Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali so programerji naduteži?

Ali so programerji naduteži?

Ali so programerji naduteži ali samo ne znajo komunicirati, se ne znajo dobro šaliti?

Programerji niso naduti, vsaj tistih nekaj s katerimi sem jaz delal. Smo preživeli kar dosti časa, tudi po 10 ur skupaj in smo delali (sam nisem programer, temveč (ux&ui) oblikovalec). Pri snovanju aplikacij in igre nam je prišlo sodelovanje zelo prav, je pa res da noben ne govori ravno preveč rad :D.

Smo si pa med seboj različni, zato je nesmiselno vse metati v isti koš. Sam poznam nekaj 10 programerjev, ampak z vsemi smo se dobro razumeli, nihče se ni imel za kaj več, ker smo bili navsezadnje vsi potrebni pri realizaciji aplikacije/igre/spletne strani…

hja na kratko?  jaz jih poznam.  to so ljudje ki sorelativnodobri matematiki, torej niso neki govorci.  to so po večini  neizkušeni z ženskami in kmalu se najdejo v levičarski politki.  ker imajo tudi mamice učiteljice velikokrat.  ker pač niso smeli nič kaj športat in imetpunce jim mamice levičarke najdejo ženske.  ponavadi grdosije umsko zaostale.  ponavadi.  in ja so naduti.  ker ne vedo kako bi se izražali.  in  če pol dobijo neki dnarja v sluzbi je fse samo še huje.

zakompleksanci,  pač mamini sineki.  ki nikoli ne uspejo  mamice zamenjat za ženo.  to je v večini.

Hoho, pa se kako dobro znajo “komunicirat” le, da njihova komunikacija ima svoj nivo.

Predvsem z vdiranjem v tuje compe, poslusanjem zasebnih pogovorov preko compa, mailov in zasledovanje dolocenih oseb. ?

Tudi na tem forumu!

Jih poznam kar nekaj in vsi, brez izjeme so debeli, zavaljeni.
Zakompleksani nadutezi, ja.

pa ne vem no, jaz sem programerka in mislim da normalno komuniciram strankami .Res pa je, da pač na splošno nisem ravno družabna oseba in ne maram small talka, še manj pa korporativno sceno, kjer se pričakuje da se obnašaš in deluješ tako, kot izgleda večina Linkedin postov.

Nekateri so težki, ampak nad uteži, je pa mal huda…

Manj komunikativni in introvertirani sigurno. Naduteži pa se tudi najdejo, ampak nimam občutka, da bi kaj posebej izstopalo glede na ostalo populacijo.

Niso naduti, imajo pa res mnogi en čisto svojstven način komunikacije. Radi opletajo s svojim poklicnim žargonom in včasih se res rahlo posmihajo tistim, ki ne razumejo strokovnega izrazoslovja ali algoritemske logike.
Pač prosiš, da ti povedano prevedejo v razumljivščino.

