Ali mobiteli povzročajo raka
ne gre zanikat, ne gre pa potrdit, ker je že velik znanstvenikov podal teze, da je nekaj možno že na podlagi enega samega primera, pred leti so ugotovil, da nej bi če telefoniraš z mobitelom na prostem med nevihto to dejanje potencialno nevarno, ker s tem povečaš možnosti za udar strele, do ugotovitve so prišli pa na podlagi enega in edinega primera, ki je lahko zgolj naključje, k je neko najstnico ubila strela menda med telefoniranjem z mobitelom…
Vzami merilec sevanja in ga postavi zraven mobitela. Ti bo vse jasno. 🙂 Sicer ni nevem kako veliko sevanje… Samo sevanje se sešteva in se ne izniči. Kar pomeni da se nabere velika doza, v primeru če dosti govoriš po mobitelu.
Drugače pa pomagajo slušalke, ali pa da takoj ne daš telefon k glavi ampak malo počakaš, saj je sevanje najmočnejše pri vzpostavitvi veze….
Je razlika med elektromagnetnim valovanjem, oziroma sončnim sevanjem in sevanjem mobitelov, saj imajo različne vplive na človeško telo. Sploh ni za primerjavo.
In ja… Sevanje se za človeka sešteva.
Saj imaš že na wikipedii naštetih kar nekaj študij (mislim da skoraj 10), ki so vse po vrsti povedale, da ni dokazov, niti v statističnem smislu, da gsm aparati povzročajo raka. Seveda lahko po gostilniško rečemo, “ja, saj je jasno, da seva in tako dalje”, ampak sevanje je zelo zlorabljen izraz. Sevanje je po definiciji povzročanje valovanja in poznamo tako škodljiva kot neškodljiva sevanja. http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_radiation_and_health#Cancer
Je razlika med elektromagnetnim valovanjem, oziroma sončnim sevanjem in sevanjem mobitelov, saj imajo različne vplive na človeško telo. Sploh ni za primerjavo.
In ja… Sevanje se za človeka sešteva.[/quote]
sicer #offtopic, a sem malo prebrskal skozi tvoj blog [www.to-ni-to.blogspot.com] in moram reči da imaš kar par zanimivih reči napisanih, lepo.
In ja… Sevanje se za človeka sešteva.[/quote]
sicer #offtopic, a sem malo prebrskal skozi tvoj blog [www.to-ni-to.blogspot.com] in moram reči da imaš kar par zanimivih reči napisanih, lepo.[/quote]
Me veseli da ga celo kdo prebrska. 🙂
nekateri od vas pa res pišete kar nekaj. nimate pojma o teh stvareh. se strinjam s tistimi, ki so mnenja, da organizacija povzroča paniko. pa saj drugega tako nimajo za počet, kot pa ljudi v paniko spravljat. vsako leto je nekaj novega. pa da se vrnemo k mobitelom… a se kdaj vprašate, koliko sevanja dobite ob vožnji z letalom, rentgenskem slikanju…? tega pa nihče ne omeja, čeprav so tu količine neprimerno večje kot pri mobitelih, ampak še vedno ne smrte oz zdravju nevarne, razen v redkih primerih. če potegnem neke logične zaključke, se lahko delno strinjam, da mobitel ni brez vpliva na človeško telo, ampak smrtno nevaren aparat pa ZAGOTOVO ni!!! dokler mi nekdo ne bo znanstveno dokazal, da res povzroča to pa to, bo zame to igračka za nekaj urne dnevne pogovore.
Se globoko opravičujem.
Sem narobe natipkala.
Eksperiment se praviloma izvede tako:
Rabiš samo 1 jajce in 2 mobitela.
Jajce daš med ta dva mobitela in kličeš. Med klicem pa se bo to jajce skuhalo.
Malo sem zabluzila, res.
No, zdaj pa probajte in mi povejte, koliko od vas bo jutri zjutraj za zajtrk jedlo trdo kuhano jaje. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.