Ali lahko zanosim na tak način
Stara sem 19 let in z fantom sva imela spolni odnos. Ni mu prišlo vame ampak je končal na trebuhu. Nato je zadovoljeval se mene in spermo z prstom nesel v noznico. Takrat nisem razmišljala da bi lahko tako zanosila, tabletk ne jemljem in sumim da sem ravno takrat imela ovulacijo ( povečan izcedek, bolečine v jajčnikih…)
Sedaj pa me je strah da lahko morda tudi na tak način zanosim? Fant je prepričan ni mogoče, in da spermiji odmrejo takoj ko pridejo na zrak. Vendar dvom vseeno ostaja.
Bi razumela, če bi šlo za leto 1919 in za dva 12-letnika. Takrat se o spolnosti ni govorilo, še manj pisalo, pa so bili ljudje precej nevedni. Danes literature na to temo celo morje v vseh mogočih medijih, že v vrtcu nekaj na temo spolov in spolnosti, v osnovki tudi nekaj malega fiziologije. Tvoje poznavanje telesa je katastrofalno, očitno pa ti je uspelo najti še večjega, da ne napišem kaj, ki mu je še manj jasno, kaj se sploh gre. Parjenje takih je recept za katastrofo.
Ja, lahko zanosiš.
Seveda se deklič malo zafrkava.Moja hči je stara 25 in vem, da so o seksu in zaščiti govorili in se izobrazili že v osnovni šoli.
Če pa o teh stvareh pri devetnajstih sprašuje na Monu, moje sožalje, branje in izobrazba CVEK!
Sicer pa je provokacija.Itak.
Ali pa je je doma v Kočevskem rogu.Pri medvedih v jazbini.
[/quote]
Sošolka moje hčere je kljub izobraževanju o tem do svojega 19-tega leta naštepala 3 otroke. 😉
Ali pa se pri njej izobraževanje ni “prijelo”.
[/quote]
V moji starosti so nekatere že babice. Pa se vseeno spomnim spolne vzgoje v osnovni šoli, ko je prišla medicinska sestra in nam razlagala določene stvari. Torej ne tisto pri biologiji, ampak smo imeli prav nekoga iz zdravstva, ki je prišel razlagati.
Dvomim, da se tega spomni še kdo drug, pa ne samo danes po vseh teh letih, ampak tudi kak dan kasneje. Mene je tematika zanimala, nekaterih pa žal ni. Mogoče ima kaj veze tudi tabu tema od doma in potem ne slišijo, čeprav bi morali.
Hecno mi je, da 19letnica ne pozna vsaj osnov svojega telesa oziroma ne najde na internetu odgovora. Ni mi pa tako hecno, ko pomislim na vse svoje sošolke in sošolce in kako so gledali na to ter kako jih nič ni zanimalo, pa kakšne ideje so prinesli od doma. Žal kljub še tako dobri spolni vzgoji in osveščeni ne moremo zagotoviti tega, da bodo ljudje temo poslušali z odprtimi ušesi in očmi. Pa naj bo 19., 20., 21. ali 38. stoletje.
V moji starosti so nekatere že babice. Pa se vseeno spomnim spolne vzgoje v osnovni šoli, ko je prišla medicinska sestra in nam razlagala določene stvari. Torej ne tisto pri biologiji, ampak smo imeli prav nekoga iz zdravstva, ki je prišel razlagati.
Dvomim, da se tega spomni še kdo drug, pa ne samo danes po vseh teh letih, ampak tudi kak dan kasneje. Mene je tematika zanimala, nekaterih pa žal ni. Mogoče ima kaj veze tudi tabu tema od doma in potem ne slišijo, čeprav bi morali.
