Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija ali lahko zveš kdo uporablja določen ip?

ali lahko zveš kdo uporablja določen ip?

Se res da ugotovit komu pripada določen ip? Ali vsaj od kod prihaja oseba?
Gmail mi javlja, da mi še nekdo bere pošto, saj sva bila hkrati prijavljena in to večkrat.

Hvala

Ni šans, da bi zvedel iz katerega računalnika naprimer prihaja, razen če ponudika storitev ne kontaktira policija oz. sodišče.

Vpiši IP tule:
http://www.ip-adress.com/ip_tracer/

Približno torej, da veš če gre za kakšnega bivšega. 🙂

hvala!

zadeva prihaja iz popolnoma drugega kraja…

Ker gre za poslovni gmail račun, lahko zadevo prijavim policiji?

Sam še nimam te izkušnje, zato nisem prepričan ali je potrebna prijava na policiji ali le ponudiku storitve (med podatki izpisanimi za IP naslov je tudi ponudnik) da posredujejo dalje. Vsi glavni ponudniki imajo sicer klicni center 24 ur na dan, tako da najboljše da kontaktiraš njih.
Ni pa pomembno ali gre za privaten ali službeni mail, v vsakem primeru gre za nepooblaščen dostop.

Mimogrede, pa da spremeniš geslo za začetek?

Hvala

Geslo sem spremenila. Čeprav zdajle sem totalno presenečena, ker sem ugotovila, da je v zadnjih 5 urah zabeleženih 5 različnih ip-jev. Jaz nisem bila na tem računu že dva dni, odprla pa sem ga prvič 1 uro nazaj. Ip locator javlja, da so ipji locirani v ptuju, bohinju, celju in dva neznana… To je malo čudno, a ni? Skoraj neverjetno.
Vsi ipji pripadajo telekomu Slovenije.

Je možno, da gre za pomoto?

Hvala ti

Res zanimivo.
Če ravno ne vodiš predsednikovega kabineta in nisi gesla povedala vsem znancem, skoraj dvomim da bi se pet ljudi želelo ukvarjati z enim gmail računom. 🙂

Preveri, kako ta IP zgleda oz. je sestavljen. Tudi če se ti IP spremeni (torej ni statičen), so začetne številke enake. Naprimer: 192.15.xx.xx
So pri tebi enake ali povsem različne?

Če imaš novo geslo dovolj močno, si račun še vedno poveži s svojo mobilno številko – v primeru da ga tretja oseba želi izbrisati, imaš tako še vedno pooblastilo da ga obnoviš in se izogneš resnim težavam, če gre za poslovni račun.

Mimogrede, tule preberi še stavek ali dva več, če ti poda kakšen namig.
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=45938

Sem že pisala telekomu, če ne dobim odgovora pa jih jutri še pokličem :))

Številke so popolnoma različne.

Ali gre za eno popolnoma banalno stvar ali pa res ne vem, kako bi nekoga zanimalo kakšne nebuloze jaz pišem. :)))

Opa, maš pa popularen gmail račun potem-takem! 🙂
Res zanimivo, nisem še nikoli zasledil, pa večkrat spremljam tisto okence.

Imajo 24urni klicni center, bolj ko jim zatežiš, bolj bodo resno vzeli.
Pa srečno!

ste pa podjetni nekateri, da imate celo poslovni gmail…

Meni se je tudi zgodilo to, kar se je tebi. Tudi jaz sem spremenila geslo … Kje si pa gledala te IP-je??

Za mene ta IP-tracker javlja, da sem doma v Bohinju 🙁

V Google mail pojdi gledat čisto spodaj – desno, kjer je moder link “Details”.
Klikni in odprlo se ti bo novo okence z izpisom vseh IPjev, ki so vstopali v tvoj mail.

mogoče pa imaš dinamičen IP? (ta se spreminja nonstop, statičen pa ne)

Vseeno ti ne meče ven navzkrižnih XXX številk, prve ostanejo konstantne…

po vsej verjetnost vdor iz strani bivšega ali sedanjega fanta, mogoče radovedne sodelavke ali kolegice…

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

s malo volje in znanja, se da skoraj vedno locirati in določiti osebo ki uporablja določen IP

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Bohinj zato ker je tam strežnik. Če spremeniš geslo, spremeni tudi security question, spremeni naslov kamor ti pšošljejo novo geslo, poglej da ni kakšen nov dodan 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close