Ali res lahko to pojeste?
Naši ubogi, lačni možje so pa čisto dovolj stari in sposobni, da ob huuuudi lakoti, ki jo vsakodnevno odživljajo ob nas, sami stopijo za štedilnik!!!!![/quote]
Zakaj že je toliko ločitev?
Tudi zaradi lenih, nesposobnih in neodgovornih osebkov, ki jih ne moremo imenovati “ženske” ampak “lenivci”.
Tudi jaz rečem: Ubogi moški, otroci, DRUŽINE.
Zame je skupno kosilo ob 16.30, 17.00 obred, med katerim se družinski člani veliko pogovarjamo, sprejemamo odločitve, se spremo, pobotamo, smejimo, kričimo. Pa nismo iz Italije 🙂
Zanima pa me, ženske, ki se vam ne ljubi, ne zmorete kuhati – res, kaj vraga jedo vaši otroci? Smokije? Jogurte? Bureke? Mafine? Big Mac-e? Instant pizze?
Meni ni težko skuhati, res da ne kompliciram, itak je pa najboljši del, ko se posedemo za mizo in se začne pogovor. Nas skupni obed združuje.
Zelo rada jem, tudi veliko, a dobre stvari. Včasih sem imela srečo; lahko sem pojedla vraga in pol, a sem bila po ITM skoraj na spodnji meji. Kljub obilnemu obroku se je vedno našel prostor še za sladico. Zdaj se mi je presnova spremenila in morala sem spremenit prehranjevalne navade.Ker sem bila prej bolj obremenjena z delom (ne toliko zaradi kariere kot zaradi želje, da se poglobim v zadeve in delo opravim dobro), sem se v prostem času rajši bolj posvečala družini kot kuhanju. Veliko stvari smo počeli skupaj, se pogovarjali, smejali.Tudi marsikateri sinov prijatelj se je z veseljem odpovedal domačemu nedeljskemu kosilu in rajši šel z nami, ker se je vedno kaj dogajalo. Sama družinske in zakonske sreče ne bi preveč povezovala s štedilnikom in dogajanjem okoli njega tudi iz lastne izkušnje. Moja mama je bila vzor gospodinje, pa bi veliko rajši videla, da bi čas, ki ga je posvetila kuhanju, rajši posvetila meni. Želela sem si, da bi bila bolj sproščena, vesela, manj utrujena. Enako tudi oče. In spoznala sem kar veliko žensk, ki so svoje poslanstvo videle pretežno v skrbi za moža in otroke, a se jim je ob ločitvi (ko jih je mož brez problema zamenjal za njihovo pravo nasprotje) podrl svet. Imele so težke probleme pri iskanju nove identitete in marsikateri ni uspelo.
Naši ubogi, lačni možje so pa čisto dovolj stari in sposobni, da ob huuuudi lakoti, ki jo vsakodnevno odživljajo ob nas, sami stopijo za štedilnik!!!!![/quote]
Veliiiiiiiiiiika napaka. Moški ki iščejo ljubice imajo ponavadi doma pridne in vestne žene, ki so vse prej( kuharce, čistilke, varuške…) kot pa žene. Za seks vam ponavadi zmanjka volje in moči. tako da…ustrelila si mimo.
Pa še pripomba. Z možem obožujeva kuhanje. Ampak žal si večina slovenceljlnov kosilo tolmači samo kot govejo župo, eno skledo mesa in tenstanga krompirja, pa mal solate. Za čez pa še en fajn štrudel in to je to.
Vidiš mi pa pač ne. Obožujemo bitke in v sopari kuhano zelenjavo. (Svežo iz tržnice), pa ribice, s katerimi ni veliko dela, pa sveže pelate in testenine z baziliko…
Pa nehajte že enkrat zganjat to cankarjanstvo.
Zakaj že je toliko ločitev?
Tudi zaradi lenih, nesposobnih in neodgovornih osebkov, ki jih ne moremo imenovati “ženske” ampak “lenivci”.
Tudi jaz rečem: Ubogi moški, otroci, DRUŽINE.[/quote]
ne marsikatera, ampak večina. Take kot so ti, so zelo, zelo redko posejane … Čeprav bo veliko suhic reklo, da ogromno pojedo (poznam kar nekaj takih), ko pa jih vidiš jesti v resnici, jedo (oz. jemo) kot kakšni ptički …
Bom rekla, da imaš v teh časih (ko je moderno suho) izredno srečo :-)))[/quote]
moderno gor al pa dol…jaz bi se rada zredila vsaj za 5 kg….mi je uspelo 3 leta nazaj ko sem vsak drugi večer ob 21 jedla pico in potem spat….en mesec…lepo pršla na 53kg in bla super – nisem več brskala po otroškem oddelku…sam ko sem pa nehala s to kuro so šle pa tud kile dol :(((
ne marsikatera, ampak večina. Take kot so ti, so zelo, zelo redko posejane … Čeprav bo veliko suhic reklo, da ogromno pojedo (poznam kar nekaj takih), ko pa jih vidiš jesti v resnici, jedo (oz. jemo) kot kakšni ptički …
Bom rekla, da imaš v teh časih (ko je moderno suho) izredno srečo :-)))[/quote]
moderno gor al pa dol…jaz bi se rada zredila vsaj za 5 kg….mi je uspelo 3 leta nazaj ko sem vsak drugi večer ob 21 jedla pico in potem spat….en mesec…lepo pršla na 53kg in bla super – nisem več brskala po otroškem oddelku…sam ko sem pa nehala s to kuro so šle pa tud kile dol :((([/quote]
Probaj z oreški in suhim sadjem – bolj zdravo, pa vseeno kalorično. Takole zvečer, pred TV-jem, ali pa med obroki.
Midva sva sicer še sama, ampak nama ne pride na misel, da bi čas kosila namenila debatiranju, prepriranju, planiranju… Raje OKUŠAVA, kaj sem/sva skuhala, ne pa da bi metala hrano vase, ne da bi sploh vedela, kaj jeva. V čem je potem smisel kuhanja, lahko vsak dan skuham pisker čorbe, samo da se nasitiva. Če se že pogovarjava, govoriva o pripravljeni hrani, za ostale debate se čas že najde.
Sladic pa tudi jaz ne pripravljam, ker je fizično poplnoma nemogoče zbasat vase kosilo + nasitno sladico.
Forum je zaprt za komentiranje.