Hecno mi je, da 19letnica ne pozna vsaj osnov svojega telesa oziroma ne najde na internetu odgovora. Ni mi pa tako hecno, ko pomislim na vse svoje sošolke in sošolce in kako so gledali na to ter kako jih nič ni zanimalo, pa kakšne ideje so prinesli od doma. Žal kljub še tako dobri spolni vzgoji in osveščeni ne moremo zagotoviti tega, da bodo ljudje temo poslušali z odprtimi ušesi in očmi. Pa naj bo 19., 20., 21. ali 38. stoletje.
[/quote]
Smo pač različni… punčara je pač odkrila seks, za kontracepcijo pa se ni brigala, je raje takoj potešila svoje potrebe. Gre za eksrtem…
Mah ste zoprne, a se nobena ne spomni, kako je bilo pri starosti 19 let? Valjda avtorica vse ve o tem, seveda lahko pogleda na internet, ampak trenutno jo skrbi in hoče pač slišati zagotovilo, da bo vse v redu. Nehite pridigat,
Avtorica, ja, na tak način se lahko zanosi, ampak je verjetnost mini minimalna in zelo zelo je možno, da se pri tebi ni zgodilo. Ampak v prihodnje se vedno zaščiti pred spolnim odnosom, ker nikoli ne veš, kako se bo razvil (končal zunaj ali notri ali okoli – nima veze). Ne samo zaradi morebitne neželene nosečnosti, ampak tudi in predvsem zaradi spolno prenosljivih bolezni. Kondom!
Dejte že punci odgovort, ne moralizirat, očitno tudi ve monovke ne veste pravega odgovora, drugače bi odgovorile.
Seveda lahko zanosi, že to je dovolj, da ji je na trebuh špricnil. Ve se kolki so semenčice velike, nekaj mikronov, ve se da je koža porozna za tako majhne delce in je kar nekaj možnosti, da eno majhno semenčece prodre skozi kožo na trebuhu v maternico do jajčeca in ga oplodi.
Če pa s prstom nese not je pa še več možnosti za zanositev. Če pa spermo pogoltne jih več preživi,k ker obdržijo telesno temperaturo., sam vprašanje je koliko semenčic zaradi dolge poti najde pot do jajčec. No, pametne imajo pot že v genih zapisano.
Ja lahko zanosiš, še posebej če si v ovulaciji. Ženska lahko zanosi že od predsemenske tekočine-ki vsebuje semenčice (tiste kapljice, ki moškemu med erekcijo kapljajo ven če si kdaj opazila), še večja verjetnost je, če mu je prišlo in je imel nekaj sperme na prstih ter te potem z njimi zadovoljeval in semenčice ponesel vate.
Sicer glede tega ni vprašanje ampak dosti žensk ne ve da semenčice v ženski lahko preživijo tudi do pet dni, kar je potrebno upoštevati če se greš naravno kontracepcijo, ki je spremljanje ciklusa (zelo nezanesljivo btw!!) Pri čemer je treba upoštevat da vsaj 5 dni pred začetkom plodnih dni in med plodnimi dnevi, fantu ne sme prit vate (pod kar štejem tudi predsemensko tekočino) če ne želis zanosit.
Če ne želita uporabljati kondoma in ti ne jest KT, svetujem vsaj uporabo diafragme ali pa elastike (nevem kako točno se reče ampak izgleda kot neka elastika ki se vstavi v nožnico in odstrani med menstruacijo in jo dobiš pri svojem ginekologu (je nehormonska kontracepcija).
Sedaj pa, da če od spolnega odnosa ni minilo več kot pet dni, greš v lekarno in rečeš za nujno kontracepcijo (ena tabletka je) in se tudi naročiš na pregled pri svojem ginekologu, če je minilo več kot 5 dni pa greš nujno na pregled h ginekologu ki bo potrdil ali si noseča ali ne.
