ALI koda prikaže NEGATIVEN rezultat?
bra12, 23.12.2021 ob 14:03
Zanima me ali QR koda cepljenja vseeno pokaže pozitiven rezultat, če je biu hitri test pozitiven? Če ima kdo izkušnje? LP
PS: ne sprašujem zase. Zanima me samo delovanje samega sistema
po mojem ne pokaže pozitivnega razultata…
sklepam iz tega, ker že za vse kombinacije cepljenja niso sposobni urediti vsega tako kot bi morali, kaj šele da bi sistem prepoznal,da če se gre polno cepljeni z veljavno kodo hitro testirat in v primeru,da je pozitiven, da mu koda potem pokaže neveljavno…
po mojem ne – koda je naštimana na cepljenje – in tista bo kazala veljavno…
če bi pa hotel kam s kodo od hat testa bi pa kazala neveljavno…
samo tak cepljeni lahko okužen povsod hodi s kodo od cepljenja.
Tega ne vem, je pa zanimivo vprašanje. Tu imaš link do aplikacije za skeniranje QR kode, če si sama pozitivna, si aplikacijo namesti na svoj telefon in skeniraj svojo kodo in nam sporoči 😉
Pokaže tudi rdeče, 24.12.2021 ob 14:26
Koda pokaže rezultat. Rdeč križec ali zeleno kljukico.
Odgovor za Pokaže tudi rdeče: tole pa ne vem če drži. Ker potem bi moralo PCR pozitivnemu cepljenemu, za 10 dni povoziti njegovo veljavno potrdilo oz do naslednjega PCR izvida. Pa mu ga?
Iz prve roke pa vem, da je izjemno glupo napisano, ker se pri veljavnem potrdilu nariše zelena kljukica in piše “pozitivno” kar pomeni “lahko gre naprej oz potrdilo je veljavno” in ne, da je človek pozitiven na virus. Pri rdečem križcu napiše “negativno” kar pomeni neveljavno potrdilo in ne negativen izvid testa.
Res neumna oznaka, ki je ostala od golega programiranja (positive=kljukica, negative=X) in se vodja projekta ni pobrigal za pravilno poimenovanje, ki bi moralo biti positive=kljukica in izpis na ekranu: veljavno, pri negative=X=na ekranu poimenovano: neveljavno in bi bilo vsem jasno.
Program preverja veljavnost potrdila in ne izvid testa.
Forum je zaprt za komentiranje.