Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ali se šminkate?

ali se šminkate?

Se nikoli nisem, se se vedno ne in se ne nameravam. Zato pa raje zjutraj zajtrkujem, kot pa bi si fasado dajala na obraz.
Sem mnenja, da pac sem taka ko sem in na vem za koga ali kaj bi se mogla lispat. Ce komurkoli to ni povseci, se pac ne rabi druzit z mano, ce je torej ze ta izgled toliko pomemben.

Try to tell me what I shouldn't do, you should know by now I won't listen to you!

šminkam se ne. samo trepalnice si namažem in pozimi uporabim mal pudra. to je pa tut vse. mogoče bi se še namazala, ampak mi ličenje glih ne gre od rok.

Nepredvidljiva,
to si pa dobro napisala. se mi pa zdi, da nas je malo takih.

Ko vstanem pravočasno in če se mi da, si dam maskaro ter prozoren lip gloss, ker če ne imam izsušene ustnice. Pozimi, ko je mrzlo ali piha burja, pa si dam vsake toliko tudi puder v sticku in še puder v prahu čez. Ob kakšnih posebnih priložnostih (ki jih ni veliko;), si dam tudi senčilo na veke.

Kar pa mi gre res na živce je to, da nekatere ženske mislijo, da se morajo vse ličiti, ker če ne so zanemarjene, so kmetice, zgledajo starejše pa še ne vem kaj. Hja… super je, če si daš eno kilo pudra pa zgledaš 10 let mlajša… tako lahko izgleda vsaka! Samo kaj ko te potem vidijo brez, pa mislijo, da si vstala od mrtivh. Resno. Sem imela sošolko, ki sem jo 4 leta vsak dan videvala zelo naličeno, enkrat pa na športnem dnevu ni bila naličena, in vsi smo mislili, da je bolna..

čista bedarija da bomo tiste ki se ličijo po 30 bolj gubaste! dan današnji pudri so kvalitetni in vsebujejo veliko za kožo hranljivih tvari, poleg tega se dobijo še taki ki imajo UV zaščito! torej je celo boljše za kožo če ga imaš kot pa da ne!

Melisa, se strinjam! Če pa se kakšne ne mažejo, pa me tudi ne moti, sam ne pa nekatere poudarjat kile pudra in packarije ipd. To se mi ne zdi lepo in ne mažemo se vse tako (največkrat kakšne najstnice, ki še probavajo, kaj jim paše-pa tud one bodo našle mero).
Glede moških in žensk pa takole: moški so naravni, ženske pa atraktivne. Pomembno je, da znamo to svojo notranjo moč unovčiti in izkoristiti.

Moja ličila so dobra dnevna in nocna krema, po dnevni kremi, nanos tekocega pudra,vendar nanos tak, da je videz cisti natur, nato pa le se kaksn svetleci natur gloss na moja usta seveda. In to je vse kar potrebujem, da se pocutim tako kot se;)!

Nič nimam proti ženskam, ki se rade našminkajo in so rade urejene, saj sem tudi jaz rada urejena in se včasih celo našminkam. Tudi vpadljivo, če je treba, ampak res ob posebnih priložnostih, na primer za nastop na odru, divjo zabavo… Tudi če se šminkaš za vsak dan in trikrat na dan obnoviš make up in imaš posebne umetne trepalnice za v posteljo, je to popolnoma tvoja stvar in se v to ne mislim vtikat. Imam tudi prijateljice, ki jih še nisem videla nenaličenih, pa so čisto prijetne punce.

Moti me pa le ta prezir, s katerim nekatere gledate na ženske, ki niso iste kot ve, torej na tiste, ki ne pustijo vsak mesec pol plače v drogerijah in salonih za nego telesa.

Tudi me se cenimo, čeprav ne uporabljamo panoramic curl maskare.
Naš pogled je lahko panoramski v drugem smislu.
Živi in pusti živeti, pa vsaj tule na forumu pa se lahko malce pohecamo, ali ne?

