Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali operete meso preden ga date pečt/kuhat?

Ali operete meso preden ga date pečt/kuhat?

ŽIVALICA,
s KAKŠNO pravico mi greš tle kakat z nekim razodetjem???! Kaj si ti meni, da me boš učila?! Sori, o tem kaj in kako bom živela odločam sama in samo če te prosim za pomoč, razsvetljenje, mi pomagaj!

Poleg tega ne poznaš mojega življenja – torej tudi ne veš, meso kako ubite živali jem, niti kje kupujem jajca, mleko. Niti ne veš, kakšne obleke nosim … NIČ NE VEŠ!
Če sem mesojed, še ne pomeni, da živim kot potrošnik, ki nima odnosa do okolja in življenja!!

In tisti svetniški obroč, ki si ga vegiji tako radi natikate, raje snemite z glave in pokažite ponižnost, kajti tudi zaradi vas trpijo živali in ljudje!

Če bi RES rada kaj, da se spremeni, pa pojdi v parlament, skoplji si poti do politike in doseži, da bo meso, ki se ga v povprečju kupuje v supermarketih ustrezno ubito.
Meni žal ni uspelo.
ZAENKRAT.

Nimam nič proti, če me pri tem prehitiš ti!

Res me ne briga kako živiš, ali kaj delaš. mene briga le za živali da so vsaj na normalen način ubite. to ni nobeno razodetje če se žival ubije na normalen način.

kaj zdaj: ali te briga kako so ubite ali ne??

Razodetje je, da vi vegani s svojim ne-jedenjem prav nič ne pripomorete k bolj etičnemu življenju naše rase.
Nič niste boljši, roke imate kljub temu krvave!

skupaj smo v tem – grdo klanje povzročajo ljudje in ljudje določajo pravila igre (zakone). Ne pa mesojedci ali vegani.

Občudujem in spoštujem ljudi, ki dosežejo da se stvari konkretno spremenijo.
Npr. ta kadilski zakon. Čudovita stvar, končno so uzakonili nekaj zdravju koristnega!

Zdaj pa čau, grem na brezmesno lazanjo.

jaz sem napisala da me zate ne briga. Briga pa me za živali kako jih ubijajo. Ker ni normalno da živim vstran ude režejo. če bi pogledala linke bi to videla. pri zakonih nima veze ali si vegan ali ne. ampak je človeško da se žival normalno ubije in se je pred tem ne muči. in ja kiditi je preovedano po zakonu. Prav tako je po zakonu prepovedano tako klati živali, pa to vseeno počnejo.

Tudi mletega?:-))

Pri nas ga nikoli ne peremo. Enkrat kupimo goveje, drugič svinjsko stegno, doma ga po celi površini obrežemo cca 3-4cm, tako da odstranimo morebitne dlake in kocine ter bakterije, narežemo zrezke in v skrinjo. Če rabimo mletega pa kar doma zmeljemo nekaj svinjskih in govejih zrezkov, vendar tudi tega ne peremo.

Od katerega rejca pa so živali humano ubite? Če izvem bom z veseljem kadar ga bom slučajno potrebovala, kupila točno in le tistega, ne glede na ceno.

Mimgrede, ali kdo od vas kupuje le jajca talne reje, kot to počnem jaz?

Operem, s hladno vodo.

Ko bodo imele klavnice steklene stene…zvočnike zunaj tudi?

Na CNN so enkrat zavrteli reportažo s Hrvaške. Pretovor živali z ladje v staje na kopnem. Kaj so debili delali z enim sicer prelepim bikom…niti nismo mogli gledat te surovosti…upam, da so kretene brez mozga vsaj zradirali iz take službe.

Kaj pa ribe, jih ješ? Ali te živali niso enako vredne tvojim načelom?

ne ne jem jih. jem pa jajca pa mleko. že rodila sem se z mtem se mi zdi, že od majhnega imam zelo rada živali in na njih gledam enako vsem bitjem. zato me kar zmrazi ko vidim po poročilih kaj je inšpeckija odkrila v katerih klavnicah.

Mesa ne jem. Kadar pa pripravljam za druge, ga pa vedno operem. Za juho ga tudi zavrem in potem odlijem tisto packarijo, nato šele začnem s kuhanjem juhe. Skuhano še ohladim in poberem z nje maščobo.

VEDNO operem z mrzlo vodo.

Ljudje smo vsejedci. Tudi ti, ki ne ješ mesa.

