Ali so RENAULTI res slabi avtomobili?
Ja, prav gotovo, da je bila včasih boljša kvaliteta, ja. Ste še preveč mlečni, da bi vedeli, kako so pred tridesetimi leti avtomobili rjaveli. Po desetih letih so bili že vsi gnili, če ni bilo kleparskih in ličarskih obnovitev vmes. Danes ne vidiš več avta, ki bi stal ob cesti zakuhan, včasih je bil pa to kar reden prizor. Generalke so se delale pri 100 000 prevoženih in podobno.
Vsako leto izdajo listo “pokvarljivosti” pri ADACu, TUVu in DECRI.
Podobno se opravlja ankete zadovoljstva uporabnikov pri JD Powers, BBC Top Gear.
Tudi posamezne avtomobilske revije naredijo takšne liste.
Za vsako vozilo, ki je vsaj 2 do tri leta na tržišču obstajajo statistike in testi pokvarljivosti. Zdajle na začetku leta so celo posene izdaje revij, kjer po proizajalcih in modelih predstavijo vozila. Kaj in kje se kvari.
Google it. Ali pa v trgovino po revijo 🙂
Pri tem seveda malce po pameti. Nemške revije hvalijo pretežno domače proizvode, Francoske prav tako.. britanske pa začuda ljubijo Forde.. in ne morejo prehvaliti Škod.
Liste pomagajo v tem, da če se recimo Fiat, Citroen.. znajdeta na zadnjih mestih tako pri Angležih, kot Nemcih.. veš, da je to problem.
Pa recimo prejšnja generacija Renault Espaca je redno bila na repu liste pokvarljivosti – beri: dokaj pokvarljiv. Pa tudi VW Sharan/Seat Alhambra ni bila dosti boljša. Visoka teža, veliko mestnih voženj – dostavljanje otrok.. poddimenzionirano podvozje.. in imaš problem.
Škodo pa npr. hvalijo vsi. Tudi Nemci (skozi zobe sicer).
Bistveno vprašanje pa je seveda: v kakšni starosti voziš avto.
Če kupiš novega in ga menjaš na 3 leta.. potem večina problemov odpade.
Če kupiš rabljenega po 5 letih starosti in ga kaniš uporabljati do 10 leta.. pa bodo sevda čisto drugi rezultati.
Glede novih velja preprosto pravilo: Kupi, ko je vozilo vsaj 2 leti že na tržišču.
V tem času namreč odpravijo “otroške bolezni”. Pomembno pa je, da ne kupiš nekega novega motorja.. menjalnika.. saj ta še ne bo preverjen.
Captru je že nekaj časa zunaj.. tako, da so pomanjkljivosti znane.
Glih kontra…vsi so dost slabse izdelani, slabsi materiali itd…pac potrosna roba….[/quote]
Drži. Edina stvar, ki je boljša, je varnost. Kvaliteta je slabša, glede na tehnologijo, ki jo imamo, v primerjavo s starimi avtomobili. Pa en kup krame silijo zraven, ki je nihče ne rabi.[/quote]
In glih na tisto nepotrebno dodatno opremo pada večina telet, ki pri nakupu avta gleda večinoma na nepomembne zadeve, bistvenih pa ne upošteva…večinoma jih zanima oprema in kvarljivost…
Konkretno za Capturja ne bi vedela.
Je pa moj oce ze na tretjem Scenicu in doslej ni imel z nobenim tezav, vsi so sli vsaj do 250000 km (sluzbeni avti).
Tast in tasca sta na drugi Laguni – prav tako brez tezav.
Jaz sem kot prvi avto podedovala dedkovega vsaj 20 let starega Clia s 150000 km in sva se imela fino, na koncu sem ga zamenjala za novega Megana, ki ima zdaj 7 let, 120000km pa razen rednih servisov in menjave akumulatorja nismo imeli nobenih stroskov z njim. Se mi pa zdi, da ko enkrat vozis Renaulta, tezko presaltas na “trse” avtomobile tipa VW. Od avtomobilov, ki sem jih sama doslej vozila (kar nekaj) so mi najprijetnejsi za voznjo.
Pa se sevisirat jih po poteku garancijske dobe zna vsak popoldanski obrtnik.
Forum je zaprt za komentiranje.