Ne berem cosmopolitana, ker mislim, da je totalno… plehek. Ne oblačim se po zadnji modi in si kupim ene čevlje na leto, ker pač študiram in se pretežno sama preživljam. Naličim se enkrat na mesec, če sploh. Ne ljubi se mi s takšnimi in drugačnimi sredstvi odstranjevati ličil, raje kot to samo padem v posteljo in zaspim ali pa tistih 10 min porabim za branje. Brijem se enkrat na teden, če sploh. Se mi ne ljubi zapravljati časa pa tudi moj fant se prav nič ne pritožuje – je toliko lepše, ko ga presentim. K frizerju grem dvakrat letno.
saj res HUDA… sem sploh ženska? kot očitna poznavalka moderne, sodobne ženske bi te torej prosila za mnenje. definitivno. občudujem tvoj izreden intelektualni pristop k tej zadevi in verjamem,da si tudi v resničnem življenju prava femme fatal in kot taka najbolje služiš svojemu občinstvu, ki je če prav razumem, bolj pogosto tisto – nad tabo? bravo! vsem si nam v ponos!

To si pa lepo napisala.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

je razlika med kilo pudra in nekaj kapljicami. Če se napudraš še ne pomeni da zliješ liter pudra na obraz.

pa še za tisto, ki je napisala če je sploh ženska če se ne šminka, se brije enkrat na teden in gre dvakrat na leto k frizerju…jah ljudje smo različni. Meni pač tvoj life style ne odgovarja in sploh ne bi mogla tko živet, medtem ko je tebi to čist enostavno.

Ina,
jaz ti predlagam, da ne uporabljaš prav rdečil za lička (res je tako kot praviš vsi so preveč očitni), ampak Terracota-Isa Dora (je tudi od drugih proizvajalcev). Izgled je veliko bolj naraven.
Ko boš kupovala, se ti bo zdelo zelo rjavo (to je v bistvu zemlja), ampak ne se ustrašit, na ličkih bo ravno pravo.
Pa še nekaj (nasvet moje kozmetičarke), nanašaš z debelim čopičem, in sicer ne samo ličnice ampak potegneš še višje po sencih!

Ina veliko sreče pri nakupu, če te ša kaj zanima vprašaj.

Pa še to, punce ne se kregat okrog šminkanja, vsake oči imajo svojega malarja in vskaka zase se odloči ali se bo mazala ali ne!!

Čau, Hana

Hana, kje pa se kupi Terracota? V kateri drogeriji?

Hvala, ina!

Jaz kupujem v drogeriji Butique (ne vem če je prav napisano), je pa v Mercator centrih, razen v Ljubljanskem. Cena pa je okrog 3.000.
Po mojem imajo tudi drugje (Muller), DM pa mislim da nima IsaDore.
Saj pravim, Terracoto imajo tudi drugi proizvajalci, samo kakor sem jaz gledala bolj dragi. Ta se mi pa zdi zmerna cena in res je OK (pomembno je tudi da se le diskretno posveti, eni pa se preveč svetijo), pa res cel dan se opazi da imaš gor.
Čau

Hana, hvala! Verjetno si bom šla po tega!

čau čau

Vedno se namažem z maskaro, tudi, ko grem v trgovino, na sprehod. Ponavadi, tudi s korektorjem, ker imam skoraj vedno kak mozoljček. Za službo pa si še povdarim ličnice in naredim črto. Nikoli pa ne uporabljam pudra. Včasih, redko, pa še sence.

Do svojega 30. leta se nisem nikoli ličila. Za nobeno priložnost. Sedaj pa sem počasi začela, ker se mi zdi, da me ličila malce poživijo. Ličim se samo za v službo, ali pa če grem zvečer ven. Pudra ne uporabljam. Nanesem si samo malo sence na veke (tik ob trepalnicah), potegnem tanko črto s primerno barvico nad trepalnicami, dodam še črno maskaro in to je to. Na ustnice pa nevtralno šminko in pikico prozornega glossa.