jaz delam v podjetju, ki zaposluje in dela z zunanjimi programerji in delam z njimi že 25+ let in z programerjem poročena :), poznam jih cel kup (moški in ženske). So posebneži, večina njih, vsak z neko svojo foro (kdo jih pa nima), so pa tudi vsi po vrsti izredno inteligentni. Vedeti moramo, da ‘pravi’ programerji se morajo skoz izobraževati, slediti novim zadevam, zahteve naročnikov pretvoriti v neke izdelke, produkte … na drugi strani pa podajati in z  naročnikom, kupcem, stranko … kumunicirati v ‘normalnem’ jeziku. Imajo roke in zahteve od naročnikov, hkrati pa imajo sami mnogo idej, kako bi neko stvari naredili bolje (ni pa nujno hitereje in za naročnika bolj uporabno). Niso naduti, niso vzvišeni, le njihovo razmišljanje je popolnoma drugačno kot od naše, ki ne razmišljamo strogo računalniško :), inteligentni do kraja 🙂 in imajo velikokrat težave komunicirati z ljudmi na drugi strani, zato jih večina dela kot solo programerji – dobijo nalogo, jo opravijo -> zaključeno. Z njimi in nato do uporabnikov pa komuncira kdo drug – npr. jaz :), ker znam poslušati njih, se z njimi dogovoriti, vem kako razmišljajo, vem kako posameznega ustaviti, ko dobi ustvarjalne ideje (ki jih bodo ostali razumeli čez 5 let 🙂 ), doseči nek konsenz, da dobimo produkt in na drugi strani podati ali prodati to naročniku, stranki na način, kot stranka razmišlja … Meni skratka zanimivi ljudje in zanimivo delo in glede na to, da sem poročena z enim – na tak način delujejo tudi v domačem okolju. Aja, pa ker je ravno dopustniško obdobje, zelo težko se odklopijo od produciranja novih idej, možgani so skoz v pogonu, na ležalniku ob morju sredi pogovora ali igre z otroci lahko dobi genijalno idejo :), ki jo ponoči uskladi še z enim drugim programerjem in  ko ostali počivamo, že realizira 🙂 in to samo zato, ker bo neko stvar, ki že deluje in je preverjena, naredil na drug način (bolj genialen) 🙂

Najbolj mili ljudje so ravno programerji 🙂 Krasni ljudje! Samo razumeti moraš da delujejo na 1 in 0 :):):)

Bolj nerodni v komunikaciji, a ko se sprostijo so res čudoviti ljudje, izjemno zanimivi in nikoli dolgočasni. Ne obupaj prehitro! 😉

Odgovor na objavo uporabnika
msolivija, 01.08.2025 ob 14:35

Najbolj mili ljudje so ravno programerji 🙂 Krasni ljudje! Samo razumeti moraš da delujejo na 1 in 0 :):):)

Bolj nerodni v komunikaciji, a ko se sprostijo so res čudoviti ljudje, izjemno zanimivi in nikoli dolgočasni. Ne obupaj prehitro! 😉

Si al pa nisi, bolj binarno že ne gre.

Trditi, da smo programerji šibki v komunikaciji je sila površna trditev. V resnici smo umetniki pretvarjanja idej v izvršljive algoritme. Empatični do te mere, da zmoremo predpostaviti, kje so strahovi in izzivi uporabnikov, ki jih niti ne poznamo. In skromni, saj za večino izmed nas velja, da je odsotnost povratne informacije, najbojša povratna informacija.

Tudi jaz sem programer. Pisna komunikacija mi gre menda (tako drugi pravijo) celo boljše kot kakšnemu družboslovcu. Res pa je, da sem na začetku (v času spoznavanja človeka) bolj tih in miren – pa ne zato, ker bi bil programer, tak sem namreč po naravi, že od nekdaj. Z ženskami se znam podružiti, med vrsticami pa ne znam brati (če reče, da je 0, je sigurno 0, drugače je sigurno 1). Tako da za kakšen globlji odnos mora ženska malo prilagoditi pristop. Je pa razlika od človeka do človeka. Sam nisem vzvišen, nisem zamerljiv, konflikten.

Komunikacija glede tehničnih zadev z ne-programerji me pa ubija. Kot programer si moraš znati zadeve predstavljati (kako boš rešil problem? kaj vse gre lahko narobe? kaj vse moraš predvideti in nastaviti?) in ni hujšega kot nekomu, ki si zadev ne predstavlja, nekaj pojasnjevati, predstavljati itd. Ponavadi ljudje sami niti ne pomislijo na vse, ampak kakšno stvar jemljejo za samoumevno.

Tile novodobni, ki poustvarjajo novi lepši svet s pomočjo medijev, niso samo naduti, pač pa nenormalni.

V ničemer bistvenem ni razlik. Morda le v tem, da je razmerje nekoliko bolj v prid introvertom v primerjavi s splošno populacijo.

