Ali lahko zanosim na tak način
Včasih smo spolnost spoznavali na skrivaj in iz Anteninih zaupnih vprašanj, pa smo kar poznali zadeve. Zdaj je nekaj govora o spolnosti že v nekaterih vrtcih, v šolah sploh, knjigah, revijah, obstaja pa tudi Google, kjer ti na temo spolnosti in zanositve vrže ven še in še zadetkov, od odgovorov na forumih do akademskih člankov prestižnih institucij. Izgovorov ni. Oziroma, če ne znaš pilotirat, ne voziš aviona, če ne poznaš osnov delovanja človeškega telesa, se ne greš seksa. Sploh pa ne s tipom, ki mu je očitno vse še manj jasno.
Pa malo poglej datum 🙂 Pišeš, če še ni minilo 24 ur …
Kot punca avtoričinih let naj povem, da je bila spolna vzgoja v šoli katastrofalna, vsaj pri nas. Ničesar uporabnega nisi izvedel, na vseh teh predavanjih s strani zdravstvenih delavcev so vedno govorili samo o kondomih in kontracepcijskih tabletkah in to je bilo to. Nobenih odgovorov na vprašanja kot so “ali lahko zanosim med menstruacijo, ali lahko zanosim na način kot ga je opisala avtorica ipd.” Vseeno pa, če se greš spolnost, bi se mi zdelo normalno, da se sam malo pozanimaš o takšnih vprašanjih ne pa da niti prav ne veš kaj počneš. In ja, te šokira ko vidiš koliko mladih v resnici nima pojma o spolnosti, seksajo pa seveda vsi.
Aja in avtorica ja, lahko zanosiš med drugim tudi na tak način. Poleg kondomov in vlažilnih robčkov ti predlagam tudi google.
Seveda lahko. Sperma gre v maternico in potem po jajcevodu naprej. OK, nekaj se je zlije nazaj (tako kot v postelji), ampak nekaj je pa gre naprej. Če imaš ovulacijo, če semenčece pride do jajčeca in ga oplodi, seveda lahko zanosiš. Ali je to v postelji, avtu ali v bazenu.
Ko pride semenčece na prosto, torej zrak, v vodo, je pa druga zgodba. Tvoj primer opisuje, da tip konča vate, torej enako, kot če konča vate na postelji. Tako kot v postelji se lahko tudi v bazenu zgodi ali pa ne zgodi, ker je odvisno še od številnih drugih dejavnikov.
Drugače pa, tudi če je bila spolna vzgoja pomanjkljiva ali bedna v šoli, je danes na voljo ogromno slik, filmčkov, odgovorov na spletu. Tudi filmčkov, ki lepo prikažejo menstrualni ciklus, zanositev, ipd. Fajn bi bilo, če bi si malo pogledale, da spoznate svoje telo. Ne najdejo se samo odgovori na forumih, ampak tudi bolj strokovnih straneh. Res pa je včasih treba znati angleško, kar najbrž osnove zna vsak, ker se uči v šoli.
Recimo točno odgovor na to vprašanje: https://www.plannedparenthood.org/learn/teens/ask-experts/can-having-sex-in-a-pool-stop-you-from-getting-pregnant
Zanimivo mi je, kako še dandanes ženske zanosijo nehote med dojenjem, pač zaradi starih vraž, da so takrat res zaščitene. Res je, da hormoni takrat drugače delajo in če je vse tako, kot mora biti, ženska res ne more zanositi. Ampak to nikakor ni zanesljiva kontracepcija.
Cesa tocno ne razumes? Sprasujes, ce lahko zanosis. Ja. Lahko. Ne pomeni pa, da bos. Tudi v postelji ne bos. Nekatere ne bodo nikoli, druge prvic.
Tvoje vprasanje ni bilo o neplodnosti, zakaj zdaj obracas, ko si dobila odgovor? Sem lepo napisala, da je odvisno se od drugih dejavnikov. Zdaj pa a se delas norca ali pa nimas pojma o zenskem telesu.
Nič ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Tudi prek analnega sexa lahko zanosi. Sicer je verjetnost majhna ampak je.