Ne strinjam pa se s tem, da je ženska urejena, če je naličena. Poznam par primerkov, ki so vedno naličene, ampak za moje pojme niso urejene. Vonj po potu, napol mastni lasje, blatna petka na čevlju, en zlomljen noht ali pa napol odkrušen lak za nohte, … to pač ni urejenost – kljub ličilom. Urejenost je (po mojem mnenju) svež vonj, čisti in zdravi lasje, čista in zlikana obleka, urejene roke, ipd.

Pa lep dan vam želim!

Uživam v ličenju, namažem se vedno zelo minimalistično, za vsak dan ponavadi samo tonirano kremo, maskaro in šminko ali gloss. Za večerne izhode in posebne priložnosti pa si dam duška, dobro ličenje, ki z malo make upa in pravilno izbiro povdari lepe stvari in zakrije manj lepe je vendar umetnost. Mislim pa, da je ženska lahko urejena tudi, če ni naličena, je pa predpogoj za to dobra urejena frizura in skladna oblačila. Zelo zelo malo žensk lahko po 30 hodi naokrog z popolnoma natur lookom in pri tem zgledajo urejene, moje skromno mnenje, nimam pa nič proti ljudem, ki ne marajo estetike. Glede izvora ličenja,ne gre za kakšno komercialno vojno kozm. gigantov proti nenaličenim ženskam, gre za potrebo po spreminjanju človekove identitete, vse človeške kulture so za to že od nekdaj uporabljale različne tehnike od poslikave telesa in obraza, razni tatoji, piercingi, rezanje, vstavljanje delov nakita v telo in podobna čudaštva…

Za doma se nikoli ne namazem,za v javnost navadno dam gor vsaj korektor,ce imam nepravilnosti,sicer pa za na faks,zvecer ven ipd. nosim maskaro,kaksen lep lip gloss ali sminko,in vcasih malo sencila ali prozornega pudra v kamnu za fiksiranje ce je potrebno.Redko kdaj naredim se malo nezne crte po spodnjem robu vek z sivim kajalom.
Za zvecer in izjeme si dam vec sencila(tega uporabljam najraje v nevtralnih barvah)

No, toliko stvari na temo urejenosti ste naklepetali, da moram nekaj dodati.
Na ženskem WC zaslišim kako ena veselo prdne (zelo na glas) med lulanjem. No in ko pride ta ženska ven, pride s cigareto v ustih, milijon ogrlic zlatih in zapestnic, namazana do potankosti po celem obrazu, obleka po najnovejši modi.
Niti si ne umije rok, edino popravlja make – up in cigareto.

A je to urejenost?

A ti pa nikoli ne prdneš? 😉

če bi bila jaz na vladi bi uzakonila žajfo+deodorant za vsakega državljana 🙂 seveda je urejenost najprej čistoča, lep vonj (in ne po švicu), negovani lasje, urejeni nohti, čista oblačila in skladnost le-teh, potem pa itak še MAKE-UP.
Itak pa ni na prvem mestu make up, ker poznam ogromno takih, ki so namazane da ven ne vidijo, ko greš pa mimo pa smrdi kot po kontejnerju…

No pa gre debata po pričakovanjih in navadah na tem forumu v smer šminkajoče se ženske = umazane ženske.

Make-up uporabljam, ko grem v sluzbo ali ven (na pijacko, zurat). Ko sem doma in ko grem ven z namenom rekreacije ali sprehoda, nisem nalicena. Puder kozi ne skodi, ce obraz vsak dan temeljito ocistimo.
Zenske, ki se ne licijo (op. ne uporabljajo niti maskare), se mi zdijo ful puste.

Doma se ne ličim. Ko grem kam, pa vedno namažem trepalnice z maskaro. In ponavadi uporabim tudi lip gloss. Puder in senčila za veke ter eye liner, pa občasno, ne pa vedno.
Se mi zdi, da sem lepa in urejena lahko prav tako samo z maskaro in lip glossom, ampak je pa dejstvo, da lep make up lahko polepša vsako žensko. Tudi jaz s pudrom, senčkami, črto na očeh in glossom izgledam še bolje. Ampak poleti pa se praktično nikoli ne pudram.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close