Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ali lignje kdaj pogrejete?

ali lignje kdaj pogrejete?

Za kosilo bi pripravila lignje, vendar mož pride kasneje in ne bi rada, da bi bil prikrajšan za okusno kosilo. Ali lignje kdaj pogrejete?
Dvakrat kuhat pa se mi tudi ne da, ker imam dovolj drugega dela.

Jaz bi kosilo “premaknila” do takrat ko pride mož in bi jedli vsi skupaj in sveže, prej pa za ostale pripravi kakšen prigrizek na hitro. Če pa pride zelo pozno potem pa morda to ne pride v poštev.

V načelu velja, da se hrana naj ne bi pogrevala, če se že mora, najprej dobro in hitro ohladiti, nato ob pogrevanju spet dobro pokuhati ali popeči. Nekateri “sodobni” zagovorniki zdrave hrane pravijo, da je bolje pojesti kar mrzlo, kot pogrevati. Iz izkušenj vem, da se pri nas ni še nihče zastrupil s hrano, čeprav smo včasih že kdaj kaj tudi pogreli.

ne!!! ne bo pa nic narobe- ne bodo “uzitno oporecni”…ce pocakajo uro ali dve-….ce pa imas sanso,da pocakate.!!? ..petra

Cvrti lignji so pogreti “škifo” (tako reče moj sin), postanejo čingumasti, so boljši hladni.
Popečeni na žar varianto, pa bi še nekako šlo.
Mislim, da na splošno velja, da se morskih stvari ne pogreva, ker potem res niso ukusne.
Doris

Ce mi ostanejo lignji na buzara, jih dodam sveze kuhanim testeninam ali rizu ( ni jih treba pogreti).

Za ocvrte velja, kar je povedala Dodo:( Schifezza!!!

Tiste na zaru smo ze kdaj pojedli malo postane, kar hladne, ko je na pikniku postal spet kdo lacen:)

Lep pozdrav

vsa riba pregreta ni dobra…zelo zelo zgubi okus…že mrzla je tako tako…

Živeti z samimi ribiči me je marsikaj naučilo…..tudi to, da sveža riba ni najbolja ( kot nekateri mislijo) – sploh pa kalamari…sveži kalamari so na isti dan ulova pretrdi….riba je najboljša naslednji dan..ko en dan stoji v hladilniku..če pa jih dajate v skrinjo, jim pri čiščenju ne odstranit luske..odstranite le glavo in notranje stvari..zavite v prozorno folijo za živila in v skrinjo..ko jo boste naslednjič odmrznili ne bo izgubila vlažnost, ker ima luske, katere ščitijo pred tem…in bo prav tako super okusna in sočna…

LP Helena

….Zato pa pri nas ribo, ki ostane, naredimo na savor:) Istra – Trst

To pomeni, da koscke ribe mariniramo v raznih ohlajenih prevretkih ali pa zalijemo z malo olja, limonca … Caka v hladilniku in jemo mrzlo. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close