Ali moski lahko kar tako izgubijo custva?
Oj. Z fantom sva bila 6 let skupaj. Skratka skoraj celo srednjo+faks. Oba sva bila zaposlena, samostojna. Ja bili so vzponi in padci ampak naj recem da to je bilo cudovito obdobje. Bila sva sorodni dusi, podobni interesi, spostovanje, zdrave meje itd. Govora je ze bilo o poroki in nakupu hise. Po sestih letih sva bila se zmeraj zaljubljena in vesela drug drugega. Potem pa bum-en dan je samo rekel da hoce bit sam in noce veze. Zdaj je ze dva meseca od tega. Mene je to totalno sesulo. Njemu pa gre fino, zame niti ne vprasa (ve za moje stanje,sva imela par kontaktov).A je mozno da 1.enostavno nehas ljubit nekoga v tako kratkem casu 2.tudi ce ne ljubis, kako za vraga ti v enem dnevu postane CISTO vseeno za nekoga s katerim si 6 let gradil vezo? Kako to deluje.
Ps. ni bilo nobenega konflikta pred tem ali kakega “deal breakerja”
hmm384, 07.01.2022 ob 22:09
Oj. Z fantom sva bila 6 let skupaj. Skratka skoraj celo srednjo+faks. Oba sva bila zaposlena, samostojna. Ja bili so vzponi in padci ampak naj recem da to je bilo cudovito obdobje. Bila sva sorodni dusi, podobni interesi, spostovanje, zdrave meje itd. Govora je ze bilo o poroki in nakupu hise. Po sestih letih sva bila se zmeraj zaljubljena in vesela drug drugega. Potem pa bum-en dan je samo rekel da hoce bit sam in noce veze. Zdaj je ze dva meseca od tega. Mene je to totalno sesulo. Njemu pa gre fino, zame niti ne vprasa (ve za moje stanje,sva imela par kontaktov).A je mozno da 1.enostavno nehas ljubit nekoga v tako kratkem casu 2.tudi ce ne ljubis, kako za vraga ti v enem dnevu postane CISTO vseeno za nekoga s katerim si 6 let gradil vezo? Kako to deluje.
Ps. ni bilo nobenega konflikta pred tem ali kakega “deal breakerja”
Mogoče je bilo to obdobje samo zate čudovito, za njega pa ne toliko.
Če se je vse tako na hitro končalo, je moralo biti ozadje pri njem že nekaj časa čudno.Mogoče tega ti nisi niti opazila, on pa je skrival.
Mislim, da je takrat že imel drugo, katero je imel za odskočno desko in pomoč, da je lažje na hitro odšel.
Kaj pa njegova čustvena inteligenca?
Takole na daleč bi tudi sklepala, da kakšna njegova globoka ljubezen nisi bila, če se je tako na hitro obrnil in odšel iz tvojega življenja?
Kajti to ni normalno za nekoga, ki bi te imel rad…
Vem za podoben primer, le da sta bila malo starejša. Sorodni duši, oba zaljubljena, veliko skupnih interesov. On jo je nenadoma zapustil brez posebnih pojasnil. Vsi smo bili začudeni. Čez par let se je po nekem čudnem naključju razvedelo, da je neka tretja oseba, ki ji ta zveza ni bila všeč, obiskala vedeževalko da je naredila urok. Časovno se je ujemalo.
Hmmm144, 07.01.2022 ob 22:30
Mogoče je bilo to obdobje samo zate čudovito, za njega pa ne toliko.
Če se je vse tako na hitro končalo, je moralo biti ozadje pri njem že nekaj časa čudno.Mogoče tega ti nisi niti opazila, on pa je skrival.
Mislim, da je takrat že imel drugo, katero je imel za odskočno desko in pomoč, da je lažje na hitro odšel.
Kaj pa njegova čustvena inteligenca?
Takole na daleč bi tudi sklepala, da kakšna njegova globoka ljubezen nisi bila, če se je tako na hitro obrnil in odšel iz tvojega življenja?
Kajti to ni normalno za nekoga, ki bi te imel rad…
Druge nima vsaj trenutno. Ce je imel kaksno med vezo ne vem.
V vezi je bil zelo pozrtvovalen, mocno se je boril za najino vezo, govoril je kako sem mu vazna in to je tudi kazal. Tudi v spalnici je bilo vse odlicno, imel je tudi neke kinke in fetishe ki sem mu jih izpolnila brez problemov.
Zato mi je vse skupaj se bolj nenavadno.
hmm386, 09.01.2022 ob 16:29
Druge nima vsaj trenutno. Ce je imel kaksno med vezo ne vem.
