Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali se je smiselno obrniti na zaposlitvene agencije???

Ali se je smiselno obrniti na zaposlitvene agencije???

Zanima me, če je smiselno, da se brezposelna oseba pri iskanju zaposlitve obrne tudi na zaposlitvene agencije. Ali jih je potrebno kaj plačati in kakšna je sploh njihova vloga?

Jaz bi raje vzela usodo v svoje roke in oddala oglas na http://www.bolha.com ali pa na http://www.povprasevalec.com

Prijavi se na mojedelo.com.

Nekaj časa sem bil brez dela, veliko razgovorov sem opravil , kakor prek zavoda za zaposlovanje.
tako ,tudi,pri nekaj agencij za zaposlovanje.
Ni kaj veliko hvale ni za ene ni za druge, povsem so isti.
Agencije so uglavnom posrednici delovne sile , ki maksimalno izkoriščajo ljudje za malo denarja,
NE priporočam.
Vzemi stvar v svoje roke in si poišči službo po drugi,oziroma, tretji poti.
Veliko sreče.

Ali te potem agencije “posojajo” delodajalcem in si v bistvu na njihovi plačilni listi (delodajalci pa v bistvu plačujejo agencijam)? Ali pa gre v primeru agencij zgolj za posrednike, ki ti zrihtajo službo in pokasirajo neko provizijo (predvidevam, da od delodajalcev)?

Tudi mene zanima, kako funkcionirajo te agencije… kje si potem zaposlen sploh in kakšna je razlika?

Zaposlen-a si v agenciji, tamo si na plačilni listi, ampak delaš za različna podjetja in to pomeni da si samo izposojen-a.
Tvoje delovne pravice določa agencija, seveda so te skrajšane glede na pravice delavcev iz tiste firme v kateri delaš in vse ostalo urejaš v agenciji, skratka agencija je tvoj delodajalec.
Enostavno povedano “mafija”.

To ni nujno res. Lahko da so samo posredniki, ki pokasirajo provizijo. Sema sama bila na razgovorih pri agenciji M servis in nič takega ni bilo rečeno. Vedno samo npr. “podjetje xy vas bo zaposlilo za določen čas z možnostjo za nedoločen…”
Za enkrat še nisem imela sreče z zaposlitvijo ampak sem prek agencije prej prišla vsaj na zaposlitveni razgovor.

Zelo slabe izkušnje imam s kadrovsko agencijo Kadis iz Ljubljane. Neresni do konca.

Jaz sem se vpisala v baze nekaterih kadrovskih agencij. In ravno prejšnji teden so me klicali iz ene, da imajo stranko, ki išče ravno osebo z mojo izobrazbo in delovnimi izkušnjami. Šla sem v kadrovsko agencijo na pogovor, pa bomo videli, kako se bodo stvari razvijale naprej. Obljubili so, da me pokličejo naslednji teden.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close