Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Ali mislite, da bodo cene nepremičnin še padale?

Ali mislite, da bodo cene nepremičnin še padale?

In koliko so banke fleksibilne, ko se pogajaš za kredit?

To glede nepremičnin tudi mene zanima. Že nekaj časa spremljamo stanovanja, pa se mi zdi, da ni blo še nekekega bistvenega padca cen.:S

V LJ ne, za novogradnje pravijo,da tudi ne, imajo pa občasno popuste, npr. v Kamniku.
Na periferiji in starejše hiše pa gotovo.

Ja, pri nas ni nekih padcev cen. V Ameriki dobiš krasno hišo že za 35.000 dolarjev. Pri nas zgleda ni recesije. Za 35.000 dolarjev lahko kupiš le par metrov stanovanja.

vse ob svojem času.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Ah ja, jaz pa mislim, da ne bo nič. Čakam in čakam, pa cene kar stojijo. Sem mislila kupit eno luštno hišo za 100.000 eurov. Pa zgleda, da ne bo nič.

Vprašanje je samo kdo bo prej popustil, kupci ali prodajalci. Trenutno se menda nič ne proda, ampak kupci raje ne prodajajo po nižji ceni.
Sedaj je pravi trenutek za uvedbo davka na prazne nepremičnine, ki bi cene na hitro znižal in odprl najemniški trg.

Spremljam cene nepremičnin v segmentu, ki me zanima, in je v zadnjih šestih mesecih, odkar si izpisujem cene v tabelo, značilno dvoje:
1. postopen padec oglaševanih cen starih nepremičnin;
2. velika ponudba parcel z gradbenim dovoljenjem ali projektom, pri katerih so se tako imenovani mikroinvestitorji očitno odločili, da jim zastavljeni projekt, pri katerem bi strpali 4 dvojčke na 1000 kvadratnih metrih in jih prodajali po ceni za luksuzne vile, ali 9-stanovanjsko hišo na 400 kvadratnih metrih parcele, ki bi jo poimenovali vila-blok, najbrž ne bo uspel tako, kot so si ga zamislili še pred enim letom ali dvema.
Tako da jaz ocenjujem, da bodo cene še padale, skrbno spremljam ponudbe in čakam na tisto, ki mi bo ustrezala.

Ja stanovanja so se že začela nazaj prodajat. To vam povem iz prve roke. Je bilo letos kar veliko zatišje, zdaj je veliko bolje.

Naši prijatelji so brez problema prodali dve stanovanji v Ljubljani. Niso prodali prvi teden, v 2 mesecih pa.

Moje mnenje je, da ni za čakat. Raje se podajte na kakšen ogled in preverite pri prodajalcu, če je pripravljen spustiti ceno.
Midva sva na tak način našla super stanovanje za sprejemljivo ceno in že sestavljamo pogodbo.
Je pa bolj problem pri kreditih kot pri nepremičninah. V enem tednu so šli fiksni pribitki na euribor za 0,3% gor pri kar nekaj bankah.

Tole je kar dobra ilustracija za tiste, ki nas na vsak način prepričujejo, da cene ne bodo več padale (isti so pred šestimi meseci govorili, da je Slovenija specifičen trg in da padca cen sploh ne bo, pred tremi meseci, da gre samo za začasno umiritev tržišča, sedaj pa razlagajo, da se stanovanja sploh ne cenijo, ampak da se samo cene prilagajajo, da se trg segmentira in kar je še takih pametovanj).

http://med.over.net/forum5/read.php?182,5235473

Kot pravi severni veter:

Le zakaj so na nepremicnine.net uvedli novo rubriko SPREMENJENE CENE?

Ker se ne proda, pa prodajalci nižajo cene. Seveda je to tudi fora, da če si v tej ruriki, ljudje avtomatično prej pogledajo ta oglas kot pa med 400 drugimi.

No moram rečt, da še vedno malo spremljam trg in resnično drastičnega znižanja ni.

Je pa zadnjič en kujon v rubriki znižane cene svojo nastavljeno ceno še dvignil. Za crknit smešno. A je mislil, da bo potem več zanimanja?

mislila sem ta link:

Se pravi, kar konkretno znižane cene.

