ALI SEM NOSEČA?
Jaz lahko za bivšo mirne volje izjavim, da naj crkne pa njena mati tudi.
Za vse, ki imajo razčiščene odnose z bivšimi
Jaz lahko za bivšo mirne volje izjavim, da naj crkne pa njena mati tudi.
Za vse, ki imajo razčiščene odnose z bivšimi
http://www.youtube.com/watch?v=WpyFgCQX7YY%5B/quote%5D
To ni razčiščen odnos, ker jo sovražiš. :))) Ne smeš je ne ljubiti in ne sovražiti.
Ja ampak tisto “ravno toliko kot je potrebno” je zelo relativno.. to je treba bolj definirat. Lahko je kamen spotike[/quote]
Kje pa. Nasprotno. Poskušam se izognit komplikacijam, ker vem kako je to če stvari niso natančno opredeljene. Ženska ob najmanjšem odstopanju od samo njej znanih mejnih vrednosti začne najedat u 100 mater. In povdarek je na SAMO NJEJ ZNANIH… torej bo vrednosti spreminjala pogosteje kot hlačke. Torej miru nikoli… ZATO draga Antilopca je treba vedet koliko je “RAVNO PRAV”.
Ti si pa res en komplikator.[/quote]
Ti si pa res en komplikator.[/quote]
Kje pa. Nasprotno. Poskušam se izognit komplikacijam, ker vem kako je to če stvari niso natančno opredeljene. Ženska ob najmanjšem odstopanju od samo njej znanih mejnih vrednosti začne najedat u 100 mater. In povdarek je na SAMO NJEJ ZNANIH… torej bo vrednosti spreminjala pogosteje kot hlačke. Torej miru nikoli… ZATO draga Antilopca je treba vedet koliko je “RAVNO PRAV”.[/quote]
Kaj mi lahko pri streli vsi vpleteni poveste, kako bi vi sploh določili tiste meje, ko se gre za otroka?
Meje lahko postaviš, ko gresta dva narazen in vsak svojo pot, kjer nimajo več skupnih stičiš ampak, ko se gre tle za otroka, kako sploh lahko postaviš kake meje? Dajte to malo bolje opisat, kako bi vi to izvedli!
Potem pa otroku pomagaš spakirati kufre in se naj preseli k tistemu “idealnemu” staršu.[/quote]Oooo to pa ne! S tem izgubiš dragoceno orodje….. ccccc[/quote]
Orodje izgubi idealen starš. Saj lahko tisti ne-idealen pove, da ni sposoben skrbeti za otroka, ker ni tako idealen in ker otroku želi le najboljše.
To je potem tudi lekcija za otroka, ki ima potem možnost še spoznati drugo plat “idealnega” starša.
Oooo to pa ne! S tem izgubiš dragoceno orodje….. ccccc[/quote]
Orodje izgubi idealen starš. Saj lahko tisti ne-idealen pove, da ni sposoben skrbeti za otroka, ker ni tako idealen in ker otroku želi le najboljše.
To je potem tudi lekcija za otroka, ki ima potem možnost še spoznati drugo plat “idealnega” starša.[/quote]
Daj Robi opiši ti idealnega starša……. mislim, kako bi zgledal idealen starš za otroka?
Kje pa. Nasprotno. Poskušam se izognit komplikacijam, ker vem kako je to če stvari niso natančno opredeljene. Ženska ob najmanjšem odstopanju od samo njej znanih mejnih vrednosti začne najedat u 100 mater. In povdarek je na SAMO NJEJ ZNANIH… torej bo vrednosti spreminjala pogosteje kot hlačke. Torej miru nikoli… ZATO draga Antilopca je treba vedet koliko je “RAVNO PRAV”.[/quote]
Kaj mi lahko pri streli vsi vpleteni poveste, kako bi vi sploh določili tiste meje, ko se gre za otroka?
Meje lahko postaviš, ko gresta dva narazen in vsak svojo pot, kjer nimajo več skupnih stičiš ampak, ko se gre tle za otroka, kako sploh lahko postaviš kake meje? Dajte to malo bolje opisat, kako bi vi to izvedli![/quote]
Saj to hočem povedat. To se ne da. In zato so lahko problemi, če novi partner tega ne dojame. Kakor hitro izjavi stavek, da je treba omejiti stike, pomeni ALARM.
To je tisti, pri katerem je otrok recimo le za vikend. Takrat otroku ni treba v šolo, se mu ni treba učiti, mu ni treba nič pospravljati….Takrat je vikend in starš ponavadi nima službe, zato lahko z otrokom kam gre….Ker ta starš nima neke odgovornosti, mu od otroka ni potrebno nič zahtevati…Če bo imel slabe ocene, bo kriv drugi starš….In v otrokovih očeh je takšen starš idealen. Otrok potem izhaja iz te iluzije in starša pri katerem živi izsiljuje, da boš šel drugemu staršu, ker tam ni treba nič delati in ni nobenih zahtev glede šole…..
