Najdi forum

Ali smučate???

Zanima me kolk jih tukaj kaj smuča.Kakšno opremo imate.Ali kupujete kvalitetne stvari in za dalj časa, ali je najbolj važno da je poceni?

smučam…….velik…….

Vsak let dobim lanskoletne smuči+vezi tekmovalca na Atomicu ……, čevlji Nordica……, palice Atomic, Hlače, bunda Elan……

Smuče mam vsak let nove (2 para) , palice mam že kar nekaj časa, čevlji 3 sezona, bunda 3 sezona….. bunda,hlače, rokavice – vse Gore Tex – zato tud drago kot pr norcih, ampak sem kupil za dalj časa, (pa še božiček se je v službi še kar izkazal takrat……hehehehe)

Kot dober smučar sem pristaš tega da kupim boljšo in s tem tudi dražjo opremo kot pa kakšno cenejšo in s tem tudi slabšo opremo……to je pač pogojeno z znanjem smučanja………
če dejansko nisi vrhunski rekreativni smučar ti ni potrebno kupovat vrhunskih smuči……

A si na spodnje hlače pozabil?

Mene pa bolj zanima kako pogosto smučate. Ali samo za vikend ali hodite na počitnice za dlje časa? S fantom se namreč odločava, da bi nabavila smučarsko opremo (on že smuča, jaz še ne)…in cene so ubijalske, prav tako tudi cene DNEVNIH vozovnic. Se mi zdi, da je smučanje že res luksuz. Zdi se mi škoda zapraviti za opremo 150k na osebo in potem smučati 2 vikenda v letu?!?!

nism…….sam jebiga…….ni to strošek smučanja (alo!!!!! ukol tega se zgovarjamo)……..gate morš tko al tko met………če smučaš al pa ne…….

Če si pa mislim, če mam kšne posebne gate za smučat…….Ne, sine, nima posebnih gat………..to pomen da nism pozabu !!!!!!

zdej pa ti povej……

Oh si pa pacient.A boš malo reklame za firme naredu?Kje pa vse smučaš?

skoraj vsak vikend……včasih med tednom še kaka nočna vožnja……

Kje pri nas na Krvavcu,mogoče v Avstriji?

na krvavc ne hodim……mi nekako smučarska druščina tam ni všeč…….

Večinoma smučam v Podkorenu…….kadar greva s punco pa Vogel al pa Avstrija……….Pozimi pa enotedenjsko smučanje na Rogli…….

sem ti naredil dost reklame…….

Samo vprašal sem.Imaš kar dober okus glede smučišč.

hehehe…in to ne samo glede smučišč……

jah jebiga…….poznam skoraj vsa smučišča v sloveniji, 12 let sem namreč treniral smučanje…….

Smučanje………………………..drag šport;……………………. vendar kljub temu gremo smučat – se pač drugje špara!!!

Odlično,potem si pa res mojster smučanja,kot praviš si mojster na vseh področjih.Pohvalno in le tako naprej.

Kje pri nas je kvalitetno smučišče in koliko bodo kaj karte letos?Krvavec,Vogel…

smučam vsak vikend, opremo imam kar ok, vsako leto zamenjam nekaj (ce bi vso opremo zamenjala v enem letu, bi bil prehud sok za denarnico)

Ni stvar v denarju, ampak v tem za kaj ga nameniš. Če imaš eno normalno službo in vsako leto kupiš /zamenjaš/ nekaj opreme – gre. Karte kupiš v predprodaji – na smučanje v tujino pa greš, ko so cene najnižje. Npr. zdajle v decembru – otvoritev sezone, ali pa januarja. Lahko pa ždiš doma in šteješ denarce. Vsekakor se pa strinjam, da je tek najcenejši šport.

Smučam vsako leto,opremo zamenjam po potrebi vsako leto nekaj….karta za smučanje letos v kr. gori pa je cca 5.200 sit na dan..lp in veliko snežnih užitkov

Če kupuješ, kupi dobro in to ne bo poceni, ja bo, na razprodajah-ceneje.Sedaj menim, da bo kar nekaj časa ostala ta “carving moda”, smuči se ne bodo menjale, zato jih kupujes za dalj časa, nekaj let in denar ne bo stran vržen, sploh ce kar dosti smučaš.

