Ali naj imam slabo vest?
na hitro bom razložila…Prijateljici sva več kot 10 let, vmes je ona zbolela kar hudo, nima partnerja, živi sama. Jaz živim s partnerjem.
Težava je, ker ne vem več kaj ji svetovat, namreč v njenem življenju je res non stop nekaj narobe, nekdo je bolan okoli nje in ona sama boleha. Ni toliko stara, ima jih 36, ampak nesreča se je drži skos. Nima sreče v ljubezni, starša non stop bolehata, ravno tako brat.
Ne znam ji več svetovat in se včasih kar umaknem za nekaj časa, ker enostavno ne vem več kako ji pomagat, rečt.
So eni res rojeni pod nesrečno zvezdo, zakleti?
jap, zakleti. To se vleče že generacije nazaj.
Pa da ne boste mislili da v tem sodobnem svetu to ni možno.
naj nekdo naredi oreng čistko, tudi to je na srečo možno.
Ker enostavno ni naravno, da bi ti skoz šlo slabo. So obdobja ko gre a potem mora iti gor in za dlje časa ostati gor, dokler spet ne pride dol potem pa spet gor.
mojaL, 30.09.2021 ob 10:59
na hitro bom razložila…Prijateljici sva več kot 10 let, vmes je ona zbolela kar hudo, nima partnerja, živi sama. Jaz živim s partnerjem.
Težava je, ker ne vem več kaj ji svetovat, namreč v njenem življenju je res non stop nekaj narobe, nekdo je bolan okoli nje in ona sama boleha. Ni toliko stara, ima jih 36, ampak nesreča se je drži skos. Nima sreče v ljubezni, starša non stop bolehata, ravno tako brat.
Ne znam ji več svetovat in se včasih kar umaknem za nekaj časa, ker enostavno ne vem več kako ji pomagat, rečt.
So eni res rojeni pod nesrečno zvezdo, zakleti?
Zakaj bi ji sploh morala svetovat? Kaj si zdravnica, psihiatrinja, svetovalka za ljubezenske težave? Preprosto ji reči, da razumeš njeno stisko a da ji ne znaš pomagat. Zanimivo mi je kako imate ljudje mišljenje, da morate vsakemu nekaj svetovati ali pa da moraš imeti za vsako stvar neko mnenje.
ženska hoče biti ubogi nesrečen otrok zato ji ne moreš ničesar svetovati.
ji pač poveš, da naj se neha pritoževat, življenej se ga živi. če zboli, naj je več sadja in zelenjave, limon ingverja ipd in ostalo je pač samska, ampak življenje še vedno ima.
Nehaj jo pomilovat, nehajt tekat za njo in sprejmi, da je taka. Če bo hotela živet življenje ga bo, če ga ne bo želela, se bo še naprej pritoževala in pri 45 bo imela raka. To je vse.
Ljudi ne moreš spremeniti, lahko le sprejmeš ,da je tako.
https://www.iskanja.si/knjige/zivljenje-je-tvoje.html
https://www.iskanja.si/rezultati-iskanja.html?source_search_form=1&screen=1&search=kareen+kingston
Tile dve knjigi naj dobro prebere. Čiščenje hiše. Beljenje, metanje stran. To zelo pomaga.
Avtorica, kot je že nekdo zgoraj napisal: pusti nasvete. Ne rabi nasvetov.
Ti povem kaj si jaz želim ,da bi dobila od koga pa tega ne dobim. Aja, naprej še to, trenutno bergle, na nogo ne smem stopit. Težave pa dolgotrajne.
No kaj bi si sedaj želela? Da bi mi kdo kdaj pa kdaj pomagal it v trgovino. Ker je to zame čista agonija. Da bi mi recimo kdo enkrat na 14 dni prinesel iz trgovine sadje, zelenjavo, mleko… to bi bilo fenomenalno al pa, da bi šel z mano in stvari nalagal v voziček.
Pa, če ne bi bilo tega. Da bi me vsaj, ko sem bila v bolnici ali pa, ko sem prišla iz bolnice kdo poklical, vprašal kako sem. To bi bilo fenomenalno. Pa ni bilo nikogar.
Pa ne samo sedaj. Če bi me vsaj 3x na leto kdo poklical, vprašal kako sem. Če že ni mogoče, da bi mi kdaj kak prevoz ponudil.
Ne, ne rabim nasvetov. Rabim konkretno pomoč. Če tega ni pa vsaj kako toplo besedo.
Tako, da nasvete, res ne. Pomoč pa vsekakor. Ali pa topla beseda, če ni neke fizične pomoči.
Ne vem pa za kake težave gre. Ampak kaka topla beseda je vedno dobrodošla. Pa to ne mislim, da moraš vsak teden klicat. Vsaj parkrat na leto ali pa takrat, ko je človek v bolnici. Takrat največ pomeni.
jaz bi si želela, 31.10.2021 ob 21:39
Avtorica, kot je že nekdo zgoraj napisal: pusti nasvete. Ne rabi nasvetov.
Ti povem kaj si jaz želim ,da bi dobila od koga pa tega ne dobim. Aja, naprej še to, trenutno bergle, na nogo ne smem stopit. Težave pa dolgotrajne.
No kaj bi si sedaj želela? Da bi mi kdo kdaj pa kdaj pomagal it v trgovino. Ker je to zame čista agonija. Da bi mi recimo kdo enkrat na 14 dni prinesel iz trgovine sadje, zelenjavo, mleko… to bi bilo fenomenalno al pa, da bi šel z mano in stvari nalagal v voziček.
Pa, če ne bi bilo tega. Da bi me vsaj, ko sem bila v bolnici ali pa, ko sem prišla iz bolnice kdo poklical, vprašal kako sem. To bi bilo fenomenalno. Pa ni bilo nikogar.
Pa ne samo sedaj. Če bi me vsaj 3x na leto kdo poklical, vprašal kako sem. Če že ni mogoče, da bi mi kdaj kak prevoz ponudil.
Ne, ne rabim nasvetov. Rabim konkretno pomoč. Če tega ni pa vsaj kako toplo besedo.
Tako, da nasvete, res ne. Pomoč pa vsekakor. Ali pa topla beseda, če ni neke fizične pomoči.
Ne vem pa za kake težave gre. Ampak kaka topla beseda je vedno dobrodošla. Pa to ne mislim, da moraš vsak teden klicat. Vsaj parkrat na leto ali pa takrat, ko je človek v bolnici. Takrat največ pomeni.
Ocitno imas racunalnik. Zakaj ne spletni nakup, ce ne gre drugace in ni nikogar, ki je pripravljen pomagati. Pripeljejo do vrat
Forum je zaprt za komentiranje.