To je tisti, pri katerem je otrok recimo le za vikend. Takrat otroku ni treba v šolo, se mu ni treba učiti, mu ni treba nič pospravljati….Takrat je vikend in starš ponavadi nima službe, zato lahko z otrokom kam gre….Ker ta starš nima neke odgovornosti, mu od otroka ni potrebno nič zahtevati…Če bo imel slabe ocene, bo kriv drugi starš….In v otrokovih očeh je takšen starš idealen. Otrok potem izhaja iz te iluzije in starša pri katerem živi izsiljuje, da boš šel drugemu staršu, ker tam ni treba nič delati in ni nobenih zahtev glede šole…..[/quote]
To so zame zelo nezreli ljudje, ki jim ni mar za otroke! Otroci so prebrisani in kot si sam napisal, hitro ugotovijo pri komu lahko izkoriščajo, zdaj tistemu staršu, ki je vzgoja otroka in postavljanje pravil odveč, je pač tako, da bo dopuščal kar otroku paše in s tem se izogne starševskim dolžnosti. Najlepše je breme prelagat na nekoga drugega in ga potem obtoževat, kako on skrbi za otroka.
Če pa sta osebi zreli se bosta usedli in pogovorili, ter določili kako naprej pri vzgoji otroka, da tle ne bosta popuščala, kjer bi otrok/ci lahko izrabljali enega ali drugega. Sam še zmeraj se tle pojavlja vprašanje kako pa na to bo reagiral nov partner/ica. To pa je tisto, kar mene zanima kako formulo bi one uporabile, da bi bili vsi zadovoljni in bi otroci ne bili tisti odvečen člen v tej verigi!
Narobe! Če se ne motim si nekje omenil da imata skupaj otroka? Torej imaš problem. Če hočeš imeti stike z otrokom boš imel tudi stike z njo. Takšne in drugačne. Direktne posredne, kakršnekoli. Stike boš imel ali pa se raje kar odpovej vsemu skupaj…[/quote]
Sem se malo narobe izrazil. Itak, da pač zarad otroka moram imeti stike. Sem želel napisati, da so omejeni na minimum. Pa še sina neupravičeno nagovarja proti meni.
Meje lahko postaviš, ko gresta dva narazen in vsak svojo pot, kjer nimajo več skupnih stičiš ampak, ko se gre tle za otroka, kako sploh lahko postaviš kake meje? Dajte to malo bolje opisat, kako bi vi to izvedli![/quote]
Saj to hočem povedat. To se ne da. In zato so lahko problemi, če novi partner tega ne dojame. Kakor hitro izjavi stavek, da je treba omejiti stike, pomeni ALARM.[/quote]
Bom malo na radikalen način to rekla, da tak tip ljudi, ki ni sposoben dojet, da se je potrebno tudi prilagajat na določene situacije, kjer pot ne pelje samo po eni tirnici, naj raje pustijo ločence z otroki pri miru, če ne dojamejo, da tako ne gre in bo zmeraj kak spor ali z ene ali z druge strani! Bodisi po strani od bivše, bodisi po strani od nove partnerice.
Ko boš doživela, da bo bivši in tvoja bivša tašča storila vse, da bi čim manj videla svojega otroka boš razumela.
Narobe! Če se ne motim si nekje omenil da imata skupaj otroka? Torej imaš problem. Če hočeš imeti stike z otrokom boš imel tudi stike z njo. Takšne in drugačne. Direktne posredne, kakršnekoli. Stike boš imel ali pa se raje kar odpovej vsemu skupaj…[/quote]
Sem se malo narobe izrazil. Itak, da pač zarad otroka moram imeti stike. Sem želel napisati, da so omejeni na minimum. Pa še sina neupravičeno nagovarja proti meni.[/quote]
Saj v tem je štos, manj imaš opravka z njo več ima maneverskega prostora…
Sem se malo narobe izrazil. Itak, da pač zarad otroka moram imeti stike. Sem želel napisati, da so omejeni na minimum. Pa še sina neupravičeno nagovarja proti meni.[/quote]
Seba!
Ne vem koliko starega sinčka imaš, samo otrok je tudi zelo dober opazovalec, zdaj, če je majhen, mu bo nekako lahko kvarila to sliko, ampak na dolgi rok tako ne bo šlo, ker otrok bo začel uporabljat tudi svoje možgane in bo začel videt stvari v drugačni luči. Ti pa sam strpno naprej in ne pokazat tiste jeze ali karkoli slabega, ko je otrok zraven, še manj da boš kaj hujskal. Pač to so določen tip ljudi, ki ne ve kako bi bivšemu škodovali, pa se poslužujejo takega načina, sam se ne zavedajo, da s tem uničujejo lastnega otroka. Totalno neodgovorna in nezrelo!
