Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali se vam zdi vredu to?

Ali se vam zdi vredu to?

Ali se vam zdi vredu to, kar počne moja teta, ko svojemu sinu kuha hrano posebej, samo zato, ker on (njen sin) ne mara fižola, zelja in še nekaterih drugih stvari? Potem pa obed izgleda tako: ostala tetina družina je npr. matevž in zelje, sin moje tete pa je kaj drugega. Ali bi vi storili kaj takšnega?

Eni pa imate probleme!!!!

Kaj če bi se brigala zase, ne pa za tetino družino. Si morda kaj oškodovana, ker teta kuha dve kosili?

Prijavi jih na socialo!!!
Veš, če bi šla s tem vprašanjem na CSD, bi ti odgovorili: PUSTI JIH PRI MIRU! Kaj te briga, kako živijo tam.

Mislimmmm!!!! Takšne stvari me pa pojezijo – vtikanja v tuje načine življenja!

Ja, tudi pri nas je bilo zmeraj tako.

Jaz sem dobila npr. krompir v kosih, riž, kašo ali kaj podobnega, ostali so jedli pražen krompir. Solata zame posebej, brez krompirja. Fižola ne spravim vase za nobeno ceno, sem raje lačna (no ja, verjetno bi po kakih treh, štirih dneh čisto brez vsega drugega spremenila mnenje, po enem popoldnevu na počitnicah nisem:) )

Za družino puranji zrezki, za očeta svinjski. Za družino riž, za mamo ajdova kaša. Za ostale kislo zelje, za brata spet kaj drugega. Pa še je bilo variacij na to temo pri nas doma… in vsem nam čisto normalno.

LP!

JA pri nas je pač tako, da samo tisto ne jemo, kar povzroča alergijo. Ostalo pa pač moramo pojesti drugega ne bo.

Mislim pa še to, da z vprašanjem ni nič narobe in je dokaj normalno zastavljeno, seveda je problem teta, lahko pa bi tudi vprašali malo drugače in se ne bi nihče zgražal.

recimo takole:
ALi vi pripravljate jedi ločeno za posamezne člane ali imate samo eno kosilo in morajo vsi vse jesti.

vse je zelo odvisno iz katerega zornega kota gledamo in ja lahko bi tudi rekli, da naj se ne vtikamo v tuja žposla, ampak vprašanje pa ni nič drugačno, če je vmeš še teta, seveda če ga tako želimo videti.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Pri nas od nekdaj tako kuhamo, kar si kdo zaželi, dobi. Ne vem, zakaj bi vsi morali jesti isto, če jim ne paše? Jaz npr, obožujem pražene možgane ali ledvičke, ostali pa bruhajo že ob omembi take hrane. Tako pač vsak dobi svoje.

S skupnim življenjem z mojo boljšo polovico sem tudi jaz morala spremeniti način kuhe, ker on pod nobenim pogojem ne je čebule in česna. Glede na to, da se je prej vsak moj recept začel s čebulo, sem se pač navadila kuhati brez. Kuham tako že 3 leta in čebule in česna sploh ne pogrešam. Bolj je bil problem s papriko, bučkami, malancani, ampak mi je uspelo ga prepričati, da naj vsaj proba in če mu ni ok, pač ne bom delala zanj tega. In je probal in spremenil mnenje in sedaj imam glede tega proste roke. Jupiiii!

Moj mož bi z lahkoto živel od pomfrija in šniclov. včasih za spremembo še kakšen riž in zrezek v omaki ali morda kremna zelenjavna juha in kakšni cmoki ali štruklji (izključno orehovi). Ob praženem krompirju viha nos.
Nobene zelenjave, nobenih solat…, ki so moja najljubša hrana.

Zato kuham tako, da ustrežem vsem. Povedala sem mu, da doma ne bomo cvrli, naj pomfri in dunajske šnicle mlati za kosilo med tednom, ko se prehranjuje zunaj.
Ostalo kar gre!
Če si jaz zaželim riži biži, skuham riž, zase in za tamalo ga odvzamem in primešam grah, zanj pustim praznega.
Če mi zadiši zelenjavna juha, jo skuham. Zanj in za tamalo jo zmiksam, da postane kremna, sama imam najraje klasično.
Tamala ne mara fižola. Ko delam matevža, odvzamem pire zanjo, za naju z možem dodam fižol.

Saj ni težko, če se hoče!

Tudi meni ne bi bilo všeč, če bi me kdo posiljeval z vampi, krvavicami, tlačenko oz. žolco, prežganko ali marelično marmelado (teh stvari pa RES ne maram)! Raje ne bi jedla!

Osiranje tujega načina življenja gre pa tudi meni na živce! In res bi bilo lahko vprašanje zastavljeno drugače.

