Ali pospravite hišo/stanovanje v nulo pred dopustom?
Ne, ker je duplo delo. K nas ni, se itak prah nabere oz. morš prat dopustniške stvari in je itak takoj vse “naprašeno” v kopalnici od umazanih cunj.
Pomita je posoda in odnešene vse smeti, da se podgane in molji ne redijo in to je to.
Tazdna kava je vsaj sprana, da nas ne pričakajo npr. plesnive šalce.
Počistim in pospravim, seveda. Ne delam pa generalke. Ko se vrnemo je vse lepo in urejeno, se samo zleknemo in odpočijemo od poti. Potem pa odvisno od situacije naprej.. poleti obvezno fejst prezračimo vse, pobrišem po tleh in nadišavim rjuhe in vzglavnike, prižgem dišeče svečke itd. Šele nato spraznimo kovčke in se lotimo pranja.
Me je srecala pmet in tega ne pocnem vec.
Vcasih sem pred odhodom delala male generalke in to en dan prej.
Zdaj se tega ne grem vec, itak sproti cistim, poateljino zamenjam kak dan prej in par dni po dopustu, prah brisem sproti, kopalnica sproti, kuhinja tudi…
Edino, kar odnesemo smeti in pomijemo posodo, pa vso perilo operem prej, da je kos prazen, ko se vrnemo.
nic vec, 19.02.2022 ob 00:32
Me je srecala pmet in tega ne pocnem vec.
Vcasih sem pred odhodom delala male generalke in to en dan prej.
Zdaj se tega ne grem vec, itak sproti cistim, poateljino zamenjam kak dan prej in par dni po dopustu, prah brisem sproti, kopalnica sproti, kuhinja tudi…
Edino, kar odnesemo smeti in pomijemo posodo, pa vso perilo operem prej, da je kos prazen, ko se vrnemo.
Tudi jaz tako. Čistimo sproti, nekih grneralk ne delamo, tudi pred odhodom. Kuhinja seveda mora biti čista, postelje postlane, jaz operem še dekice od psa (tako ali tako jih kar naprej, ko grem od doma pa še posebej). Koše za perilo spraznim, operem, kar se le da. Poenostavila sem tudi pakiranje – že ves teden prej dajem na kupček stvari, ki mi pridejo pod roko in vem, da jih bom vzela s sabo. Tisti dan je potem res manj dela in razmišljanja.
Imamo eno malo tvoje sorte – preostalim se zdi pa trapasta zamisel; Zakaj bi se človek utrujal pred odhodom in zakaj bi moralo biti bolj čisto in pospravljeno, kot normalen povprečen dan?
Sam do zdaj še nisem dobil zadovoljivega pojasnila in zato se mi še vedno zdi nepotrebno (in trapasto, ker greš potem vsa utrujena in živčna na dopust).
jaz imam tudi rada pospravljeno, ko se vrnem.
ampak ne delam tega zadnji dan,
ampak počasi čez cel teden čistim generalno vsak dan en prostor.
zadnji dan pa samo kar je najnujneše.
to je en predlog za naprej, če ti ustreza.
bi ti pa rekla tole:
mislim, da danes nisi obupala,
ampak zmagala.
premagala si samo sebe v tem, da ni ti treba biti vedno popolna.
tvoja “pesem” in ne samo za danes pa naj bo:
hiša bo ostala, tudi če nisem vsega posesala.
Ne delam generalke, pospravim pa osnove. Ker ne maram priti iz dopusta v nered in da moram najprej pospraviti, da lahko pospravim dopustniško in nato uživam v prihodu domov. Posteljnina zamenjana, posoda je v omarah in pomivalc prazen, vso perilo je oprano in zloženo in iz hladilnika je odstranjeno vse kar se bi pokvarilo v času dopusta, stanovanje posesano. Ne delam pa tega zadnji dan pred dopustom ampak že teden prej po korakih, prav tako spakiram glavnino že nekaj dni prej.
rok-1, 19.02.2022 ob 08:56
Imamo eno malo tvoje sorte – preostalim se zdi pa trapasta zamisel; Zakaj bi se človek utrujal pred odhodom in zakaj bi moralo biti bolj čisto in pospravljeno, kot normalen povprečen dan?
Sam do zdaj še nisem dobil zadovoljivega pojasnila in zato se mi še vedno zdi nepotrebno (in trapasto, ker greš potem vsa utrujena in živčna na dopust).
Zato, da ti ni prehudo k se vrneš in iz krasnga dopusta nazaj v normalo ? js po poskrbim, da je okvirno vse na svojem mestu in da je tk, kt pravi Soft, prijetno udobno, ko se vrneš.. obvezno pa izpraznemo korito in odnesemo smeti ter pomije?
Utrujena471, 18.02.2022 ob 23:37
Vsa leta je to moja največja travma – pred odhodom bi rada imela vse pospravljeno, spucano, oprano. Danes sem pa obupala. Oprano je, postelje tudi, razmetano ni, nisem pa vsega presesala, pomila kopalnic. Ni pa umazano, sem v nedeljo pucala, pa jaz te kopalnice dosti sproti.
Kaj pa vi?
Eh, ne.
Poskrbim, da so vsi koši za smeti prazni, pregledam hladilnik, da se kaj ne pokvari, pa perilo operem, da ne stoji 2 tedna. Mož poskrbi da so električne naprave izklopljene, okna zaprta itd.
Vse ostalo.. posoda, posteljnina, sesanje, čiščenje kopalnice, kuhinje… To počnemo sproti in pred dopustom nič dodatno ne kompliciramo. Počistim pač kot bi vsak drugi dan.
Forum je zaprt za komentiranje.