Če po pasje je taprava luknica spodaj in seveda nekaj steče tudi dol od neprave k tapravi luknici. Če pa močno špricne v nepravo lukno, je pot za semenčice zelo zelo dolga, saj mora potovati navzgor, pol pa še navzdol. To pot lahko opravi le najmočnejši spermi, strokovno imenovana superspermij.
[/quote]
In ko od neprave luknje priteče dol do ta prave luknje, ta prava luknja tisto spermo posrka vase kot sesalec, kajne? Al kako pride tista sperma noter? Ker ni dovolj, da samo po zunanjem spolovilu teče, ampak mora prit noter, več cm globoko do materničnega vratu in se tam skozi prebiti naprej skozi maternico do jajcevodov. Če je tvoja češplja sposobna tako silnega vsrkavanja in izstreljevanja sperme v notranjost telesa, svaka ti čast. Češplje nas navadnih smrtnic tega ne zmorejo. A če te pošprica po trebuhu, tudi verjameš, da se sperma skozi pore prebije v maternico? Eni pa ste talenti……
V bazenu lahko zanosiš, ko imaš češpljo polno klorirane vode? No ta pa bi bil čudež!
[/quote]
Na tvojem mestu se ne bi hvalila z neznanjem in nepoznavanjem. Ce ne ves, kje je kaj “tam spodaj” in notri pri zenski, se vzdrzi pametovanja.
Vprasanje je odgovorjeno, poguglaj, ce ne verjames. Statistike pa res ne poznam prav za bazen, jo pa poznam za samo zanositev, in je tam nekje 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vsak ciklus.
Na tvojem mestu se ne bi hvalila z neznanjem in nepoznavanjem. Ce ne ves, kje je kaj “tam spodaj” in notri pri zenski, se vzdrzi pametovanja.
Vprasanje je odgovorjeno, poguglaj, ce ne verjames. Statistike pa res ne poznam prav za bazen, jo pa poznam za samo zanositev, in je tam nekje 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vsak ciklus.
[/quote]
Anatomija in biologija ti nista ravno dobri strani, ampak trma pa aroganca pa. Lej, ce si tip, lahko prepricujes bejbe, da ne bodo zanosile, ampak to ni res. Ce si zenska, potem je pa sramota, da mislis, da je samo “cesplja” tam spodaj.
Zaradi mene furaj svojo aroganco in nevednost se naprej, samo iz sebe delas budalo.
Ljudje so totalno neizobraženi glede spolnosti ker so PRELENI ZA BRAT. Še google je težko odpret. Ko sem sama bila stara 12 let, sem začela z Smrkljo brat, in tam notri je vse to pisalo. Še ciciban mislim da je pisal o seksu. Ko sem 2x ali 3x prebrala eno in isto vprašanje, sem vedela na pamet. Staršem je bilo nerodno govorit o seksu, vsaj takrat, sta mi kupila veliko bukljo o spolnosti in sem brala.
V bazenu lahko zanosiš, ko imaš češpljo polno klorirane vode? No ta pa bi bil čudež!
[/quote]
Katastrofa. Vsi tvoji posti. Ampak tale…… A ti misliš, da se ti v bazenu nožnica napolni z vodo? Resno? Če imaš 11 let, naj ti bo. V kolikor si starejša, pa te je lahko pošteno sram za tako slabo znanje o spolnosti in o poznavanju lastnega telesa. Res, nehaj se smešit.
Oj punca. Zdravnik tu. Glede na to da je fant po spolnem odnosu spravil semensko tekočino v tebe, je seveda možnost, da zanosiš. Sicer zelo majhna, ampak je. Fantu povej, da spermiji na zraku preživijo in da se moti. Sklepam, da je to rekel, da bi te pomiril, ampak to ni rešitev, ampak samo bežanje pred odgovornostjo.
Upam, da se je vse v redu končalo in da nisi noseča. Za v naprej pa poskrbita za kontracepcijo.
Lep pozdrav, dr. med.
Forum je zaprt za komentiranje.