Pišete da kuhate samo ve. Kaj če bi mož enkrat skuhal nekaj in ne samo ve??

Kolko sem jest srečna!Vsi jemo vse,sem pa ke se meni nekaj zahoče, kar ostali ne bi. Pa si naredim zase,ampak mora biti pa že velik praznik. Pardon, ampak tega pa ne razumem, pa me ne kregat, ampak si ne predstavljam tega. Kot rečeno, vsak po svoje.Moje mnenje sem dodala, da me ne bi slučajno kakšna…

Priznam, da občasno kuham posebej za hčerko.
Predvsem zato, ker sva z možem velika ljubitelja eksotične in tudi pekoče hrane, hči je pa bolj tradiconalno usmerjena.
Sicer jo silim, da jed poiskusi, je pa ne silim, da jo poje.
Ravno danes smo imeli tortilje, midva pekoče z bučkami, papriko, paradižnikom, piščancem …
Hčerka pa vsako stvar posebej, piščanca, pečene bučke, sir, kislo smetano, surovo papriko …

normalno, da ne vržemo kar nekaj na mizo… in potem žalostno razmišljamo zakaj je na mizi nekaj česar ne jem/o…

jaz in ta velika hlči ne jevi mesa… naj zato tamala, ki ga je, samo sanja o njem?
Ona dobi npr. pire in čufte, midve pa pire in gobovo omako

ali jaz ne jem špinače. naj bom zato lačna ali naj je tudi puncam ne kuham?

lahko, da si ti ena tistih super ljudi, ki vse jedo.Pa boš dobila fanta, ki nekaterih stvari ne je. Bosta prilagodila jedilnike ali boš ga postavila pred dejstvo. ali boš jedel vse ali pa pojdi?

ce se meni zlusta nekaj,kar moz ne mara,si skuha kej drugega al naroci pizzo. Al morda sam svojo omako. Ce od dveh stvari eno ne mara,poje vec tiste druge.. Ma itak ne je sam mesa..Ce on kuha,si pa jst kej priredim…

Jaz izjemoma skuham kosilo samo za hčerko. Vem, recimo, da ne mara ričeta ali jetrc, zato ji takrat skuham testenine.

Drugače pa samo toliko gledam, da je na mizi vsaj priloga taka, ki jo ima hčera rada. Če noče mesa in solate, pa lahko je samo prilogo.

Pri nas se nikoli ni kuhalo posebej za koga. Kar je bilo, je bilo treba pojesti. Če npr. res nisi maral česa, tistega nisi jedel in si pojedel ostalo.

Tudi jaz ne kuham posebej za nas, in mož, ko kuha, tudi ne. Ne vem, ali je naključje, ali je zaradi tega načina, ampak vsi jemo vse (tudi 3 otroci, ki so stari 5, 10 in 12 let).

To je super, dokler ne bo isto pričakoval od žene. če mu bo sploh katera dovolj dobra.
Je pa res, da to ni tvoja stvar.

pri nas tega ni – že lahko, da vsi vse jeste, kar se kuha.

Ampak ali jeste popolnoma vse to, kar se da jesti, pa je spet druga stvar…npr. si bo eden zaželel danes polže za kosilo, si še vedno prepričana, da boste vsi jedli?

Ja, če otrok ne mara edino fižola in zelja, zakaj skuhati prav to dvoje skupaj?
Jaz bi naredila fižolovo mineštro in sin bi sprčkal ven fižole, ostalo bi pojedel s kruhom.

Če bi pa naredila zelje, bi pa zraven pire in klobaso, pa bi spet lahko vsi jedli, vključno s sinom.

Je pa res, da večina otrok ne mara fižola. Tudi jaz ga nisem marala, niti moj mož, pa smo ga kasneje začeli kar naenkrat jesti, ko smo odrasli.

Moja hči ne mara fižola, pa kaj?

To še ne pomeni, da je otrok izbirčen, samo zaradi fižola in zelja.

Pa ne morem verjet.

Pri nas skuham eno rihto in če komu ni kaj všeč, je pač lačen. Niti teoretično ne bi kuhala za vsakega posebej.

Moja mama je bila taka sužnja, za tega tole, za onega drugo. Jaz sem bila že takrat jezna nanjo. Pol je pa samo jamrala.

Pri meni nihče ne jamra. Ker ve, da je brez veze.

pri nas je tako da jaz ne jem svinjskega mesa in ko ga drugi jedo imam jaz puranji zrezek recimo? kaj je pa to težko posebi naredit?
al pa foter ne je recimo kalamarov in mu skuhamo klobaso.
Brat ne je graha in kjer že je (malokrat) ga sprčka ven.
Jaz ne prebavljam nobenih starinskih jedi in jih tud kuhamo ne!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close