Ali so

seveda da so. to so asocijalni luzerji. pa poglejva skupaj.  razčlenima to.  kateri del možganov moraš imet razvit za  programiranje.  ja za logiko, mat. fiziko.  torej nisi za jezike, torej jeverjetno introvertiran.  torej, je moral veliko let otroštva presedet prd comopom. torej ni razvil  flirtanja, sexa, pa drugih  lastnosti ki jih ženske cenite in tudi moški cenimo. torej  je neizkušen luzer.  ampak , ker zna to dobro delat in to je cenjeno, ima verjetno kr neka denarja,. karje pa spet magnet za lulike. zdaj daš moškemu ki je drek, vstopnico lulike.  in sedaj se mu zmeša. ve da ima denar, zna pa ne nič. torj beta luzer. torej si najde ukazovalno samico. mamico.  in tko je ponavadi.  jaz jih poznam veliko.  in fsi so taki.  to so težki ljudje. težak karaktr. če je gej še posebej.  če si tip žensk ki je alfa praisca, alfa samica,  ukazovalna uniformiraka, nekakapetnaka v nekem športu verjetno ne bo težko.  če si normalna punca, normalna v glavo pa raje ne.  to ni tip moškega za imet otroke in da bo mož.  ni rečeno daje ful slab. saj se lahko trudi, sam to ni to. imel pa bo neki denar.   hvala bogu da nsiem ženska da se ne rabim odločat.

Nadutost nima nobene veze s poklicem. Če spremljaš ta forum ti je jasno da so najbolj naduti motenci ala tale ki je zadnji komentiral. BOlj moten, bolj nadut 🙂  V resnici noben pameten človek ni nadut. So samo nizkosamozavestni osebki, ki mislijo da tako “alfa” izpadejo in svoj manjko prikrijejo 🙂

Za Anonimno 3469:

Narobe si predstavljaš zadeve: Ne rabiš imeti ne-vem-koliko znanja iz matematike, logike, fizike – razen če se boš usmeril v področja, kjer brez teh znanj ne gre (v podrobnosti raje ne grem). Bolj kot to moraš vedeti, kako boš stroju razložil korake oz. sekvence, ki jih mora izvesti ob nekem dogodku (to je lahko: premik miške, klik na gumb, pritisk tipke na tipkovnici, sprostitev tipke na tipkovnici, detekcija zvoka preko mikrofona itd.). Računalniški programi pogosto komunicirajo s kakšnimi drugimi programi (recimo client-server komunikacija, API klici, POST/GET metode) in pri branju tehnične dokumentacije ti znanje jezikov (angleščina, pa tudi nemščina) še kako pride prav.

Motiš se tudi, ko praviš, da je treba veliko presedet za računalnikom. Jasno je, da si moraš predstavljati, kako deluje računalnik oz. naprave (s tem mislim na operacijski sistem ter strojno opremo), ni pa treba zato non-stop sedeti za računalnikom. Lahko sediš 8 ur in potem računalnika niti ne pogledaš. Lahko pa sediš samo 4 ure, saj so IT službe nasplošno kar dobro plačane. Kot vidiš, še zmeraj ostane dovolj časa, da se družiš z ženskami (ki jih ravno omenjaš), da kakšno spoznaš, da si zanjo vzameš čas itd.

Namesto da trosiš neumnosti, bi ti priporočal, da si programiranje pogledaš malo od bližje. Če zadev nisi sposoben samostojno razumeti, lahko prideš tudi k meni na kakšno učno uro – ne bo poceni, ampak se ti bo kasneje obrestovalo. Znanje nikoli ne škodi.

Splošen vtis mi kaže, da obstaja težnja za ravnanje v življenju po normativih, ki jih vnesejo v računalnike, namesto obdelave posnetega stanja. Ob tem nastane odprava odvečnih prepisovanj, ampak to spada v kvaliteto dela vodstev računalniških kolektivov, kar bo vskladilo odnose med zaposlenimi v družbah. Opazil sem, da takšno stanje nastaja zaradi kopiranja rutin, v katerih menjajo le ime uporabnika, ta pa mora sprejeti kar mu računalničarji ponudijo.

