Ali res moram plačevati vsak mesec toliko?
Nekaj me že dlje časa muči in o tem kostantno razmišljam pa bom še vsa vprašala za mneje.
Dolgo časa sem bila brezposelna potem pa sem odprla s.p. in se začela ukvarjati z eno dejsvnostjo, ki sem jo prej imela le za hobi. Zdaj je situacija takšna, da od novega leta nisem izdala niti enega računa, prilive sem imela tri pa še te za lanskoletno delo.
Zadeva o kateri veliko premišljujem je pa ta, da ne vem, če obstaja kakšna možnost, da lahko delam naprej brez računovodskega servisa, saj imam s tem le stroške (70€ mesečno).
Moj računovodski servis mi vsakega 8. v mesecu na mail pošlje zneske prspevkov za pretekli mesec, ki jih moram vplačati in račun za njihove storitve v višini 70€, njihova storitev je pa pravkar opisana (pošljejo mi mail 1x na mesec).
Upam, da se kdo spozna na te zadeve in mi lahko svetuje kaj lahko nardim v svojem primeru, ker mi je res veliko vsak mesec plačevati toliko, saj nimam dohodkov niti za lastno preživetje kaj šele za kaj drugega.
Hvala za mnenja, predloge, pomoč!
če boš delala sama, ne pozabi oddajat podatkov na durs, to zdaj računovodstvo počne zate. Moja računovodkinja ima z mano tudi približno toliko dela in mi računa 40 evrov na mesec. Sicer pa zapri s.p., brez veze si nabijaš stroške, razen seveda, če si lani dobila subvencijo in čakaš, da ti poteče tisto obdobje. Sicer pa zapri in ko boš imela spet delo ponovno odpri.
Če si z Ljubljane, lahko pišeš na mail abcxwz1@gmail.com in najdeva kakšno rešitev.
Odgovor je NE:
Poročanje na DURS??? To je oddaja obrazca v e-davkih in to je to. max 5 min. dela.
Prispevki so objavljeni vsak mesec na netu – prepišeš en znesek v e-davke obrazec OPSVZ in ga odaš.
http://www.durs.gov.si/si/prispevki_za_socialno_varnost/prispevki_za_socialno_varnost_samozaposlenih_pojasnila/placevanje_prispevkov/
Računovodjo lahko najameš enkrat letno za bilanco in poknjižit papirje.
Če si iz Lj ali okolice piši na akires0512@gmail.com, kajti znesek je absolutno previsok glede na obseg poslovanja.
Poglej si tole ponudbo, če ti ustreza:
Spletno računovodstvo za 25 eur
Prej nam čisto zares povej kaj plačuješ oziroma saj mene ne zanima, ti pa le preveri, da ne boš živela v zmoti in še vseh nas tu zavajala.
Morda v tem znesku znesku plačuješ tudi 1/12 končne bilance. Da ni potem ob koncu leta velik strošek. Pa mogoče je še kaj, kar plačuješ (prejeti računi?).
Ali pa si se zmenila za plačevanje pavšala in je zato vsak mesec enak znesek, potem pa boste naredili obračun in poračunali razliko. Dogovori se za obračun po opravljenem delu, glede na to, da sedaj nimaš nobenih dokumentov, in bo račun zelo verjetno nižji.
Brez zamere, ampak taka posploševanja, da računovodja itak nič ne dela, me kar pojezijo. Če vi ne vidite človeka, ko dela, to še ne pomeni, da zares nič ne dela.
SEveda pa dopuščam možnost, da je v vašem primeru res tako. V tem primeru pa svetujem menjavo.
Forum je zaprt za komentiranje.