Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali perete meso?

Ali perete meso?

Dejte mi povedat, ali ve meso, preden ga pripravite, ko ga prinesete od mesarja, operete? Gre namreč zato, da mi ena kolegica pravi, da ga nikoli ne… Jaz ga pa vedno.

LP!

:-))) Ja obicajno ga.

Normalno, da ga.

Obvezno, če ga nebi ga pomoje sploh nebi mogla jest….

itaq da ga.

Jah, mleto meso ne perem, ostalo pa ja.

Ja seveda !

Zakaj pa perete meso? Jaz sem ga, sedaj ga ne več, pa ne vidim (okusim) nobene razlike.

Ponavadi ne perem. Ne vem namreč, zakaj bi morala zrezek oprat, če pa mletega mesa (ki gre skozi res svinjski strojček) ne perem.

Ponavadi pa operem perutnino. Tako celega piščanca kot kose, tudi puranje. Perutnina namreč spusti eno ogabno vodo, ki je menda tudi raj za salmonelo, in tisto pač sperem. Prav tako operem pakirano meso, če je v paketu mlaka krvi.

Se pa vedno znova spomnim sodelavke, ki je kot mlada gospodinja poskušala oprati mleto meso… 🙂

ja.

ja in ne, sicer pa naj bi vse pocrkalo pri kuhanju,ce gre za sveze meso.

eh, pa saj vse negravžnosti pomrejo ko kuhaš ali pećeš

Ne perem samo mletega mesa ter mesa kupljenega direktno od kmeta, se prav domače.

Vedno operem

Zakaj? Ker je lahko to meso tudi na tla padlo. Misliš, da ga zato mesar stran vrže? Smeti pa res ni treba jesti.

Kakšna je pa razlika med mesom kupljenim pri kmetu al pa v štacuni?? Verjetno nisi bila še nikoli na kmetih in prisotna pri kakšne zakolu. Verjemi mi, da ni prav čisto.

Pri nas na kmetih:-)) meso prav tako peremo, ceprav vem, da ga fotr ni po tleh valjal, ker je zelo natancen kar se tega tice.
In ni ga cez goveji zrezek, ki se je nahranil z bio hrano :-).

EQ ne posplošuješ in ne trdi nekaj česar ne veš, to je samo v tvojo škodo. V moji mladosti sem živela na kmetiji in sem bila prisotna pri zakolu. Zdi pa se mi nagravžno, da ne bi oprala mesa štacune (košček mesa v ogromni embalaži iz umetne mase), kar pa ne velja za sveže od mesarja.

Ves mesar se res ne sekira, ce mu je zrezek prej na tla padel. Pac ga mal opere ali pa se to ne. Verjemi, da proda VSE!

Pa saj mleto meso lahko tudi operete.Položite ga v večje cedilo in pod pipo malo splaknete,če ga že želite splakniti.

kuharca prav dobro vem kaj pišem, zato ne posplošuj, da nimam pojma.
v mladosti sem velikokrat preživljala počitnice na kmetiji in prav dobro vem, kako zgleda zakol, deset let sem pa tudi delala v trgovini in tudi dobro vem, da se proda vse, pa če ti desetkrat pade na tla.

Jaz ga redno perem v pralnem stroju,perilo,ja,meso pa splaknem.

ja, seveda!!!

tudi kmetu lahko pade meso na umazana tla al pa na kurji drek :)))

Ja, tud faširanega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close