Programer, 01.09.2025 ob 19:46

Za Anonimno 3469:

Narobe si predstavljaš zadeve: Ne rabiš imeti ne-vem-koliko znanja iz matematike, logike, fizike – razen če se boš usmeril v področja, kjer brez teh znanj ne gre (v podrobnosti raje ne grem). Bolj kot to moraš vedeti, kako boš stroju razložil korake oz. sekvence, ki jih mora izvesti ob nekem dogodku (to je lahko: premik miške, klik na gumb, pritisk tipke na tipkovnici, sprostitev tipke na tipkovnici, detekcija zvoka preko mikrofona itd.). Računalniški programi pogosto komunicirajo s kakšnimi drugimi programi (recimo client-server komunikacija, API klici, POST/GET metode) in pri branju tehnične dokumentacije ti znanje jezikov (angleščina, pa tudi nemščina) še kako pride prav.

Motiš se tudi, ko praviš, da je treba veliko presedet za računalnikom. Jasno je, da si moraš predstavljati, kako deluje računalnik oz. naprave (s tem mislim na operacijski sistem ter strojno opremo), ni pa treba zato non-stop sedeti za računalnikom. Lahko sediš 8 ur in potem računalnika niti ne pogledaš. Lahko pa sediš samo 4 ure, saj so IT službe nasplošno kar dobro plačane. Kot vidiš, še zmeraj ostane dovolj časa, da se družiš z ženskami (ki jih ravno omenjaš), da kakšno spoznaš, da si zanjo vzameš čas itd.

Namesto da trosiš neumnosti, bi ti priporočal, da si programiranje pogledaš malo od bližje. Če zadev nisi sposoben samostojno razumeti, lahko prideš tudi k meni na kakšno učno uro – ne bo poceni, ampak se ti bo kasneje obrestovalo. Znanje nikoli ne škodi.

Ti resno tega motenca vabiš k sebi domov? Človek ne ga srat no. Se res tako sovražiš?

Niso vsi al ????☺️☺️☺️☺️ Saj mogoče se bodo povezali, če bodo rabli humoreske. Če se jest ne spoznam an šraufanje avta, ne vem cemu sw ne humoristično udejstvujem? Veš kaj reče ena stena drugi, brez kotov, vidva se na notranjem vogalu ???☺️☺️☺️☺️

Ti resno tega motenca vabiš k sebi domov? Človek ne ga srat no. Se res tako sovražiš?

Ne vabim ga domov (še najmanj si ga želim gledati doma), saj se da dobiti tudi kje drugje – predlagal bi mu en virtualni sestanek, ampak nisem prepričan, če se bo znal prijaviti. Kakorkoli, tip itak ne bo zainteresiran, ker on vse ve, on vsako temo komentira, saj je že zgoraj razložil glede programiranja, tako da ne verjamem, da bi ga lahko sploh naučil kaj novega.

Programer, 01.09.2025 ob 21:02

Ne vabim ga domov (še najmanj si ga želim gledati doma), saj se da dobiti tudi kje drugje – predlagal bi mu en virtualni sestanek, ampak nisem prepričan, če se bo znal prijaviti. Kakorkoli, tip itak ne bo zainteresiran, ker on vse ve, on vsako temo komentira, saj je že zgoraj razložil glede programiranja, tako da ne verjamem, da bi ga lahko sploh naučil kaj novega.

Če si programer in srednje socialno inteligenten potem veš kaj pomeni “don’t feed the troll”.

Nekdo, ki pravi da programerji ne znamo jezikov, še ni spoznal nobenega programerja.

lloyd, 01.08.2025 ob 14:36

Si al pa nisi, bolj binarno že ne gre.

A ne:) Mogoče se zato dobro razumem z njimi, ker delujem po enakem principu:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close