Mi smo odlični smučarji, smučamo celo zimo večkrat na teden in zakaj ljudem predstava, da morajo vsako zimo nekaj dokupvat menjati.Ja, mi smo zamenjali vse smuči za “carving tehniko”, sedaj pa bo nekaj časa mir.Noga ne raste več, tako, da pancerji bodo zdržali kar nekaj let, smuči ravno tako, palice tudi,oblačila za smucanje pa enako.Trenutni stroški so le karta, prevoz,to pa ponavadi uzivamo v Avstriji, res je mal dražja, ampak kljub vsemu ni primerjave z našimi smučišči, tam je ena ura smučanja lih nekaj takega kot tu pol dneva-eno uro smučas, ostalo stojis v vrstah za sedo. Proga lepa samo nekaj prvih voženj, potem že vijugaš po kuclih in trepetaš kdaj kje dobiš nekoga za vrat ali še sam pades v kakšno luknjo.

Smučam vsak vikend, opremo imam kar dobro, ker ne menjavam vsako leto. Ne maram poceni klumpa, ker se maščuje. Npr. cenena bunda ni topla, ali pa se v njej potiš, nima dovolj žepov za vse stvari – robčke , mobi, karto, denarnico…
Seveda pa se ne splača kupovati drage opreme, če se smučaš dvakrat v sezoni.

Ne smučam, ker me je strah. Poskusila pred tremi leti, pa se odločila, da nikoli več. Mož je po parih letih lani spet začel, hodi z družbo na enodnevno smučarijo v Italijo- med tednom. Letos gremo v Kranjsko za en teden z družbo, jaz bom prakticirala tek na smučeh, pa z lopato se ful rada spuščam, pa plavala bom. Komaj čakam. Se mi zdi pa, če delaš družinske izlete – enodnevne – na smučarijo, da je to ful predrago.

Če veliko smučaš, se najbolj splača vzet sezonsko karto.

Je pa res, da se ljuden zdi cisto OK, da grejo vsak petek/soboto ven in zagonijo do 10.000 sit za pijaco, smucanje se jim zdi pa noro drag sport.

Moj je pravi fanatik na smučanje – tako da vsako leto kupi letno karto cca 75.ooo Sit + najboljšo opremo, ki pa zdrži nekaj let. Tudi jaz sem si kupila vrhunsko opremo: smuči elan, čevlji Nordica, hlače Helly Hansen, jakna Peak – smučam 8-10x ba sezono.

Včlanjena sem v smučarski klub in hodim smučat vsak soboto v Italijo. Prevoz z avtobusom stane 1000 sit, karta je lani stala 29 evrov. Za ta denar je na voljo 80 km prog, skoraj ni vlečnic, sploh ni vrst, vse 4 ali 6-sedežnice ali kabine, tako da se zelo splača dati malo več za karto… če pomislim, da je v Kranjsi gori karta cca 21 evrov.

Ko pomislim, koliko sem smučal pred leti in koliko smučam danes…Glede na plače so karte postale zelo drage, tako da se mi zdi najugodnejša varianta kako prvomajsko smučanje v Franciji (74000 sit/2os – 2karta + apartma) Toliko sem plačal lani in mislim, da bom letos zadevo ponovil.

Jaz sem ravno letos dobila:smuči rossignol 9x oversize (se je ful splačalo v hevisu, ko so meli -20% =30 000–sem tudi mnenja boljše in za več sezon bundo+hlače spyder,pancarje imam nordica še lanske… Drugače imam še eno obleko, kr sem učiteljica smučnja… Imam tudi letno karto, ki je ne izkoristim, tako da resno razmišljam, da je drugo leto več ne bom imela.. Smučam pa v Slo (krvavec,Pohorje,K. gora) in vsako leto 2x po en teden v tujini (s straši seveda 😉 )letos je na vsrti 2x Švica: St Moritz in Saas fee…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close