ali se šminkate?
obvezno maskara!!!
čez poletje sem po navadi brez pudra, zdej ga pa počas spet začenjam uporabljat. pa potem, ko imam puder, si še mau lica poudarim, pa velikokrat še kakšno senčilo na veke… pa še glos (ker navadne labele ne morm uporabljat, ker takoj dobim spuščaje). v glavnem, lahko se velik sliši, ampak sem po navadi naličena zelo naravno.
Doma nikoli nič, za ven pa samo kako nežno šminko in maskaro, puder in vse ostalo pa odpade. Pa za ven se namažen samo takrat, ko grem delat ali pa kam po BTC, kino, večerja, kak obisk … Nikoli pa ne, če grem samo do trgovine ali na sprehod, ali do kake kolegice … Skratka, manj ko moram komplicirat s tem, bolj mi je všeč. LP
jaz se sploh ne šminkam, samo umivam in kremo uporabljam. Šminkanje mi je totalna bedarija, še en način podrejanja komercialnim nategam in zapovedim, kako naj bi zgledal ne pa, kako se dobro počutiš in sprejemaš tak, kot si.
Ženske so pa žrtve tega in množično padajo na to, jasno. (pa še na kaj drugega)
Jaz se tudi redno šminkam ampak res pazim, da je vse skupaj minimalistično, Torej držim se tiste manj je več. Seveda skočim v trgovino velikokrat brez šminke, kadar pa hodim v službo se našminkam zjutraj in pred spanjem temeljito dam vse do; mleko tonik…nočna krema. To se mi zdi zelo pomebno, da temeljito odstraniš ličila in šele potem na spanje. Poznam prijateljice , ki jim je to včasih težko pa grejo kar tako naličene spat. Mislim, da to zelo škoduje koži. Po zimi tudi jaz uporabljam puder. Pravijo, da celo pri minusih ščiti kožo od mraza. Ne vem ampak takrat več ni sonca in nekako rabiš malo tona, barve, da nismo preveč blede. Uporabljam pa tudi kanček rdečila za lička, ker sem drugače izrazito bleda.Imam svetlo polt.
Še nekaj mi je grozno, ko sodelavke pridejo v službo nenamazane in se potem v pisarni rihtajo. To mi ni čisto O.K. Menim, da si pač moraš vzeti čas in malo prej vstati, da prideš urejen v službo. Samo moje mnenje.
Lep večer , Marija
jaz bi vam pa povedala,
da imam v službi precej kolegic, ki so mlajše od mene
pa so veliko veliko bolj zgubane, ker so si leta nategovale kožo
okoli oči zaradi barvanja.
razlika je zelo očitna. tudi pri drugih opažam,
da tiste, ki se ne ličijo vsak dan,
da so manj zgubane.
to se začenja poznati po tridesetem letu.
jaz se ličim za posebne priložnosti,
ali kadar se počutim, da bi se,
za vsak dan pa ne.
Ej HUDA, tale tvoj make up mora bit pa ena a, ko si kar dvakrat povdarila kako ga ljubiš. Te pripravi do orgazma? Ali je vajina veza zgolj platonska? Ti ljubezen sploh vrača? Ah seveda ti, kaj se pa jaz grem.
Kaj pa ko prideta iz žura zjutraj domov, pa se njemu še mal seksa, ti ga pa tako brezčutno dol s sebe mečeš?
Sploh si ne predstavljam, da bi šla v službo brez make up-a, imam pa polno sodelavk, ki pridejo brez in to se mi zdi skrajno neurejeno. Nikoli se ne mažem za v trgovino ali sprehod, če pa grem kam ven pa vedno.
Čez dan malo manj, zvečer poudarim. Puder vedno pozimi in nikoli poleti, veke vedno, črta okoli oči tudi in gloss ali šminka, pa tud lička poudarim.
Za v službo ali na fax se vedno namažem…malo pudra, maskara, nežna senčka in svinčnik..pa lip gloss brezbarven…Za večerne izhode se mal bolj močno namažem, dam tut kako šminko pa tuš za črto nad očmi…Uporabljam pa predvsem roza in lila odtenke, ki se stopnjujejo od najnežnejše do zelo temne.
