Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali lahko na zavodu za zaposlovanje iščem službo za krajši delovni čas?

Ali lahko na zavodu za zaposlovanje iščem službo za krajši delovni čas?

Pozdravljeni,

Sem mamica s 3 majhnimi otroki, od prejšnjega tedna sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje, kjer mi pripada tudi denarno nadomestilo. Ker do svoje svetovalke še nisem uspela priti, so mi pa že poslali razgovor za službo, me zanima, ali lahko zahtevam iskanje zaposlitve za krajši delovni čas? Omenjene pogoje sem ob prijavi tudi navedla (doma imamo še živali in mi več kot 4 ure časovno ne bi zneslo delati), a so mi vseeno poslali vabilo na razgovor za službo, kjer je povrh vsega še gibljiv/nestalen urnik.

Vem, da je zaposlitev danes težko dobiti, gre pa v tem primeru za zaposlitev na zavarovalnici kot zavarovalni agent na terenu, po vsej verjetnosti preko podjemne pogodbe ali lastnega s.p. po določenem času (preverjene informacije).

Ali kdo karkoli ve kaj več o tem oz. ima kakšne izkušnje?

Hvala za odgovore pa lep pozdrav,

Mamica 3 sončkov

Po moje si dolžna sprejeti vsako zaposlitev in se na njo odzvat (če ti jo ponudi zavod). Če pa si sama iščeš službo pa si poišči takšno za 4 urni delavnik.Zavod ti bo bolj malo pomagal in iskal. Išči si sama za 4 urni delavnik službo in veliko uspeha ti želim!

Pozdravljena Mamica 3 sončkov!

Ja z ZRSZ (Zavod RS za zaposlovanje) je tako, da vsi pričakujemo neke pravice, ko se prijavimo. Predvsem je to po navadi zaradi nekih prihodkov – Denarno nadomestilo za brezposelnost ali pogoj statusa brezposelne osebe za prejemanje denarne socialne pomoči Centra za socialno delo, znižano plačilo mesečne vozovnice, brezplačno članarino v knjižnicah in druge podobne ugodnosti… S čimer ni absolutno nič narobe. Hvala bogu, da se da še kje dobiti kak popust.

Vendar skupaj s pravicami pa pridejo tudi obveznosti. Teh pa nihče ne mara. Pravila igre ob prijavi na ZRSZ so jasna. Zavod nikakor ni tukaj zato, da bi namesto nas iskal zaposlitev za nas. Žal ob več kot 100.000 brezposelnimi to ni mogoče. Je pa vloga Zavoda vsekakor, da nam pomaga pri iskanju zaposlitve z različnimi aktivnostmi – svetovalni razgovori, karierna svetovanja, zaposlitveni kotički, soočenja z delodajalci, različni tečaji, delavnice, itd.

Seveda vi pri vaši svetovalki povejte vaša pričakovanja in da si želite zaposlitve za krajši delovni čas. Vendar če vas Zavod povabi na kako soočenje z delodajalcem ali vas napoti na zaposlitveni razgovor, ste se dolžni odzvati. Vam pa vsekakor priporočam, da se udeležite vseh zaposlitvenih razgovorov, na katera boste povabljeni in jih vzamete kot trening za razgovor, ki bo v vaši sanjski službi. Kajti razgovor zna biti zelo stresen dogodek, še posebej takrat, ko nam je služba všeč in si je zelo želimo. Zato trenirajte!

Pa vso srečo pri iskanju sanjske službe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close