V vezi je bil zelo pozrtvovalen, mocno se je boril za najino vezo, govoril je kako sem mu vazna in to je tudi kazal. Tudi v spalnici je bilo vse odlicno, imel je tudi neke kinke in fetishe ki sem mu jih izpolnila brez problemov.
Zato mi je vse skupaj se bolj nenavadno.
Jaz mislim, da je skrival.Mogoče je imel že kakšno naskrivaj, pa se je zato še bolj trudil, da bi prikril.Drugače si ne morem misliti, da bi te nekdo imel rad, potem pa kar naenkrat -nič…Mogoče se je trudil iz neke dolžnosti do tebe, da je mislil, da ti dolguje…kdo bi vedel…
Mislim, da je že prej malo igral…ker ti očitno ni vse razjasnil in ne moreš razumeti, zakaj se je to zgodilo…
in zanj ni bilo nekega dne : bum…On je imel to že doooolgo v glavi.
In ko ni mogel več…ti je povedal.In zate je bilo to presenečenje…
Ne vem, kaj naj rečem.Kako je zakrival vse že nekaj časa?
Ker to mu nikakor ni prišlo na misel od danes do jutri…
Mogoče ni upal povedati, te razočarati…in potem ni vedel, kaj naj naredi.
Nekega dne je prišel do točke, ko se je odločil in ti povedal…
Verjemi, on je imel to že nekaj časa v glavi…
Mogoče boš kdaj kasneje od koga le zvedela…Je bila druga vmes…se je naveličal…Je vzrok…in to tak, ki je v njem tlel že nekaj časa…
Ja, človek je ob tem prizadet in ranjen.Ko zaupaš, ko si z nekom povezan, intimen, on te pa praktično pusti na cedilu.
Zdravilo zate je samo čas, nič drugega.
In če si dovolj močna : Jaz se na tvojem mestu nikoli več ne bi ozrla nazaj in imela kontakte z njim.Dvigni glavo in pojdi naprej.
Še so fantje.
Tudi bolj zanesljivi.
matias, 09.01.2022 ob 17:47
Srednješolske zveze se večinoma ne odnesejo, ker bazirajo na najstniški zaljubljenosti. Za rast in zorenje so ponavadi potrebne izkušnje. Tako da je pošteno, da ti je povedal, kar čuti do tebe.
Pošteno?Na koncu se ni mogel več izmikati.In je moral povedati.Pošteno bi bilo, če bi ji povedal že zdavnaj prej.Ampak očitno je moralo dozoreti…Avtorica, je kar nekaj parov, ki so bili skupaj 10 let…in šli narazen.Spoznali drugega in imeli otroke…Je težko, je grenko, ampak…včasih je mogoče bolje tako.Spoznaš drugega, še boljšega.So fantje, ki so za resno zvezo…in naletijo na dekle, ki tega ni sposobno…In obratno…
Avtorica, še bodo lepi dnevi, še bo posijalo sonce.
Ni problem v tem, da je izgubil čustva. Problem je v tem, da je izgubil interes… za poroko s teboj, hišo s teboj… ?
Tebi pa, ker te je sesulo…
Je kar razumljivo.. pri 16 pač drugače vidiš svet kot pri recimo 26.. nič narobe s tem, večina teh zvez razpade ali pa ostajajo skupaj iz navade. Zagotovo pa ta odločitev ni bila čez noč-se je v njemu kuhalo že dlje časa le ni zmogel reči prej. Ti si bila zaljubljena on pač ne več, čeprav pišeš da sta bila po šestih letih oba..
Zartrose izven profila, 09.01.2022 ob 18:19
Je kar razumljivo.. pri 16 pač drugače vidiš svet kot pri recimo 26.. nič narobe s tem, večina teh zvez razpade ali pa ostajajo skupaj iz navade. Zagotovo pa ta odločitev ni bila čez noč-se je v njemu kuhalo že dlje časa le ni zmogel reči prej. Ti si bila zaljubljena on pač ne več, čeprav pišeš da sta bila po šestih letih oba..
Ma, pri 22ih hisa in poroka, to je ful prezgodaj! Itak, da cloveka zacne dusiti.
dusenje v zvezi, 09.01.2022 ob 18:22
Ma, pri 22ih hisa in poroka, to je ful prezgodaj! Itak, da cloveka zacne dusiti.
Saj se nisva nameravala porociti naslednje leto.
