ali poskušate izpodbijati zamudnino v knjižnicah, …?
ne vem zakaj bi se izogibala. Sami smo si krivi,če pravočasno ne vrnemo. Jaz sem lani imela za plačat skoraj 40 e :))) Smo bili zelo dolgo bolani vsi in mi je čist ušlo iz glave. Nisem nič izpodbijala ceno. Sama sem bila kriva.
medy če so krive knjižničarke potem ti ni treba plačat!!!!! Meni so tudi enkrat neki zašuštrali,pa sem lepo povedal da sem ta dan klicala in podaljšala( sem jim tudi na mobitelu pokazala kateri dan sem klicala in uro) pa nisem rabila plačat.Ni bila moja krivda ampak njihova
ja, pa knjižničarka bi ti morala vsakič posebej odpet in odskakat ter pokazat na koledarju, kdaj ti gradivo zapade…. sam eni ste pa res na komot, ne moreš da verjameš…
saj pa moraš vedet, da nisi dobila knjig za nedoločen čas in da jih je treba vrnit! a je tako težko pogledat, kdaj? in zdaj je knjižnica in knjižničarka kriva, da si ti površne sorte?
Evo, meni se je enkrat zgodilo, da sem zamudila. Sem prišla do pulta in takoj povedala, da sem zamudila par dni, da sem pozabila in da naj mi povejo, koliko sem dolžna. Knjižničarka me je samo pogledala in rekla, da ni problema in mi ni nič zaračunala. Res lepo od nje.
Se mi je pa tudi to že zgodilo, da sem v dobri veri prinesla knjige nazaj, ampak eno pa pozabila doma (oziroma bil je CD). Prinesla sem nazaj točno na rok. Sem knjižničarki rekla, da šibam še domov po CD, pa mi je rekla, kar v miru jutri prinesite. Res ful sem zadovolna z našo knjižnico. Gre za knjižnico Domžale. Res kapo dol!
reč kaj češ, samo tole je beden izgovor.[/quote]
Ne, pa ni tako beden, no:). Se je meni že tudi zgodilo. Jaz imam namreč vedno vsaj po kakšnih 10, 15 knjig izposojenih,. In, če pokličeš za podaljšanje, ni nujno, da te opozori, da se kakšne ne da več podaljšati- in je zamudnina. Zato jaz zdaj vse urejam preko cobbisa.
reč kaj češ, samo tole je beden izgovor.[/quote]
Ne, pa ni tako beden, no:). Se je meni že tudi zgodilo. Jaz imam namreč vedno vsaj po kakšnih 10, 15 knjig izposojenih,. In, če pokličeš za podaljšanje, ni nujno, da te opozori, da se kakšne ne da več podaljšati- in je zamudnina. Zato jaz zdaj vse urejam preko cobbisa.[/quote]
kot beden izgovor je bilo mišljeno to, da so roki izposoje napisani šele na koncu listka, ne pa da je knj. ni opozorila, da ni podaljšala vsega gradiva.
ker brez zamere, to je pa res beden izgovor.
za vse tiste, ki menite, da knjižničarji spregledamo (seveda se tudi to dogaja, kar priznamo in mislim, da tudi odpravimo brez posledic, vsaj finančnih, ponavadi) – zakaj pa ne uporabljate storitve Moja knjižnica?
V knjižnici dobite geslo oz si ga sami določite, uporabniško ime je navadno vaša vpisna številka in kadarkoli lahko preko Cobissa pogledate kaj imate, do kdaj imate, kolikokrat je bilo podaljšano, preverite rezervacije, tudi podaljšate lahko od doma in si natisnete vaše stanje. Tako se izognete slabi volji in morebitnim obtožbam kdo je kaj zamočil.
Meni je to naprimer kot banka preko interenta. točno vem kdaj sem komu kaj plačala in kaj imam na računu, s to storitvijo je pač isto, točno veš katere knjige imaš, kdaj si jih vzel, do kdaj jih lahko imaš, lahko podaljšaš in še možnost imaš natisnit in s tistim listom mahat knjižničarju pred nosom, če bi bilo kaj narobe.
Je pa res, da so pred kratkim posodabljali Cobiss, kar se pozna ne samo uporabnikom preko interneta pač pa tudi knjižničarji se privajamo na novo obliko (meni osebno je dosti manj pregledna kot prej), zato se seveda zgodi, da se kaj spregleda. Če se meni zgodi kaj takega, pa človeku pobrišem opomine in zamudnine, če sem sama kriva, ker je tako prav in je to osnova dobrega medsebojnega odnosa.
jaz bom pa takole rekel
ugotovil sem, da so določene tete v knjižnici, ki imajo rade kakšno nagrado npr par evrčkov ali kakšno bomboniero in enostavno izbrišejo za to protiuslugo zamudnino, ki znaša par deset evrčkov
in če jih malo poznaš veš na katero pritisneš in ti izbriše zamudnino in oba sva zadovoljna
Ne razumem da se nekateri tako razburjajo, ko se pa tako enostavno da gradivo podaljšati, bodisi računalniško preko Cobissa, ali pa telefonsko, tudi ob praznikih, nedeljah, imajo knjižnice tel. odzivnike, kjer se puščajo sporočila za podaljšanje gradiva.
