Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali mi pripada dopust

Ali mi pripada dopust

Ali mi po porodniški ki mi poteče 21.12. 2010 pripada cel dopust nekateri pravijo cel drugi polovica.Ali kdo ve koliko mi pripada.Hvala za odgovore.

Pripada ti dopust kolikor hočeš, pij pij in še enkrat pij in boš dopust izrabila kolikor moreš v rožicah in vse bo plesalo okrog tebe in se boš sprostila in pozabila na vse. Najboljše je pivo union ali pa liker, višnjev liker!

Za letošnje leto ti seveda pripada celoten dopust in regres. Imaš pa manjši problem. Namreč po 21.12. lahko letos izkoristiš samo 8 dni dopusta, ker ostane samo toliko delovnih dni. Torej ti bosta propadla dva, ker ju ne moreš prenest v naslednje leto. Pa seveda ti pripada en dan več, ker imaš enega otroka do 15. let.

Pripada ti ves dopust. Lahko ga začneš korititi z 21.12.2010 in kolikor ti ga bodo dali (sama veš koliko ti pripada), prav tako ti pripada ves regres. Porodniška se šteje v delovno dobo kar pomeni, da ti pripada dopust in regres v celoti.

Ja, ampak kot je rekla Topsy – 10 dni dopusta moraš porabiti v tekočem letu, sicer ti to propade. Tak da prav čisto vseh dni ne moš mogla pokoristiti, ker do konca leta ni več 10 dni 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close