Ali si lahko desničar čeprav nisi domoljub?
jdfasksd, 08.01.2022 ob 13:09
Npr. večina slovencev je nevtralna, kar se tiče migrantov. Vseeno jim je, da tujci vsiljujejo svojo kulturo in jezik.
Ne vem zate, ampak meni še noben migrant ni vsilil ne kulture, ne jezika. Mogoče ti mora zrast hrbtenica, ne rabiš za vsakim migrantom ponavljat. A ste neke spužve? Če vam je všeč kultura, jo dejansko prakticirajte, pa vam ne bo nihče nič. Namesto jamranja, kako je ne morete in kako vam nekdo nekaj vsiljuje.
Ni res, ker sčasoma postanejo večinski in potem začnejo vsiljevati svojo kulturo in svojo ideologijo.
Ko so bile volitve za župana v Londonu, je bil izvoljen Pakistanec in ko so šli gledat je dobil največ glasov tam kjer je njegova vera poseljena. Ko je postal župan je prvo kar je storil, prepovedal, da so ženske v kopalkah na reklamah avtobusov.
Ko je postala ministrica za pravosodje v Avstriji neka priseljenka iz Bosne, bojda islamske vere, je rekla da bi se moral odstranit križe iz javnosti. Če so križi dva tisoč let, če druga ne so to zgodovinskega pomena, ni nujno da so verskega in zakaj bi križe odstranjevali in rušili npr cerkve. To ni logično. Po drugi strani se pa sto džamij v Evropi letno zgradi. Če jih rabijo jih naj gradijo ampak cerkve in križe naj pa pustijo pri miru tako kot gradove, ki so zgodovinski spomeniki.
Jaz sem bolj za to da vsaka država vzgaja svojo tradicijo kot bi vsaka država posstala mešanica vseh držav po svetu kot je zadnjih deset let ideja. Vsaka država in vsak narod je lep, edinstven in ima zanimivo kulturo, običaje in tradicijo. Če se vse naenkrat zmeša bi bilo to potem dolgočasno.
Anonimno 5356, 08.01.2022 ob 15:13
Ni res, ker sčasoma postanejo večinski in potem začnejo vsiljevati svojo kulturo in svojo ideologijo.
Ko so bile volitve za župana v Londonu, je bil izvoljen Pakistanec in ko so šli gledat je dobil največ glasov tam kjer je njegova vera poseljena. Ko je postal župan je prvo kar je storil, prepovedal, da so ženske v kopalkah na reklamah avtobusov.
Ko je postala ministrica za pravosodje v Avstriji neka priseljenka iz Bosne, bojda islamske vere, je rekla da bi se moral odstranit križe iz javnosti. Če so križi dva tisoč let, če druga ne so to zgodovinskega pomena, ni nujno da so verskega in zakaj bi križe odstranjevali in rušili npr cerkve. To ni logično. Po drugi strani se pa sto džamij v Evropi letno zgradi. Če jih rabijo jih naj gradijo ampak cerkve in križe naj pa pustijo pri miru tako kot gradove, ki so zgodovinski spomeniki.
Jaz sem bolj za to da vsaka država vzgaja svojo tradicijo kot bi vsaka država posstala mešanica vseh držav po svetu kot je zadnjih deset let ideja. Vsaka država in vsak narod je lep, edinstven in ima zanimivo kulturo, običaje in tradicijo. Če se vse naenkrat zmeša bi bilo to potem dolgočasno.
Če zmešaš vse kulture na kup ni nobene kulture več. Če zmešaš vse kar si imel namen pojesti postane zadeva popolnoma neužitna.
Podobno se je zgodilo na Kosovu al pa Bosni. V Bosni so Bošnjaki- potomci Turkov in poturčeni Slovani, na Kosovu pa Iliri- Albanci.
In če neka narodns manjšina postane v roku deset, petdesedet, stot…. let večina je logično, da ne smeš vojaško posegat in da če spoštuješ človekove pravice in narode, da jim potem moraš dat vsaj pravice narodne manjšine. Mislim da so jih od Tita dobili za časa Jugoslavije, ko so bili priznani kot narod. Potem z leti so pa zahteve lahko še večje in se zahteva svoja država. In obojni so bili pri zahtevah uspešni tudi s pomočjo povezav bogatih Arabskih držav in Turčije (Bosna, Kosovo) in tako se zgodi na dolgi rok, tako da kdor pravi, da priseljevanje ne vpliva na nič so zgodbice tistih, ki ne poznajo zgodovine.
Zadnjih 30 let nisem enkrat slišal termina skrajno desna stranka. Ko so se začele zadnjih deset let pojavljati masivne miljonske migracije vsako leto v Evropo iz Azije in Afrike, sem pa ta termin v novicah bral vsak dan. Če priseljenje ne bi bilo tako množično mogoče ta termin sploh ne bi postal tako aktualen. Mogoče je bil vzrok nestropnosti posledica mnozicnih terorističnih napadov skrajnih islamistov v Evropi, saj jih je bilo zadnjih pet let več kot 55 napadov in potem populisti rečejo, če ne bi prišli jih ne bi bilo.
Res pa je da toliko napadov kot je bilo zadnjih 10 let, zadnjič je v Nemčiji nek priseljenec iz Afrike ali Azije na vlaku z nožem nekaj ljudi ubil/ranil, mislim da pri kraju Regensburg, lani v Sinagogi na Dunaju neki islamistični ekstemisti itd in logično je, da če toliko kot je bilo napadov terorističnih napadov v Evropi Neevropejcev na Evropejce v zsdnjih sestih letih jih ni bilo v Evropi prej niti 50 let skupaj in se sklada s priseljevanjem, da s tem se spreminjajo navade, varnost, običaji in predsodki…
Forum je zaprt za komentiranje.