Za prosti čas se ne mažem, za na kak izlet al pa če grem kam dlje si dam mal maskare gor, drugač pa čim manj.
Nov puder sem si lih vcer kupila, zdaj ga nekaj casa nisem uporabljala.
Drugac pa ja, namazem se, kadar grem v mesto, na faks, na pjacko, zvecer ven. V mejah normale. Poudarim predvsem oci ( bolj temne barve…zdaj sem ugotovila, da mi jesenske tudi pasejo)…maskara zmeri.
Imam nekak ze svoj ritual in ne prezvim velik cajta pred speglom. Nerada odstopam od svojega “stila”. Sminke niti ne uporabljam, bolj gloss…
Na razne izletke, sportne dejavnosti itd…pa itak ne…
//zzz//
Veš kaj, teroristka si. Nič nimam proti, če se mažeš z ličili tudi za v trgovino in jutranji sprehod s psom, vendar ne posiljuj umov tistih žensk, ki si upajo priti v službo nenaličene!
To ni neurejenost, veliko žensk se nerado šminka. Neurejena si, če nisi umita in počesana, ali če imaš pogrizene nohte, ali pa črno za njimi. Ne vem, zakaj bi morala zjutraj vstajat pol ure prej in si natikat fasado, ko pa je moj obraz lep tudi brez tega. Saj ne rečem, da se kdaj pa kdaj ne naličim, ampak res za posebne priložnosti. Glih dal bi se mi vsakič pred spanjem pol ure tisto packarijo dol s sebe spravljat. Tako pa se samo umijem in sem nared za lepotni spanec 😉
Pa imam gratis pol ure zvečer pa še pol ure zjutraj!!
Okrutna,
zate pa nevem a si prišla iz psihiatrične ali si shizofrenik že tko? Tele tvoje izjave se tko slišijo. Če si ena tistih, ki so obsedene s tistimi, ki se rade uredijo (s tem mislim tudi namažejo), to pripiši sebi.
Sploh pa me ne bo nobena prepričala, da je brez make upa najlepša in da ne rabi niti korektorja za mozolje, podočnjake, niti malo maskare (če ima svetlejše trepalnice), niti malo rdečila za lica (za tiste bolj blede), ali pa mogoče še kaj drugega. Dejstvo je, da je vsaka ženska lahko z make upom garant lepša (seveda če je lepo narejen, ne pa amaterski). Tko da tiste k se jim fučka za korektor in cela mozoljasta hodi okoli in z podočnjaki do kolen, ki se jim fučka za vse skupi – zame ni ženska. Še v starem Egiptu so se ženske ličile in so uživale ob tem. Pa niso imele dosti pripomočkov. Žalostno pa je, da nekatere še vedno vztrajajo pri naravnem, misleč da je najboljše (če hodiš okoli mozoljast), ker ni, kljub temu da imamo milijon pripomočkov za to ali ono težavo.
Pač vaša izbira. Moj okus je tak, da vsaj v službi mora biti minimalno maskara (kar se tiče make upa). Dandanes bo to v firmah (mislim tistih boljših) že skorajda nuja da je ženska simpatična in da ima vsaj malo make upa…To je današnje pojmovanje urejenosti.
Nimam pa nič proti tistim ki se ne lišpajo v SPLOŠNEM, ker to ni moj problem.
Ej huda, dej rileks. Mal sem se hotla pohecat iz tvoje izjave, da ljubiš make up, ti pa me precej z žaljivkami obkladaš.
Mar misliš, da sem mozoljasta, ali kaj?
Mar res misliš da rabim korektor, da me popravi, ko pa me prodajalka v trgovini za osebno sprašuje, če hočem kupit buteljko? Ter se mi potem ponižno opravičuje, ko vidi da sem že več kot desetletje polnoletna?
Ne misli, da sem dosegla obraz brez najmanjše gubice z leti vsakodnevnega ličenja!
Izgleda, da sta ti in //zzz// isti osebi, ker si očitno odgovarjala tudi na moj drugi post.
Če boš pridna, ti povem zastonj recept proti celulitu!!!
To zadnje čisto resno!
Forum je zaprt za komentiranje.