Že od malega ne jesti mesa … pomeni kratko malo to, da ti okus ni všeč. Tudi tisti, ki ste pri odrasli pameti spremenili svoje navade, niste nič bolj rahločutni.
Vsi ste rejeni tukaj, zato “(prirojena) rahločutnost do živali”, s katero se ponašate vegetarjanci s svojim ne-jedenjem, v resnici ni iskrena, ne humana. Res pravi vegi je tisti, ki se za svoje preživetje bori, a kljub temu ne seže po mesu. Govorim o deželah, kjer ni supermarketov.

Kot vedno pa, kjer je opravka z ljudmi, naletiš na grozljiva dejanja.
Tudi taka, ki podpirajo vegetarjanstvo … npr. slike in linke od pesticidov bolnih ljudi (in živali), ki so zboleli zaradi tega, da si ti lahko pojedla svoj obrok kosmičev … kako bi se počutila, ko bi tvojo rahločutnost prizadevala s takimi podatki?

(P.s.:vprašanje je retorično, zato se ni trba truditi z odgovorom)

Meso nahitro splahnem s precej hladno vodo. Izjema so zrezki, ker kupim večji kos (tistega splahnem) in potem razrežem.

Ooooo, groza!! Živalllca popolnoma te podpiram in se v celoti strinjam s tabo.

Moram povedat, da sem pred kratkim (no, že kar lep čas) postal vegeterjanec ravno zaradi razlogov, ki si jih omenila zgoraj (pripela) in moram reči, da se prav super počutim, četudi v mojem jedilniku ni nikoli mesa.

Sicer izhajam iz družine, kjer meso jedo, kar pa jim nič ne očitam, vsak je človek zase, ki počne, kar misli da je prav.

Jaz sem se odločil za brezmesno hrano in sem mnenja, da imamo ljudje sposobnoti, pripomočke, recepte, pečice, hladilnike… da si lahko pripravimo brezmesen obrok, ki je ravno tako dober in poln vitaminov, živali imajo pa le nagon, ki jim narekuje, da je potrebno nekoga ubiti, da bodo same preživele…

Zavedam pa se seveda, da na žalost vegeterjanci ne moremo hoditi proti vetru, saj je ljudi, ki jedo meso le veliko več kot nas in se bodo živali še naprej pobijale, lahko pa bi le-tem omogočili smrt brez trpljenja in mučenja.

Menda ne zahtevamo preveč??

No pa, da še odgovorim na vprašanje Magdaleni; dokler sem jedel meso smo ga seveda prali, verjetno iz preventive, je pa najbrž res, da se vse morebitne škodljive snovi s kuho oz. peko izničijo.

Se strinjam z peperčekom. Ko bi jih vsaj humano ubili. Ko se peljem in vidim tovornjak pol ovc ali drugih živali mi postane tako zelo hudo. Saj so bitja kot mi vsi in čutijo kot jaz, le govoriti nemorejo. In samo zato da bo nekdo zaradi njih ob toliko druge hrane sit, jih ubijejo. Jaz operem vse preden kaj pojem. Razen zamrznjenih stvari. Ampak sem prepričana ko prišel bo čas ko bo nehumano jesti meso. Saj vegetrjancev je vedno več in ti se zato odločajo z zdravstvenega, verskega, ali humanega vidika.
Pa ni res da smo nestrpni. za nas je umro živali enak umora človeku. In bi bi če bi nekdo ubil človeka tudi imela kaj proti. Še posebej me pa moti ubijanje živali za krzno. Samo zaradi tega živali žive slečejo ven iz kože in jih ovržejo na kup k ostalim, da poginejo. Kakšna bolečina je to ko nimaš kože, si neznam predstavljati. Ali pa testiranje kozmetike in ostalih izdelkov na živalih. pa imajo razvite žive celice, ki so veliko bolj podobne človeškim in bi to lahko testirali na njih, pa ne.

Kako pa “humano ubijanje” izgleda?

humano kolikor je pač lahko izgleda tako da žival prej ubijejo preden jo začnejo rezat. In da je transport normalen, da imajo dovolj, vode, hrane in prostora v tovornjaku. je bilo po tv kako so prevozili tisče km brez hrane in vode. živalim se je začelo trgat so se med seboj grizle, pobijale, hodile ena po druge in umrile od žeje. poglej zgornje linke in takoj vidiš da to ni humano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close