Ali se postava tako spremeni zaradi menopavze
Moja prijateljica je imela vedno lepo postavo, mladostno, vitka ne koščena, glih taprava , sedaj pri 45 lrtih se je popolnoma spremenila . Postala je maminasta, močna konstrukcija, močna ramena, čist drugačna kot je bila (drobna, vitalna). Je to posledica menopavze ali tega da se je zredila. Ni debela, da bi jo maščoba visela, ampak se ji je vse razširilo , kot bi šle kosti narazen.
Prezgodnja menopavza nastopi pred 40, zgodnha pa pred 45. Avtorca, kosti se pa res ne širijo. Če se je zredika, se je pač malo obložila. Metabolizem se upočasni ze po 30, po 40 še malo bolj, pri 50 ali meni, pa še malo bolj. In se hribčki potem hitreje porazdelijo kot pred 30im. Sploh, če je še vse skupaj bolj po kavcarsko.
Verjetno se je zredila in oblozila, ce bi shujsala, bi bila spet deobna, z deugacno postavo kot 10 let nazaj, a ne polna in oblozena.
Pa saj menda vidite razliko med spremembo postave in rejenjem?
Drugace staranje spremeni postavo, sama imam iste kile ze vrsto let, a prej sem bila ekstremna pescena ura, zdaj imam pa manjso zadnjico in sirsi pas, malo trebuscka in vcasih tudi veliko trebuha, odvisno od napihnjenosti. Meni osebno je moja postava zdaj bolj vsec, ker se lazje oblecem, prej sem imela hud problem z nakupom hlac, da so mi bile prav v pasu in cez rit, ker sem imela 30 in vec cm razlike v obsegu.
Menopavza nastopi, ko zenska izgubi menstruacijo, kar je lahko tudi pri 40, predklimakterijske spremembe se pa pri enih zacnejo ze krepko pred 40., v 40ih se pa cisto vsi spreminjamo, zenske in moski, eni bolj, drugi manj ocitno, a ce zenska v 40ih pri sebi ne opazi sprememb, se mora dobro zamisliti nad poznavanjem same sebe!
Avtorica, kaj je to maminasta postava?
Zavedati se moras, da zenske ne recejo vec pogovorno mena, ampak je najprej perimenopavza in potem mena. Jaz sem razumela, da mislis z besedo “mena” splosno spremebe, ki priticejo v tem zivlj.obdobju.
Odgovor je ja, telo se spremeni z vsakim desetletjem. Jaz sem pri 30ih najstniska oblacila morala vrzt, ker so se mi boki razsirili, cetudi nisem rodila, niti se zredila. In vse take spremembe se dogajajo skozi leta. Tudi pri moskih.
Forum je zaprt za komentiranje.