Ali se je smiselno bit prijavljen na zavod za zaposlovanje, če…
Saj ravno za to gre… Delam namreč v šolstvu… Podjmeno pogodbo imam sklenjeno do konca šol. leta. Do pomoči na CSD in s tem brezplačnega zavarovanja nisem upravičena, ker moraš bit 3 mesece brez vseh dohodkov kar pa jaz nisem.
Problem je v tem, ker kljub temu, da imam sklenjeno podjemno, od mene pričakujejo, da se bom javljala na razpise in se udeleževala aktivnosti zavoda (npr. zaposlitveni sejem). Po mnenju moje svetovalke je pač redna zaposlitev primarni cilj. S tem se seveda strinjam. Res pa je tudi, da mi ta njihova “pomoč” trenutno hodi bolj v napoto kot ne. Poleg tega, da imam gužvo v šoli in mi to jemlje dodatni čas, se mi te njihove aktivnosti za moj profil ne zdijo koristne, pri napotnicah, ki mi jih pošiljajo, pa gre zgolj za nekaj tedensko nadomešanje bolniških.
Menim, da bom do redne zaposlitve enako hitro (če ne še prej) prišla tudi sama brez njihove pomoči. Na razpise, ki so objavljeni na zavodu pa se lahko prav tako prijavim tudi če nisem v njihovi evidenci. Zato razmišljam, da bi se iz zavoda enostavno odjavila.
Sicer sem iskala informacije tudi na njohovi internetni strani, vendar nikjer nisem zasledila, če je kje kaki “keč”. Naprimer, da potem ne bi mogla bit prijavljena kot vzdrževan član ali kaj podobnega.
Se strinjam z vsem, kar si napisala. Vendar bom odgovorila na tvoje vprašanje o morebitni koristi zate. Verjetno je edina korist od kakšnih izobraževanj, tisto pa o vzdrževanih članih pa tudi imaš prav. V primeru, da imaš moža, te on ne more prijaviti kot vzdrževanega člana, če nisi prijavljena na zavodu kot aktivna iskalka zaposlitve. Jaz sem na ta račun “izgubila” 600E, ker se mož ni hotel prijaviti.
Safir, kako je to z vzdrževanim članom? Jaz imam pogodbo za določen
čas in vem, da mi je ne bodo podaljšali (ker sem noseča). Torej, če se do nastopa porodniške prijavim na Zavodu, me lahko prijavi kot vzdrževanega
člana? O tem še nikjer nisem nič zasledila. Kje bi se dalo dobit več info?
Hvala, Lep dan, P
Forum je zaprt za komentiranje.