Ali so dražji CD-ji bolj varni za shranjevanje podatkov?
V trgovinah se da dobiti vse mogoče vrste in cene zapisljivih CD-jev… Saj vem, da niso kaj preveč zanesljiv medij, pa vendar… S trdega diska bi rada presnela fotke in filmčke naše deklice… Kaj naj kupim? Kako naj sploh vem, kakšna je razlika med vsemi temi znamkami in firmami? Ali je to sploh pomembno?
Enkrat v preteklosti je bilo nekaj govora o teh medijih, kateri bodo dražji itd.
Nekaj v stilu: za podatke bodo cenejši, za slike in podobno dražji… je bilo tudi po TV. Ampak OK, to je že mimo. Vseeno pa nobenega ne briga kaj bo šlo na te CD-je.
Torej, ko jih boš šla kupovat nič ne razlagaj za kaj jih boš uporabila, oziroma kaj boš na njih shranila. Kar se tiče pa samih medijev (CD-jk), se meni najbolje obnesejo Verbatim-ove. Moje izkušnje z njimi so odlične.
Ti bo ziher še kdo kaj povedal ali svetoval.
Lp, Lady L
Pred cca letom sem imel možnost testirati profesionalni CD zapisovalnik, ki je imel možnosti testnega predtiska in z njegovo pomočjo je potem predlagal hitrost zapisovanja, ki je bila za določeni medij še sprejemljiva. Da je bil torej zapis zadovoljivo kontrasten. Testirali smo par medijev različnih proizvajalcev, vsi pa so imali na sebi originalni napis, da se lahko snemajo nekje okoli 40x hitrosti.
Spomnim se, da je za Verbatim medije predlagal hitrost 40x, Za Maxlove 32x (!) za SmartBuy pa samo 8x (!!!). Seveda ta podatek velja za CDje, ki so bili narejeni takrat, do danes se je lahko kdo že poboljšal ali pa poslabšal. Ta test govori o resnični kvaliteti medija po kriteriju hitrosti (oziroma o nakladanju proizvajalcev). Seveda pa nič ne pove o trajnosti takega posnetka. Na splošno pa velja da je posnetek, ki je bil narejen na slabem CDju in sneman z veliko hitrostjo lahko neberljiv že po štirih do petih letih skladiščenja……… Tako da je smiselno vsakih par let zapraviti nekaj 100Sit in zadeve presneti na nov CD. Žal je CD eden slabših arhivskih medijev……..
Cisto zanic je vse kar je najbolj poceni.Malo denarja malo muzike.
Za glasbo jaz priporocam TDK,SONY,MAXELL.
Za filmcke je pa baje bolje snemati na prazne DVD-je.
Za tvoj primer imas pa prav od firme HI-Space prazne CDmedije ki se ze
imenujejo “Photo”.Dobijo se pa v Muellerju v centru in mislim da tudi v BOF-u.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.