Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali lahko namestiš sledilec na tel

Ali lahko namestiš sledilec na tel

Brez, da bi otrok vedel? Ker sumim, da mi najstnica laže o tem, kam hodi.

Žal sem nemočna, ja udarite po meni, sama sem ostala z njo, očeta že leto dni ni več na sliki, pa še prej je gospod imel toliko opravkov sam s seboj, da se ni mel časa ukvarjati z vzgojo, še kontriral mi je, dokler se nisem odločila iti.

Mislim, da mi laže kam hodi, rada bi preverila ali mi govori resnico, ker ji žal (pa spet udarite po meni) ne zaupam 100%, ker sem jo že parkrat dobila na laži. Kljub pogovorom, zaupanju z moje strani, a žal.

Telefona ji fizično ne morem vzeti, ker se postavi proti meni..

Jeba ko ni zaupanja, pa mama ata off. pl pa še otroc.

Zaupanje, pa si jo dobila, pa kaj vem kaj. Ne bi ti zaupala nič.?‍♀️

In kaj boš potem, ko boš ugotovila, kam hodi? Ji okoli vratu obesila nevidno pasjo ograjo?

na tvojem mestu bi se b olj ukvarjala s tem, da se fizično postavi proti tebi kot s tem, kam hodi.

Zakaj pa na telefon?

Zakaj jo pa ne bi kar čipirala? Potem boš vedno vedela kje je.

Mogoče ji pa lahko še eno tisto pasjo elektro šok ovratnico nabaviš. Da ne bo več gobezdala pa se postavljala nazaj.

To se dogaja, ko en starš kontrira drugemu pri vzgoji. Potem se otrok postavi proti tistemu staršu, ki je bolj strog, ki hoče red in disciplino. Žal so otroci največkrat oportunisti. Ker imajo premalo življenjskih izkušenj, redko dojamejo, da jim hoče bolj strog starš dobro. Zato temu staršu kontrirajo. Nasprotni starš pa jim popušča, jih razvaja, da bi se jim prikupil. Na koncu taki otroci zasovražijo oba starša in postanejo psihične razvaline. Storiti ne moreš skoraj nič, žal. Lahko jo samo daš živet k fotru, ali pa zrihtaš, da gre v dom, če te ne bo hotela ubogati. Ultimat ji daj.

Tisti, ki pa boste zdaj cvilili, naj ji pokaže ljubezen, objemčke in podobna jajca, pa svoje pravljice zadržite zase. Čas je že, da se vrne stara šola prevzgoje za žleht najstnike. Živim v večjem blokovskem naselju, zato vem, kaj govorim.

Odgovor na objavo uporabnika
Kruto a resnično, 26.12.2021 ob 13:47

To se dogaja, ko en starš kontrira drugemu pri vzgoji. Potem se otrok postavi proti tistemu staršu, ki je bolj strog, ki hoče red in disciplino. Žal so otroci največkrat oportunisti. Ker imajo premalo življenjskih izkušenj, redko dojamejo, da jim hoče bolj strog starš dobro. Zato temu staršu kontrirajo. Nasprotni starš pa jim popušča, jih razvaja, da bi se jim prikupil. Na koncu taki otroci zasovražijo oba starša in postanejo psihične razvaline. Storiti ne moreš skoraj nič, žal. Lahko jo samo daš živet k fotru, ali pa zrihtaš, da gre v dom, če te ne bo hotela ubogati. Ultimat ji daj.

Tisti, ki pa boste zdaj cvilili, naj ji pokaže ljubezen, objemčke in podobna jajca, pa svoje pravljice zadržite zase. Čas je že, da se vrne stara šola prevzgoje za žleht najstnike. Živim v večjem blokovskem naselju, zato vem, kaj govorim.

Uboganje je bedna vzgoja!

Z otrokom moras sodelovati od rojstva!

Ljubezen, objemi in poljubcki so kljucni! Bolj kot vsaka disciplina, meje in kazni!

Meje morajo biti vedno smiselne, jasno postavljene in jasno razlozene! Otroci niso butasti, nesmiselne omejitve jih izzivajo v krsenje teh!

Z otrokom moras sodelovati, ga poslusati, upostevati in spostovati, kljub njegovi otroski nevednosti, ga moras jemati kot razmno osebo in mu predstaviti stvari realno, a na tak nacin, da kljub mladim letom razume.

Tudi z najstnico, ki laze in skriva, se da vzpostavit dober odnos in zaupanje, samo tu se mora najprej stars spremeniti, da mu najstnik lahko sledi!

Hvala, edino ti govoriš moj jezik in mojo zgodbo razumeš.

Ostali pa: fo!

Odgovor na objavo uporabnika
Obupana mama632, 26.12.2021 ob 12:06

Brez, da bi otrok vedel? Ker sumim, da mi najstnica laže o tem, kam hodi.

Žal sem nemočna, ja udarite po meni, sama sem ostala z njo, očeta že leto dni ni več na sliki, pa še prej je gospod imel toliko opravkov sam s seboj, da se ni mel časa ukvarjati z vzgojo, še kontriral mi je, dokler se nisem odločila iti.

Mislim, da mi laže kam hodi, rada bi preverila ali mi govori resnico, ker ji žal (pa spet udarite po meni) ne zaupam 100%, ker sem jo že parkrat dobila na laži. Kljub pogovorom, zaupanju z moje strani, a žal.

Telefona ji fizično ne morem vzeti, ker se postavi proti meni..

Vprašaj Marjana. Ta pozna ljudi na Siolu oziroma Telekomu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close