Prvi korak je bilo vseliti se skupaj (izven studentskega) v najemnisko stanovanjce. Poroka sele cez kakih 5+ let ce ze.
hmm386, 10.01.2022 ob 13:36
Nic drasticnega, BDSM vecinoma. In sva si vloge izmenjavala.
To sem napisala cisto kot info, ker ponavadi dobim odgovore kot so “ce je vse drugo stimalo pol ziher ni v spalnici”.
In zmeraj sem bila za eksperimentiranje kar se tice teh stvari.
odkril je novo bdsm igrico, ki pa je tebi malo prehard.
pa takoj, ko nekdo napiše floskulo bili so vzponi in padci, mi je jasno, da je šlo za en drek zvezo, ki se je pač eden od vaju oklepa kot pijanec plota. Več kot očitno tale tvoj le ni bil tako navdušen nad skupnim življenjem kot ti. Se pač ni izšlo, ne obupaj, sedaj si malo vzemi čas zase in uživaj, potem pa najdi novega, saj jih je kot listja in trave.
Sorodni duši oz. “soul mates” je mit, ki v odnose prinaša večinoma le trpljenje.
Razlog za to, da je šel naprej vsekakor je, le vidiš ga ne.
Od tipa, ki je samostojen in uspešen danes ne moreš pričakovati, da se te bo držal do konca življenja, od lepe in uspešne ženske še manj.
Ti časi so minili, morda se vrnejo ob naslednjem velikem svetovnem pretresu (vojna, kataklizma, ipd…)
mijav mijav, 10.01.2022 ob 14:13
odkril je novo bdsm igrico, ki pa je tebi malo prehard.
pa takoj, ko nekdo napiše floskulo bili so vzponi in padci, mi je jasno, da je šlo za en drek zvezo, ki se je pač eden od vaju oklepa kot pijanec plota. Več kot očitno tale tvoj le ni bil tako navdušen nad skupnim življenjem kot ti. Se pač ni izšlo, ne obupaj, sedaj si malo vzemi čas zase in uživaj, potem pa najdi novega, saj jih je kot listja in trave.
Cisto mozno da je odkril kaj novega…mislim pa da ne gres iz resnega razmerja zaradi tega kar tako (brez da bi prej to partnerju vsaj ponudil/predstavil idejo). Vsem njegovim zeljam sem(se mi zdi uspesno) ustregla, ali pa vsaj poskusala.
Padci je misljeno kot konflikti ki so prisotno v cisto vsakem razmerju. Ne gre tu za neke cist kontra ideologije glede katerih se ne bi strinjala.
Se mi zdi da je nekaj casa celo on bolj bil zagret da najino vezo, ceprav sva oba res veliko vlozila v njo. Noben se je ni drzal na tak nacin.
hmm386, 10.01.2022 ob 14:41
Cisto mozno da je odkril kaj novega…mislim pa da ne gres iz resnega razmerja zaradi tega kar tako (brez da bi prej to partnerju vsaj ponudil/predstavil idejo). Vsem njegovim zeljam sem(se mi zdi uspesno) ustregla, ali pa vsaj poskusala.
Padci je misljeno kot konflikti ki so prisotno v cisto vsakem razmerju. Ne gre tu za neke cist kontra ideologije glede katerih se ne bi strinjala.
Se mi zdi da je nekaj casa celo on bolj bil zagret da najino vezo, ceprav sva oba res veliko vlozila v njo. Noben se je ni drzal na tak nacin.
Se te je naveličal.
in kam sta padla med konfliktom? saj vem, da je to trapasti prevod upsov in downsov. Moškim ni zanimivo, če jim skušaš vedno ustreči, še posebej, če greš preko sebe. Ti si v zvezi zaradi sebe in malo bolj se postavi zase, sicer te bodo vsi izkoriščali. Pa verjemi tistim, ki ti pravijo, da ni bilo tako čez noč kot se tebi zdi.
Tega nikoli ne razumem
Brez razloga in pojasnila tudi prijatelje ne zapustiš še majn pa osebo ki si jo ljubil z njo doživljal lepe trenutke leta.
Torej je nisi spoštoval še majn ljubil da se čez noč spremeniš in odideš brez pojasnila.
Tudi tega nebi nikoli naredil ko odideš je med nama konec za vedno Neki komentarji po nekaj letih sva se spet našla in sva skupa Torej si želela ali želel sprobat vse druge tipe in ko te več noben noče potem si spoznala kaj si imela in se vrnila.
Torej nikoli ne odpuščam prevare in se ne vračam osebi ki me je zavrgla prvič.
Zato avtorica glavo pokonci gledaj naprej in nikoli nazaj.
Forum je zaprt za komentiranje.