Lp
Verjetnost zanositve je, vendar zelo, zelo majhna… Že če mu vse pride v tebe je 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti da zanosiš, ker eni spermiji niso dovolj močni, po poti se srečujejo z ovirami in nam je profesor povedal da je za njih ta pot tako dolgo kot za nas pot okoli sveta. tebi pa sploh ni vse šlo notri in tudi sama ejakuacija je curek, ki pomaga spermijem da gredo lažje naprej, tukaj pa tudi tega ni bilo. Tako, da jaz se na tvojem mestu nebi sekirala preveč, vem da je težko ampak probaj odmisliti in spremljati naslednjo menstruacijo.
Za naslednjič pa priporočam zaščito, če redno menjavaš partnerje definitivno pregradno zaščito (kondom) zaradi spolno prenosljivih bolezni, če pa je partner dolgotrajen pa kontracepcijske tabletke če pred njimi nimaš zadržkov 😉 lepo bodi.
Nič ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Tudi prek analnega sexa lahko zanosi. Sicer je verjetnost majhna ampak je.
Če po pasje je taprava luknica spodaj in seveda nekaj steče tudi dol od neprave k tapravi luknici. Če pa močno špricne v nepravo lukno, je pot za semenčice zelo zelo dolga, saj mora potovati navzgor, pol pa še navzdol. To pot lahko opravi le najmočnejši spermi, strokovno imenovana superspermij.
Hej! No worries, ni lih velik možnosti. Sicer rajši ne več tega delat, ampak verjetnost je res zelo zelo majhna. Kar pa se predsemenske tiče, so raziskave pokazale, da nekateri moški imajo spermije v predsemenski, nekateri ne. Tisti, ki jih imajo (verjetno gensko pogojeno), jih imajo zmeraj, torej je možnost da zanosiš zmeraj, medtem ko tisti ki jih nimajo, nimajo nikoli- zato tudi imaš ženske, ki so zanosile s predsemensko, in pa pare ki prakticirajo pull-out metodo od zmeraj, pa ni nikoli bilo nič. Kako pa ugotoviš, kako je pri tvojem fantu? ne moreš. Razen če probaš, in tvegaš zanositev. Ampak zanosit ni tako lahko. Mora se res vse poklapat, tudi različen ph-spolnih organov lahko zavira semenčeca, pa sploh to da če je malo zunaj nožnice sperme, to ni nič, potem bi bila že vsaka noseča, moraš kar precej v nožnico špricnit, da do tega pride. Ampak valda, ne se zdej na vse to zanašat in se špilat s tem. Raje zaščita, kot pa bit tisti en slučajen primer, pri katerem se je vse poklapalo. Pa srečno in z veliko užitkov pri odkrivanju drug drugega!:) vse bo ok:)
Pozdravljeni.
Prosim ne govorite punci, da ne pozna svojega telesa in spolnosti. Nemorete je soditi po tem ali pozna spolnost, saj ni vsem nudeno dovolj informacij včasih so celo nejasno napisane.(google lahko veliko stvari zelo preveč na grozen način pove) Poznam mnogo primerov, ko so ženske stare 40+ let zanosile. Kaj boste rekli njim? Da ne poznajo spolnosti in svojega telesa?!
Zato draga punca, ne poslušaj teh ljudi kateri ti belijo glavo. V kolikor od spolnega odnosa še ni minilo 24ur lahko vzameš tako imenovano nujno kontracepcijo, katero lahko kupiš v lekarni. V nasprotnem primeru pa se posvetuj z svojim osebnim zdravnikom, ali kar najbolje z ginekologinjo.
Bodi Lepo!
Če so bili tvoji plodni dnevi in glede na to, da si ravno prav “stara” je možnost zanositve seveda povsem možna.
Odnos brez zaščite seveda lahko prinese tudi posledico, ki je nosečnost. Predsemenska tekočina je idealka za ovulacijo, ker je telo in glava sproščena (češ saj bo ven spustil) po drugi strani pa ko te draži je sperma na prstu. Kaj še hočeš?
Predlagam, da greš takoj v lekarno in kupiš postkoitalno tabletko. Seveda, če od samega odnosa še ni minilo več kot 72 ur.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.