Mah jaz cene spremljam že kar nekaj časa, ker sem kupovala in končno tudi kupila… po dolgih mukah, ker ni bilo pametne ponudbe (ne gre za LJ). Tako da meni osebno popolnoma nič ne koristi, če bodo cene za primerljivo stanovanje do konca leta nižje za 10 ali 20 jurjev, če je pa to samo hipotetično, ker primernega stanovanja za nakup ni… ali pa so takšna, da mi enostavno niso všeč. No, eno mi je bilo še bolj všeč kot to, ki sem ga kupila, pa človek ni hotel popustiti pri ceni. Oglas je še zdaj na netu (že kako leto in pol vsaj), z isto ceno.

Ja, so tudi taki. Hiša se ne proda več kot leto dni, nakar jo vzamejo za dva meseca iz prodaje, ko jo vrnejo med oglase, pa ji postavijo ceno za 10-15% višje kot prej (da bi imeli manevrski prostor za navidezno znižanje). Če spremljaš oglase vsaj nekaj mesecev, si počasi že zapomniš, kateri nepremičninarji sodijo med tovrstne podgane.

Odličen izraz: podgane. Ampak kaj ko naserjejo kupce, ki mislijo da so fajn kupili.
Mi smo stanovanje kupovali več kot 2 leti. Gledali smo v bistvu vse: stare hiše, stara in nova stanovanja. Namesto zajtrka sem šla na net pogledat kaj je novega. Eno in isto eno in isto sr… dan za dnem. Z nekaj novimi oglasi, ki pa se spet ponavljajo. Kar je res ok in se slučajno prodaja preko agencije, pa na net itak ne pride.

Nepremičninski trg pri nas je farsa in kaos hkrati. Sploh škoda besed.

Jaz nevem, vidim pa da če recimo ne prodaš v par mesecih , ko pride na oglaševanje, se pol tud več časa leto in več, ne proda.
Ja znanec tud ne misli znižat, čeprav vidi , da sploh ni povpraševanja in se folk niti ne ogleduje nepremičnine.Ob vprašanju, če spremlja trg in tud znižanja, pa pravi, da pod ceno ne da. Mah nevem, pri nas se itak prodaja predrgao.Dost je tud arogance v tem poslu, žal.

Če dolgo prodajaš,tudi cena ni realna.Na primer napihnjena cena,da jo skoraj raznese,potem malo spustijo,naprej ne popustijo,pa je še zmeraj cena preveč velika in nepremičnina ni toliko vredna.Kdo bo popustil?Prodajalec ali kupec?
Manjka realnosti in to je tisto.Nepremečninarji pa bentijo da ni prometa.Smetanco so prej papcali in samo te so bili navajeni.zdaj pa kriza,ker ni milijonov.

Primer čisto nerealne cene in opis, ki je daleč od resničnosti:

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=3;nep=1;posr=1;detail=5229674;pic=557777.jpg

Stanovanje je človek začel oglaševati s 148.000 – za toliko se prodajajo novogradnje (ne pa tudi prodajo) dejansko blizu centra Bleda. Ta konec nikoli ni štel za bližino centra Bleda, ni nevemkako ugleden in tudi lego ima zelo senčno ter je ob križišču za grad… in glavni povezavi proti Pokljuki. Kaj to pomeni med sezono, si lahko predstavljate.

Trenutna cena je še vedno za 30 jurjev višja od podobnih stanovanj v alpskih blokih, ki v oglasih tudi bivakirajo že kar nekaj časa. Ja, če človek gleda takšne oglase, je končna cena res nižja za polovico, samo je bila pa cena že v osnovi popolnoma nerealna.

Oh ne vem kaj naj si mislim……mi smo prodajali celo hišo..ni šlo…potem eno stanovanje v hiši veliko ogleda ampak vsak bi rad skoraj zastonj.In smo se odločili,da ostanemo ampak hiša vseeno prevelika za nas tri tako,da prodajamo sedaj samo spodnje stanovanje v pritličju.Je starejše l.1900 in smo za 100 kvadratov stanovanja 45 garaže,dvorišče in klet nastavili ceno 70.000.Bomo videli kako bo,če pa še to nekaj časa ne bo šlo pa ostane stanovanje za oddajo.
V tej časih je težko samo ljudje še imajo denar ampak kot pravijo čakajo,da cene padejo……večina.

no, počasi bo prišlo streznenje- na vseh straneh
mogoeč celo an MON-u

Kje pa prodajate? Če je v Ljubljani – mi lahko pošlješ kakšno sliko na mail?

tanci.panci07@gmail.com

Ni v Ljubljani ampak je 3 km iz Vrhnike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close