Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali mi pripada dopust..? Regres…

Ali mi pripada dopust..? Regres…

Pozdravljeni!

Zaposlena sem za nedoločen čas. Konec leta 2011 sem šla na porodniški dopust, ki so mi ga po izteku podaljšali še za tri mesece, zaradi razvojne ambulante. Tako da sem bila na porodniški do začetka leta 2013. Vmes pa sem ponovno zanosila, sedaj sem v šestem mesecu, trenutno pa sem zaradi težav na bolniški.
Zanima pa me sledeče: Ali mi pripada dopust iz leta 2012, ki ga še nisem koristila, saj sem bila kot že rečeno celo leto na porodniški? Kajti, če ga ne izkoristim do 30.6.2013 mi propade…Torej sem upravičena do njega, mi ga mora delodajalec odobriti, ali je to le njegova »dobra volja«? Kaj pa regres?

Hvala za pojasnila.

Lp

Pripada ti cel regres za letni dopust za leto 2012, ki bi ga sicer morala že zdavnaj prejeti in pripada ti cel letni dopust za leto 2012, zmanjšan za dva tedna, ki ga moraš koristiti do 30.6.2013.

To sicer drži, vendar je dobra volja delodajalca, da ti dopust odobri. Po ZDR imaš pravico po lastni izbiri koristiti en dan, po nekaterih panožnih 3 dni … vendar se mi zdi nesmiselno in tudi nefer prekinjati bolniško zato, da boš koristila dopust pred porodniško.

Pozdravljeni.

Tudi jaz imam eno vprašanje v zvezi z regresom.
V podjetju sem od junija 2011.
Sprva sem bila zaposlena po pojemni pogodbi (10 mesecev), pogodbo za določen čas sem prvič dobila z mesecem aprilom 2012 (za 3 mesece). Junija 2012 sem dobila izplačan sorazmeren del regresa. Ker so mi pogodbo še podaljšali 7 mesecev (do konca januarja 2013) sem dobila še preostanek regresa izplačan v decembru 2012.
Sedaj imam pogodbo do konca junija 2013 – a mi pripada cel regres ali samo sorazmeren del?
Upam, da sem razumljivo napisala.
Hvala

pozdravljeni,

pripada vam sorazmerni del regresa in sicer polovica.

lp

pozdravljeni
Tudi jaz imam eno vprašanje glede regresa. zaposlena sem za nedoločen čas, vendar sem od oktobra 2012 na porodniškem dopustu (do novembra 2013). Zanima me, ali mi pripada regres za leto 2013 in kolikšen – celoten ali samo kak sorazmerni delež?
Hvala

Če boš zaposlena celo leto 2013, potem cel regres, če pa boš zaposlena samo del leta, potem pa sorazmerni del.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close