Ali mi lahko kdo pomaga najti odgovor ?
Lep pozdrav,
Ali morda zna kdo odgovoriti na tole vprašanje ?
Invalidsko upokojena od leta 2003 zaradi bolezni. Ali mora komisija določiti stopnjo (%) invalidnosti posebej- kot dodatek k pokojnini (kolikšen je in ali je invalidsko upokojena oseba nanj upravičena)
Oziroma, če kdo lahko vsaj pove kje naj se to človek pozanima.
Prijazen dan in pozdrav!
terasa2010gmail.si
zdaj če si bil pred nastankom vzroka za invalidsko upokojitev nezgodno zavarovan pol to nardi zdravnik cenzor zavarovalnice pri kateri si bil zavarovan, če nisi bil zavarovan, ne vem če ti komsija določi dodatek k invalidski pokojinini, kvečemu lahko dobiš dodatek za nego in postrežbo, ma tu so znani pogoji. vlogo pa ti izpolni in mislim da še odda osebni zdravnik. je pa potrebno plačilo tega dokumenta.
Pozdrav in hvala “ju3”
Pripis: če greš zaradi bolezni v invalidski pokoj – pozabila sem dodati, namreč slišala sem, da ti določijo invalidski dodatek k invalidski pokojnini (se pravi, da ti določijo procent invalidnosti)
Na kateri naslov se je treba obrniti – saj veš, da bolna oseba (depra) težko kaj sama uredi.
Še enkrat hvala
Če se invalidsko upokojiš ti določijo kategorijo. Za procent invalidnosti moraš vložiti na tvojo ali zdravnikovo zahtevo drug obrazec in ponovno na komisijo.
To sta dve različni stvari.
Za bolj natančne informacije se lahko pozanimaš na območnem zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Mislim, da bi moral kaj o tem vedeti tudi tvoj osebni zdravnik.
Forum je zaprt za komentiranje.