Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ali pravica do opravljanja dela brez mobinga in šikaniranja velja tudi za opravljanje prostovoljnega dela?

ali pravica do opravljanja dela brez mobinga in šikaniranja velja tudi za opravljanje prostovoljnega dela?

Spoštovani,

ali pravica do opravljanja dela brez mobinga in šikaniranja velja tudi za opravljanje prostovoljnega dela? Namreč v času, ko sem opravljal prostovoljno delo, sem bil deležen naslednjih šikaniranj:
– ni mi bilo pravočasno sporočeno, kaj je moja naloga, zaradi česar sem storil napako – nisem opravil svojega dela
– nisem prejel usposabljanja za delo, ki zahteva usposabljanje (tj. pomoč invalidni osebi)
– oseba, ki se je jezila name, me ni hotela poslušati in me je prekinjala
– obljubljenega izplačila nagrade za prostovoljno delo ni od nikoder

vse to se dogaja sistematično že dalj časa

Spoštovani,

po izobrazbi nisem pravnik temveč psihoterapevt, ki na forumu odgovarjam na vprašanja glede nasilja oz. TDM z vidika preventive in ukrepov na medosebni ravni. Sistem prostovoljnega dela je prav tako pogodbeno razmerje in podvrženo zakonitemu spoštovanju osebnega dostojanstva in zagotavljanju varnega delovnega razmerja.

Predlagam da se obrnete na upravo del. org. s katero ste imeli pogodbo in zahtevate zakonito obravnavo, sicer se posvetujte pri inšpektoratu, ki zakonitost ravnanja tudi nadzoruje. O ostalih pogojih in možnostih prijave v primeru suma na TDM (mobing) si preberite več v pripetih temah foruma.

Želim uspešno reševanje zapleta!

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: edin.durakovic@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close