Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali samo jaz tako kompliciram pri perilu?

Ali samo jaz tako kompliciram pri perilu?

Perilo se obeša na šivu. Perilo se obeša na koncih obleke. Perilo se obeša raztegnjeno, ne pa recimo majice prepognjene na polovico. Perilo se obeša tako, da je na ščipalko vpet samo končni del nogavice. Vse ostalo povzroča gube, črte od stojala, sledi ščipalk. A sem nora? Meni gre res na kurac, če moški ne znate ali ne upoštevate, ko se vam to razloži, pustite perilo na miru in bo ženska opravila vse. Poleg tega je zvečer v zraku vlaga. Če perila ne pospravite pred vlago v nottanji prostor, nima veze, da ste ga 7 ur čez dan sušili, ker ne bo suho popolnoma. Zakaj se moram živcirat zaradi “kao nepomembnih” malenkosti? Vam je to nepomembno, ko bodo oblačila smrdela po plesni in bo stanovanje plesnivo, bo pa vaš problem.

Odgovor na objavo uporabnika
Perilo, 07.09.2025 ob 09:34

Perilo se obeša na šivu. Perilo se obeša na koncih obleke. Perilo se obeša raztegnjeno, ne pa recimo majice prepognjene na polovico. Perilo se obeša tako, da je na ščipalko vpet samo končni del nogavice. Vse ostalo povzroča gube, črte od stojala, sledi ščipalk. A sem nora? Meni gre res na kurac, če moški ne znate ali ne upoštevate, ko se vam to razloži, pustite perilo na miru in bo ženska opravila vse. Poleg tega je zvečer v zraku vlaga. Če perila ne pospravite pred vlago v nottanji prostor, nima veze, da ste ga 7 ur čez dan sušili, ker ne bo suho popolnoma. Zakaj se moram živcirat zaradi “kao nepomembnih” malenkosti? Vam je to nepomembno, ko bodo oblačila smrdela po plesni in bo stanovanje plesnivo, bo pa vaš problem.

Mene je demonstrativno zapustilo vse perilo, ker sem ga narobe obešal. Gate so na Japonskem, majice na Finskem, štumfe pa še iščem!

Pa mal ti mamo omenjam!

Če se le da, obešamo zunaj, za hišo imamo šušilo , vsak od nad ima svoj stil obešanja, v katerega se nihče ne sme vtikati :))

Za ilustracijo: eden obeša po barvah, drugih po velikosti, tretji zmeče gor toliko da ne popada dol…ne, drame pa ne delamo iz narobe pripetih štumfov. Vsi vemo iz prakse, da je veliko lažje zlagat perilo, če ga lepo na ravnost obesiš in to je to.

Zakaj eni majice obešajo 10 cm nad robom? Tako ostane črta. In če niso obešene za šiv, ostane še sled ščipalk. To pomeni, da ne moreš obešenega perila zložiti in postaviti v omaro, ampak moraš vse prej zlikati, torej da odstraniš tisto črto 10 cm nad robom in sledi ščipalk.

Jaz ne likam več, po tem ko sem večkrat vse obrazložila, kako se obeša. Likali si boste pa kar sami ali pa boste hodili naokrog kot paja-pataki.

Ker perilo sušim na stojalu ne uporabljam ščipalk ,razen izjemoma kak kos srajce npr.ali kratke hlače poleti .Ker vse likam mi črte ne predstavljajo nekega “problema” .Obesim ga vedno po velikosti in barvi,tako sem pač navajena .Vsak pač dela tako kot se mu zdi prav.Naša soseda recimo obeša vse na obešalnike in ,da na štrik stvari celo pusti čez noč zunaj :))) včasih zaradi vetra stvari pobira po travi 🙂 pač tako je zgleda navajena

Hahaha res sem se nasmejala. Jaz obesam perfektno, skoraj nič več ne likam. Ko sem tudi jaz poskušala še mlajšim razložit kako se perilo obeša,  da je lepo gladko, je bilo lepo obešeno, ampak tako, majice, ena nogavica, majica, nogavica, kratke hlače. Sem bla tako huda, potem  naslednjič je blo pa samo nametano gor sicer po vrsti kot se zagre, ampak skor me je kap. Sedaj samo popravim, če ni po moje. Njim je tako ok. Ne težim.

Sušilec reši vse.

Ni stvari, ki je ne bi posušili v sušilcu.

Perilo saj misliš, da se oni sekirajo.

Mladi pa sploh ne likajo več.

Da danes, če lepo obesiš in pravilno peres ni potrebe.

Razen tisti, ki nosite srajce, bluzice,.

Saoni se nam smejejo, ko likamo.

Jaz imam večino oblek na obešalnikih, zložene so samo brisače, posteljnina, nogavice, pižame, spodnje perilo in otroška oblačila – razen oblek, jopic in podobno…

Oprano dam na obešalnike, te obesim na sušilnik in pustim na terasi, zvečer zapeljem v hišo, če je suho samo prestavim v omaro, sicer pustim, da se do konca posuši. Imam super obešalnike, ki so fajn široki in na koncu zaobljeni.

Otroška oblačila večinoma sušim v sušilcu, vzamem ven, zložim in v omaro… hitro, enostavno, nič zmečkano.

S perilom tudi mož nima problemov, najina 6-letnica pa tudi zna svoje perilo prestavit iz pralnega v sušilni stroj. Tudi zloži že kar ok, ampak je treba še biti zraven za nadzor in kje kaj popravit.

Odgovor na objavo uporabnika
Perilo, 07.09.2025 ob 09:53

Zakaj eni majice obešajo 10 cm nad robom? Tako ostane črta. In če niso obešene za šiv, ostane še sled ščipalk. To pomeni, da ne moreš obešenega perila zložiti in postaviti v omaro, ampak moraš vse prej zlikati, torej da odstraniš tisto črto 10 cm nad robom in sledi ščipalk.

Jaz ne likam več, po tem ko sem večkrat vse obrazložila, kako se obeša. Likali si boste pa kar sami ali pa boste hodili naokrog kot paja-pataki.

Sem tudi jaz obesala za rob, pa se je vse raztegnilo, tako da raje obesam tistih 10cm od roba, suho poberem, lepo zategnjeno zlozim in ko vzamem iz omare, se rob ne pozna vec. Prej sem likala, zadnje leto me base cas in likam samo nujne stvari in se sprasujem, zakaj hudica sem 30 let likala vse.

Nogavice obesam 2 prsta za rob, lepo jih zgladis in so ok.

Strogo pa pazim, da na stojalu obesam cik cak, da so tanjse stvari bolj notri in debelejse bolj zunaj, da je obeseno tako, da je pretok zraka med perilom dober in da se lazje susi. Zvecer dam vedno perilo notri in pazim, da pobiramo res suho perilo, a ne presuseno.

Sem zgleda pajapatak. Sploh nimam peglezna. Mam pa sušilca. Par stvari mal bolj merkam in obesim na stojalo, sam me ne motijo sledi klinčkov kot pri nas recemo sčipalkam.

Si nekoliko pikolovska, ampak očitno tako naučena. Če si ti pomirjena s tem, če ti to potem to tebi olajša delo in če stvari razložiš, jih normalna oseba, ki želi pomagati, spoštuje. Tako enostavno je to.
Jaz sem pri določenih stvareh podobna. Veliko ljudi je zame preveč površnih pri svojem delu, saj vidim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close