Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali lahko zaupamo sindikatom?

Ali lahko zaupamo sindikatom?

Vsako leto dobijo samo od članarin 40 milijonov evrov.
Z veliko manj denarja bi lahko dosegli veliko večji učinek.
S tem denarjem bi lahko vsako leto zgradili vsaj 600 stanovanj.

Vedno bolj sem prepričan, da so sindikati postavljeni samo zato, da manipulirajo z delavci. Mejo pogajanja za plače postavijo veliko nižje, kot bi lahko.

Mislim, da bi bilo bolj pametno, da bi to članarino namenili za vlaganje v delniške sklade za pokojnino in to predvsem v delnice ali delniške sklade v dežele (Kitajska, Indija, Brazilija).
Samo s tem denarjem bi lahko si zagotovili v 40 letih toliko denarja, da bi lahko črpali dodatno pokojnino v višini 200€. Imeli bi cca. 30.000€ kapitala ob donosu 10%.
Že ko bi imeli cca. 5000€, se bi lahko veliko bolj varno počutili, kot vam daje varnost sindikat

Bilo bi veliko, veliko ceneje, če bi raje delavci najeli najboljše odvetnike in ne sindikaliste, ki so pod okriljem politike. in sem samo ceneje tudi vsaj 5 krat bolj učinkovito

Sindikati = horizontalna oblast.

Dokaz je to, da so bile nekaj let nazaj v Ljubljani največje sindikalne demonstracije (ko je prejšnja vlada želela napraviti nekaj reform), danes pa od sindikatov nič ni. Še enega protesta ne. LOL, ne moreš no …

Tripartitni sistem socialne države v Sloveniji je zasnovan na sindikatih kot predstavnikih delojemalcev. Oni so tisti, ki se pogajajo z vlado nasproti delodajalcem. A če jih ne bi bilo, kdo bi se potem v imenu delavcev pogajal z vlado. Vlada oz. država pa naj bi bila v tem primeru v tem sistemu zato, da uravnoteži v bistvu moč delojemalcev in delodajalcev, ker je jasno, da je v kapitalizmu moč delodajalcev večja, ker je moč v kapitalu.
Poleg tega se mi ne zdi, da bi sindikati opravili tako slabo delo, določene kategorije delodajamalcev so zaščitene kot kočevski medvedi, medtem ko se je socialna država in socialna varnost povsem zlomila na mlajši generaciji. Predvsem tistih, ki ostanejo brez zaposlitve po izteku pogodb za določen čas, ali prihodkov iz naslova avtorskih in podjemnih pogodb, ter iskalcih prve zaposlitve. Njih nihče ne zastopa!! So kot bela pega.

Zato sem se že zdavnaj izpisala iz sindikata in mi vsak mesec ostane vsaj 40 evrov več…

V naši firmi je bila sindikalist tista, ki je bila najbolj omejena v glavi. Vsi ostali se niso sploh brigali – ne zanjo, ne za sindikat. Ko pa je prišla k meni s pristopnico in sem jo vprašala, koliko to stane mene in koliko ima ona potem od tega, glede na to, da mi ne bo pomagala niti podaljšati pogodbe za določen čas, je pa utihnila in se umaknila.

Tista kartica za popuste me ne briga, ker itak v 99% ne morem koristit. Plačo sem imela minimalno, ker so se za toliko “izpogajali”, potnih stroškov, ki so nastajali zaradi opravljanja dela, pa tudi nisem imela plačanih. Tako je moja minimalna plača po plačanem bencinu postala mizerna. Ampak nje to itak ni brigalo, ker itak ni delala na terenu.

Jah, če pomilslim, da so organizirali vsesplošne štrajke med JJ vlado (ko je gospodarstvo cvetelo) , zdaj pa praktično nič (ko je vse v p.m.)…hmh, celo največjemu bedaku je jasno!

Točno to.

Imate tako kratek spomin?
Prvi protest pred parlamentom je bil, ko vlada še niti dobro ni delala in še novi se napovedujejo.

Seveda pa še ni sproducirala takšne numnosti, kot je enotna davčna stopnja.

Semolič je na čelu svobodnih sindikatov odkar pomnim, isto Šušteršič za šolnike. Oba vedrita in oblačita že 10 let +.

In v teh letih se je položaj tako delavcev kot učiteljev močno poslabšal. Ampak ona dva ostajata in se borita naprej. Bravo!

Bil ja, ampak brez sindikatov. Sindikati ne sodelujejo pri protestih te vlade:)

Točno to.[/quote]

Tudi jaz sem takega mnenja. Sindikat = partija. Sem že vrnila kartico in od mene ne bo več (visoke) članarine. To so navadni izkoriščevalci!

Bil ja, ampak brez sindikatov. Sindikati ne sodelujejo pri protestih te vlade:)[/quote]

No, potem pa ne živimo v isti Sloveniji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close