000 km. brez blema.
Tudi mlajši Megan dela super.

Z obema Renojema so se v 8 letu začele pojavljati resnejše težave. Oba modela sem kupila nova in jih na koncu dobro prodala. Vmes nobenih težav.

Vsako leto izdajo listo “pokvarljivosti” pri ADACu, TUVu in DECRI.
Podobno se opravlja ankete zadovoljstva uporabnikov pri JD Powers, BBC Top Gear.
Tudi posamezne avtomobilske revije naredijo takšne liste.

Za vsako vozilo, ki je vsaj 2 do tri leta na tržišču obstajajo statistike in testi pokvarljivosti. Zdajle na začetku leta so celo posene izdaje revij, kjer po proizajalcih in modelih predstavijo vozila. Kaj in kje se kvari.

Google it. Ali pa v trgovino po revijo 🙂

Pri tem seveda malce po pameti. Nemške revije hvalijo pretežno domače proizvode, Francoske prav tako.. britanske pa začuda ljubijo Forde.. in ne morejo prehvaliti Škod.

De omnibus disputandum..

Torej čemu služijo te liste, če vsakvec kot očitno propagira svoje? ADAC je že prevečkrat pokazal, da je daleč od nepristranskosti. TUV in DECRA nista nič boljša. Britanci spet. Torej kaj ti to pomaga, če ni res objektivno?

Liste pomagajo v tem, da če se recimo Fiat, Citroen.. znajdeta na zadnjih mestih tako pri Angležih, kot Nemcih.. veš, da je to problem.

Pa recimo prejšnja generacija Renault Espaca je redno bila na repu liste pokvarljivosti – beri: dokaj pokvarljiv. Pa tudi VW Sharan/Seat Alhambra ni bila dosti boljša. Visoka teža, veliko mestnih voženj – dostavljanje otrok.. poddimenzionirano podvozje.. in imaš problem.

Škodo pa npr. hvalijo vsi. Tudi Nemci (skozi zobe sicer).

Bistveno vprašanje pa je seveda: v kakšni starosti voziš avto.

Če kupiš novega in ga menjaš na 3 leta.. potem večina problemov odpade.
Če kupiš rabljenega po 5 letih starosti in ga kaniš uporabljati do 10 leta.. pa bodo sevda čisto drugi rezultati.

Glede novih velja preprosto pravilo: Kupi, ko je vozilo vsaj 2 leti že na tržišču.
V tem času namreč odpravijo “otroške bolezni”. Pomembno pa je, da ne kupiš nekega novega motorja.. menjalnika.. saj ta še ne bo preverjen.

Captru je že nekaj časa zunaj.. tako, da so pomanjkljivosti znane.

De omnibus disputandum..

Me prav zanima pod kaj spadajo ” resnejše težave”…

Glih kontra…vsi so dost slabse izdelani, slabsi materiali itd…pac potrosna roba….[/quote]
Drži. Edina stvar, ki je boljša, je varnost. Kvaliteta je slabša, glede na tehnologijo, ki jo imamo, v primerjavo s starimi avtomobili. Pa en kup krame silijo zraven, ki je nihče ne rabi.[/quote]

In glih na tisto nepotrebno dodatno opremo pada večina telet, ki pri nakupu avta gleda večinoma na nepomembne zadeve, bistvenih pa ne upošteva…večinoma jih zanima oprema in kvarljivost…

Konkretno za Capturja ne bi vedela.
Je pa moj oce ze na tretjem Scenicu in doslej ni imel z nobenim tezav, vsi so sli vsaj do 250000 km (sluzbeni avti).
Tast in tasca sta na drugi Laguni – prav tako brez tezav.
Jaz sem kot prvi avto podedovala dedkovega vsaj 20 let starega Clia s 150000 km in sva se imela fino, na koncu sem ga zamenjala za novega Megana, ki ima zdaj 7 let, 120000km pa razen rednih servisov in menjave akumulatorja nismo imeli nobenih stroskov z njim. Se mi pa zdi, da ko enkrat vozis Renaulta, tezko presaltas na “trse” avtomobile tipa VW. Od avtomobilov, ki sem jih sama doslej vozila (kar nekaj) so mi najprijetnejsi za voznjo.
Pa se sevisirat jih po poteku garancijske dobe zna vsak popoldanski obrtnik.

No čaki mal, to je pa že mal bolano…tvoj stari fotr, tvoj fotr, ti, tast in tašča, vsi na renojih?? Upam da tvoj dec ni v vaši sekti….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close