Saj v tem je štos, manj imaš opravka z njo več ima maneverskega prostora…[/quote]
Se mi je bivša tako zamerila, ker je potegnila s taščo, ki se je nonstop nonstop vmešavala v naju, da mi je na koncu počil film. Ugotovil sem, da enostavno ni sposobna za samostojno življenje, nisva za skupaj in konec.
Kasneje je bilo še veliko umazanega perila. Od tega, da je želela del mojega premoženja, čeprav nisva živela veliko let pod isto streho pa do raznoraznih podtikanj s strani bivše tašče ipd. Več ali manj pa je vsa pizda.rija zrasla na zeljniku bivše tašče. Seveda pa ni dobila niti centa od mojega premoženja ga raje zažgem.
U glavnem jaz manj jo vidim raje jo imam. Sina imam pa rad.
Seba!
Ne vem koliko starega sinčka imaš, samo otrok je tudi zelo dober opazovalec, zdaj, če je majhen, mu bo nekako lahko kvarila to sliko, ampak na dolgi rok tako ne bo šlo, ker otrok bo začel uporabljat tudi svoje možgane in bo začel videt stvari v drugačni luči. Ti pa sam strpno naprej in ne pokazat tiste jeze ali karkoli slabega, ko je otrok zraven, še manj da boš kaj hujskal. Pač to so določen tip ljudi, ki ne ve kako bi bivšemu škodovali, pa se poslužujejo takega načina, sam se ne zavedajo, da s tem uničujejo lastnega otroka. Totalno neodgovorna in nezrelo![/quote]
Točno tako neodgovorno in nezrelo. Je pa težko ostati strpen verjemu tudi ti ne bi.
Saj v tem je štos, manj imaš opravka z njo več ima maneverskega prostora…[/quote]
Se mi je bivša tako zamerila, ker je potegnila s taščo, ki se je nonstop nonstop vmešavala v naju, da mi je na koncu počil film. Ugotovil sem, da enostavno ni sposobna za samostojno življenje, nisva za skupaj in konec.
Kasneje je bilo še veliko umazanega perila. Od tega, da je želela del mojega premoženja, čeprav nisva živela veliko let pod isto streho pa do raznoraznih podtikanj s strani bivše tašče ipd. Več ali manj pa je vsa pizda.rija zrasla na zeljniku bivše tašče. Seveda pa ni dobila niti centa od mojega premoženja ga raje zažgem.
U glavnem jaz manj jo vidim raje jo imam. Sina imam pa rad.[/quote]
ufff kera jeba 🙂 razumem te
Seba!
Ne vem koliko starega sinčka imaš, samo otrok je tudi zelo dober opazovalec, zdaj, če je majhen, mu bo nekako lahko kvarila to sliko, ampak na dolgi rok tako ne bo šlo, ker otrok bo začel uporabljat tudi svoje možgane in bo začel videt stvari v drugačni luči. Ti pa sam strpno naprej in ne pokazat tiste jeze ali karkoli slabega, ko je otrok zraven, še manj da boš kaj hujskal. Pač to so določen tip ljudi, ki ne ve kako bi bivšemu škodovali, pa se poslužujejo takega načina, sam se ne zavedajo, da s tem uničujejo lastnega otroka. Totalno neodgovorna in nezrelo![/quote]
Točno tako neodgovorno in nezrelo. Je pa težko ostati strpen verjemu tudi ti ne bi.[/quote]
Ti verjamem, da ti živce in strpnost načne, sam tega jim ne pokaži, ker bodo videle kje si ranljiv in da ti babnice tam pridejo do živega!
Raje se usedi in razmisli, kako jih boš na drugačen način pritisnil ob steno!
Če si mislijo, da ta njihova igra pelje, so v zmoti, to je stvar, ki se jim lahko kot bumerang vrne,samo Seba z glavo delaj naprej, poskušaj emocije dat na stran! Če ti omejujejo stike, ki ti po odločbi pripadajo pa veš kako moraš postopat, sicer ne gre tako hitro, ampak boš prišel do želenega cilja.
Ampak to je tvoje mnenje, pa moje mnenje pa še mnenje koga drugega…Ni pa to mnenje tistih, ki to počnejo.
Vsak uporablja svoje atribute, kako otroka pritegniti na svojo stran in tekmovati z drugim (bivšim) partnerjem. In zato vsak vidi sebe in kako sam skrbi za otroka. Če jim rečeš, da jim ni mar za otroka, pa te napadejo, da je to laž.
Ta “če” bi bilo potrebno napisati z ogromnimi črkami. 🙂 In če bi bila zrela ter se sposobna dogovarjati, potem sploh ne bi bila bivša.
Težko je zdaj vnaprej vedeti, kako bo nek nov partner reagiral, ker je to odvisno od njegove osebnosti in prepričanj.
Formula je v tem, da se novega partnerja vključi v proces vzgoje, da ga spoštuje partnerka in s tem tudi otrok.
Če ga otrok ne bo, bo spet prišlo do izsiljevanja s strani otroka in prepirov.
Forum je zaprt za komentiranje.