Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ali pripadniki bivše juge res sovražijo slovence

ali pripadniki bivše juge res sovražijo slovence

Alexis smo razumeli, pri tebi je treba bolj potiho to delat…..:)))

Ok, vzeli na znanje…. 😉 :))))

Samo ne vem kaj naj jaz sedaj s tem podatkom počnem.. :/ :)))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jasno, da sem, če pa sebe (južnjake) daješ nad Slovence :-)[/quote]

Ne zatiskaj si oči. Ne dajem južnjake nad slovence, samo sebe nad tebe. Pa ne zato, ker si slovenka, zgolj zato, ker se mi določeni posti, katerih avtorica si, zdijo skrajno trapasti. Iz tebe vre sovraštvo do južnih narodov, do mene, ker sem te z enim postom “razdražila” ipd. Pa me sploh ne poznaš. Ampak ne, ne morem biti dobra, saj sem vendar z juga. Le na kaj sem mislila….. Če bi nestrinjanje s tvojo trditvijo podal kdo drug, bi jo sprejela, mene obtožiš obešanja na vsako besedo. Moderatorji, le kje so meje žaljenja na forumu????

Libido je v osnovi enak, pri nekaterih zavrt (vzgoja, kultura, nardodnost), ampak vseeno ni pogojen s kulturo, vzgojo in narodnostjo? WTF? OK, jst ne razumem, morda bodo slovenci.

Ukrajinke te pa močno težijo, sem že opazila. Le kdo si jim drzne peti slavospeve, pri vas, odličnih slovenkah…..na zatožno klop z njimi….v tišini, seveda 😛

Da te razsvetlim….nihče si zato, ker nimaš mesta v mojem življenju. Si kup besed, napisanih na forumu. Nihče. ne zato, ker imam južne za boljše. Ampak ne, ti to ne boš razumela. Ne slovenci, slovenci bodo razumeli, TI ne razumeš.

Boljši, slabši narod? To ne obstaja. Lahko pa govorimo o zavedenem ali ideološko (politično, versko) zmanipuliranih narodih (razni totalitarizmi), ki pa striktno delijo druge nacije na “dobre” in “slabe”. Dober ali slab je lahko samo posameznik! Ostalo spada v koš (osebnih) stereotipov, klišejev in predsodkov (bodisi negativna ali pa pozitivna diskriminacija).

Katere narodnosti je kdo, je le goli podatek za “kulturno umeščanje” (vera, navade…), kakšna pa je ta oseba po značaju, kakšne vrednote ima, mišljenje – o tem, kar je pa dejansko bistveno, pa ne vemo pravzaprav nič.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Da te razsvetlim….nihče si zato, ker nimaš mesta v mojem življenju. Si kup besed, napisanih na forumu. Nihče. ne zato, ker imam južne za boljše. Ampak ne, ti to ne boš razumela. Po tej razlagi si tudi ti nihče. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jasno, da sem, če pa sebe (južnjake) daješ nad Slovence :-)[/quote]

Ne zatiskaj si oči. Ne dajem južnjake nad slovence, samo sebe nad tebe. Pa ne zato, ker si slovenka, zgolj zato, ker se mi določeni posti, katerih avtorica si, zdijo skrajno trapasti. Iz tebe vre sovraštvo do južnih narodov, do mene, ker sem te z enim postom “razdražila” ipd. Pa me sploh ne poznaš. Ampak ne, ne morem biti dobra, saj sem vendar z juga. Le na kaj sem mislila….. Če bi nestrinjanje s tvojo trditvijo podal kdo drug, bi jo sprejela, mene obtožiš obešanja na vsako besedo. Moderatorji, le kje so meje žaljenja na forumu????

Libido je v osnovi enak, pri nekaterih zavrt (vzgoja, kultura, nardodnost), ampak vseeno ni pogojen s kulturo, vzgojo in narodnostjo? WTF? OK, jst ne razumem, morda bodo slovenci.

Ukrajinke te pa močno težijo, sem že opazila. Le kdo si jim drzne peti slavospeve, pri vas, odličnih slovenkah…..na zatožno klop z njimi….v tišini, seveda :P[/quote]

Pa kje si to prebrala? 🙂 Obračaš besede.

Iz mene nikakor ne vre sovraštvo do južnih narodov … Upam si trditi, da si ti s svojimi tezami v tej temi izrazila precej več podcenjevanja in stereotipizacij Slovencev. Jaz nisem izrazila nobenega sovraštva do južnjakov, zgolj to, da me moti njihovo šimfanje in utrujanje Slovencem (ne pravim, da so vsi taki, le da žal poznam precej takih posameznikov) pod pretvezo bolečine zaradi ljubezni do domovine, kot si sama izjavila. Naj te spomnim (na, tvoje trapaste, stereotipne, neresnične teze, ki si jih navedla v tej temi):

Torej, kar se mene tiče, nič od tega za Slovence ne drži, jaz nimam takih izkušenj. 🙂 TAko kot je Matjažko napisal; karakter je odvisen od posameznika, ne od nacije.

Zdaj se pa iz te teme umikam 🙂

Hvala za obuditev spomina, Alexis. Jah, stereotipne teze….ampak k…., a ni to tema? KAj si mislimo o narodu? KAko drugače, kot s stereotipi? Ne bom podajala analize za vsak spoznani karakter (čeprav vem, da znajo bit različni, je bilo treba posplošit). Nisem ciljala dobesedno nate ali katero drugo slovensko dušo, gledala sem bolj globalno in se opirala na stereotipe. Bi bilo treba zbrisat temo, če nočeš poslušat o tem, kaj si o Slovencih mislijo ostali.

MArko – da, se strinjam, da sem po tej tezi tu na forumu nihče. Saj sem, kajne? v reali sem lahko mogoče tvoja soseda, sestra, mati….. ampak tukaj sem samo nihče. Čeprav si tipkam iz sosednjega stanovanja, ti tega ne veš, in name ne gledaš kot na sosedo. Torej se moja identiteta sosede (prijateljice, sestre, sedelavke…) na forumu zgubi.

Aleksis, me veseli, da se umikaš. Torej ne bo več zgodbic o nesramnih južnih, ki šimfajo tvojo domovino. Will survive.

Sovražijo je težka beseda. Ne. Mogoče, ko politika kaj prenapihne, folk rata občutljiv, ker se mu zdi nepravično, ni pa da kdo koga sovraži. Kakšen bosanec, ki mu ni plačano ko je en mesec delal cele dneve v gradbenem podjetju, pol so mu otroci morali pošiljat kesh za preživeti. Ampak to je enako kot kak slovenc, ki gre v Avstrijo delati, pa mu rečejo da je plačilo ko se delo konča, pa se mu ne plača ker ni bilo naročila.

Priznam pa, da v določenih časopisih novinarji z insinuacijami in izkrivljanjem resnice skušajo ustvariti pogoje za sovraštvo, trudijo se močno. Prikažejo samo svojo plat medalje. Nebi pokazali tudi stališče druge države, da je folku jasno da ni vse črno belo.

Se stinjam s teboj.

Seveda pripadniki bivše juge sovražijo slovence. Kaj pa drugega. Ker Slovenci normalno in čisto jasno nismo pripadniki bivše juge. Kar na lepem smo se leta ’91 materializirali na tem ozemlju iz ničesar in smo tako rekoč od boga dani. Ker mi pa že nismo tako za luno, da bi bili bivši jugoslovani, anede.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close