Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali sem zdravstveno zavarovana?

Ali sem zdravstveno zavarovana?

Zgodilo se je,da sem založila položnico za udavstveno zavarovanje. To sem ugotovila šele včeraj, ko sem jo slučajno našla pri iskanju nekega drugega dokumenta. Položnica je za avgust, ko sem bila brezposelna in sem morala sama plačevati zavarovanje.

Zdaj me je zajela rahla panika, saj kolikor se spomnim tud položnic za sept., okt., november nisem prejela. A sem potem sploh še zavarovana? Kje lahko to zvem oz. pogledam?

Danes imam zobarja in res nimam namena plačevati nevemkakpšnih vsot zaradi tega ker sem nekaj zbluzila.

ja… sem fejst zmedena…

Hvala za odgovore.

Preveri na ZZZS ali v zdravstvenem domu prosi, če pogledajo – če si neplačnik jim takoj javi.

Ah, zakaj bi človek klical na Zavod in se pozanimal o svojem zavarovanju, če lahko tukaj vpraša neznane ljudi, ki sigurno razpolagajo z infrormacijami o zavarovanjih vseh sodelujočih.

Ja, res si zmedena…

Ah… a si mogoče pomislila (Nessi), da danes na ZZZS nimajo uradnih ur in da lahko kličem do onemoglosti, pa mi nič ne bo koristilo? Ker nihče ne bo dvignil slušalke?

V zdr. domu bom pa itak izvedela, ko mi bo zobar povedal, da “vadi pare”.

Sem upala, da se da preverit še na kak drug način.

“Preveri” hvala za odgovor.

Če si iz Ljubljane, imajo v kliničnem centru še vedno zdravkomate. Trenutno le tam lahko preveriš. Poglej še na stran ZZZS-ja, če še kje obstajajo zdravkomati.

Ali kartico imaš?
Vtakneš v avtomat v najbližjem ZD in boš videla, če je veljavna.

Avtomatov ni več, samo še na UKC, kot je napisala Lenči.

V vsaki lekarni lahko prosiš farmacevta,če ti preveri in to je to.

Uf, hvala za to infrmacijo. Že 100 let (hvala bogu) nisem bila pri zdravniku.
Imam pa vse plačano – upam. Matr, da bom šla en dan preverit v lekarno.
LP.

To naj ti bo dobra šola za vnaprej, da se taka malomarnost ne izplača! Treba je biti zelo
dosleden pri plačevanju položnic drugače so lahko potem posledice!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close