Ker sem redno tedensko v knjižnici, teh težav nimam. Poleti pa ko grem na morje in si sposodim tudi 20-30 knjig, si jih dam ročno vpisat v en zvezek, kjer mi potem vpišejo poljubni datum, ko sama povem, da bom lahko vrnila knjige, ali je to čez 4 ali 5 tednov, sploh ni problem.
Vse je stvar dogovora in dobre volje, skratka, vse se da poštimat, če že vnaprej lahko predvidiš, da obstaja možnost da ne boš pravočasno vrnil zaradi daljšega potovanja, okrevanja, in podobno.
Jaz plačam čimprej in sem neskončno vesela, če knjižničarka ne razlaga kaj dosti (v stilu – a boste na več obrokov, tole je pa veliko…), ker mi je vedno neskončno nerodno. Vedno upam, da me bo izučilo, pa me kar ne…
Saj pri mojih knjigah ni težav (tudi če zamudim, zamudim s 3 ali 4 knjigami), pri otroških slikanicah, ki jih je bilo navadno res 10-15 – se pa tik-tak nabere nora cifra. In potem še mal odlašaš, ker ti je zoprno, ker zamujaš in se čist zaciklaš 😉
V glavnem – v novi knjižnici bo sigurno kje listek z mojim imenom – sponzor. Ampak – kaj morem, ko pa me nikakor ne izuči. Pa sem že ponosna, ker mi 5x zaporedoma uspe vse pravočasno oddat -> ma, pol pa spet pozabimo.
Ja tile izgovori takole napisani res izgledajo kot izgovori, ne moreš pa reči, da je vsak, ki kaj pove v svojo obrambo lažnivec. Dejstvo je, da sem si enkrat izposodila nekaj knjig in potem jih pridem vrnit v knjižnico in mi knjižničarka reče, da imam še dve knjigi doma. Res, pogledam na seznam in tam je ena kaj jaz vem kakšna poezija in pa ene kitajske pravljice za otroke. Dejstvo je, da si jaz tega nisem izposodila, sem zatrjevala in niso me poslušali. Obe knjigi sta zame neprimerni – pri svojih tridesetih pa res ne berem pravljic (hčerka ima svojo kartico na katero si izposoja otroške knjige), poezija me pa (brez zamere) nikoli ni fascinirala. Še dobro da sem vztrajala in ženska je potem našla obe knjigi v skladišču. Žalostno 🙁 Kdo bi trpel v drugačnem primeru? Moja denarnica, pa nič drugega.
… plačam vse zamudnine brez izjeme, je pa res, da jih ni veliko. Moti me le, da je v naši domžalski knjižnici rok izposoje zgolj 14 dni, zelo iskanih naslovov pa ni možno podaljšati. Seveda se najdejo izjeme, sploh poleti, ko nekateri zaposleni brez težav izposodijo knjige tudi za dvojno obdobje izposoje (torej 28 dni), čeprav je naslov iskan in dolgo vnaprej rezerviran. Imam pa žal občutek, da imajo tak privilegij le ene in iste stranke.
Nimaš kaj, če zamudiš pač zamudiš. Pri meni se je zgodilo, da mi res dolgo časa niso poslali opomina pa sploh ni važno saj sem vedel, da mi je rok že zdavnaj potekal. Potem sem pa odlašal in odlašal, dokler ni prišel tisti zadnji opomin, ki grozi z tožbo. Potem sem jih pa le odnesel,od treh knjig se je nabralo 270 evrov – mi ne pade na konec pameti, da bi plačal. Pač ne hodim več v knjižnico, malo sem se poizkušal pogajati, glede na to, da je vrednost vseh treh knjig skupaj precej manj kot 50 evrov pa tudi knjižnica ni imela neke strašne škode. 100 evrov bi še plačal, več pa ne. Ko sem pa nekoč dve leti podaljševal knjigo za katero sem misli, da sem jo izgubil (pa jo potem našel) pa nisem plačal nič. Sicer imajo svoja pravila in jaz tu ne morem kaj, so pa še vedno nekako nedosledni. Kriv sem pa tako ali tako sam…