Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali kdo pozna na hlačah pomen kratic na oblačilh 38R , 38 in 38L?

Ali kdo pozna na hlačah pomen kratic na oblačilh 38R , 38 in 38L?

38 je normalna dolžina, 38 L bo verjetno LONG, daljša od 76 cm v razkoraku noge. Kaj pa 38R ? A ni ponavadi 38K kot kurz – kratek po nemško, kratek? Pa resno mislim. Moram izbrati ene hlače za mene liliputa, pa ne vem, katere naj vzamem. Krajšat si ne bom dala, škoda stroškov. Je R REGULAR? Ja potem pa sem itak oplela!

Of 2001 je že zraslo. Kdor je z naftalina privekal. ????????

Za desničarje in levičarje, ostalo pa sredinski. 😉

Moje vprašanje je resno, ker si izbiram ene zimske temno modre hlače s točno toliko in toliko vodnega in vetrovnega stolpca, pa poliester mora bit in ne pa mrzel poliamid. A jih tu nikjer takih ne najdem, zato trenutno čepim na spletni strani hrvaškega Intersporta. Zraven pa nimajo nobenih oznak, kaj pomeni kaj, tako da moja vožnja prek meje  60 km k njim v Čakovec verjetno odpade! Saj bi se morda peljala še zastonj! Ker R pomeni bogve kaj, mogoče so take hlače celo bolj ritaste ali kaj. Kaj pa se na Intersportu in tudi v Hervisu grejo! Da sploh oglašujejo produkte, potem pa nočejo zraven nič pisno obrazložit.

R je regular, ja, in če ima trgovina navedene samo konfekcijske številke, pomeni, da imajo samo navadne, regular, modele.

Aja, L je pa podaljšan model, ja.

Sori, malo se je treba pohecat, sovpada s temami na čveku ? R je regular, tako da si že sama vse ugotovila.

38= 38 inčev, kar je npr. v cm okoli pasu  za moške hlače velikost 93- 98 cm, kar  ustreza pa npr. moški evropski velikosti 52-54.

https://www.size.ly/conversion-charts/mens-international-size-conversion-chart

R = regular dolžina  hlačnic

L=LONG dolžina: v povprečju 10cm daljše hlačnice  v “NOTRANJEM” razkoraku v stoje, torej od mednožja znotraj do pokritega gležnja.

Odgovor na objavo uporabnika
kj pomeni R ali L, 26.09.2021 ob 10:10

Moje vprašanje je resno, ker si izbiram ene zimske temno modre hlače s točno toliko in toliko vodnega in vetrovnega stolpca, pa poliester mora bit in ne pa mrzel poliamid. A jih tu nikjer takih ne najdem, zato trenutno čepim na spletni strani hrvaškega Intersporta. Zraven pa nimajo nobenih oznak, kaj pomeni kaj, tako da moja vožnja prek meje  60 km k njim v Čakovec verjetno odpade! Saj bi se morda peljala še zastonj! Ker R pomeni bogve kaj, mogoče so take hlače celo bolj ritaste ali kaj. Kaj pa se na Intersportu in tudi v Hervisu grejo! Da sploh oglašujejo produkte, potem pa nočejo zraven nič pisno obrazložit.

pa še to- USA oznake za ženske niso nikoli 38 inčev, niti za hlače ne: so npr. 20, 22, 24, 26 inčev…..

nakupi v USA, 26.09.2021 ob 10:48

38= 38 inčev, kar je npr. v cm okoli pasu  za moške hlače velikost 93- 98 cm, kar  ustreza pa npr. moški evropski velikosti 52-54.

https://www.size.ly/conversion-charts/mens-international-size-conversion-chart

R = regular dolžina  hlačnic

L=LONG dolžina: v povprečju 10cm daljše hlačnice  v “NOTRANJEM” razkoraku v stoje, torej od mednožja znotraj do pokritega gležnja.

če pa imajo 38″ navefeno kot evropsko, potem pa je to 38.

Če si short višine, moraš gledat dodatno oznako P ( petite)  ali v Nemčijiimajo tudi Z ( zierliche)  – če je na voljo na spletu… Če ne, pa pač R vzmaeš ( regular) in moraš spodaj krajšat.

Hvala za odgovore. ) LP

Ker ima vsaka firma označevanje velikosti kar nekaj po svoje, zna bit je..ba.

19 je skrajšana 38

76 podaljšana 38.

R je normalna velikost

L podaljšana

Slim…ozki model

Sem tudi jaz med liliputanci, ampak že nekaj let ni problemov s predolgimi hlačnicami…zgleda da se zavedajo, da niso vse ženske 170+. Vem, da mi bo 38 v H&M prevelika, v pull&bear premala, s Oliver glih na glih, Hilfiger pa kot vlito…ampak po dolžini vse prav.

Joke farm, 26.09.2021 ob 14:31

Ker ima vsaka firma označevanje velikosti kar nekaj po svoje, zna bit je..ba.

19 je skrajšana 38

76 podaljšana 38.

R je normalna velikost

L podaljšana

Slim…ozki model

Sem tudi jaz med liliputanci, ampak že nekaj let ni problemov s predolgimi hlačnicami…zgleda da se zavedajo, da niso vse ženske 170+. Vem, da mi bo 38 v H&M prevelika, v pull&bear premala, s Oliver glih na glih, Hilfiger pa kot vlito…ampak po dolžini vse prav.

Zame je delan Orsay, vse 38 mi je ulito, kot bi jim bila jaz model.

Ostale firme pa vcasih 36,vcasih 40, tudi 42 imam v omari, sem pa visoka skoraj 180.

Kakšne sladke probleme imate… Meni se pa zdi, da vse hlače samo za palčice delajo. Vse so mi prekratke, ker nosim 38, visoka pa sem 173, kar niti ni tako veliko. Lažje je hlačnici skrajšati, kot pa podaljšati. Če pa nosim tričetrt, me pa zezajo, če sem prekratke hlače kupila. Namreč ta dolžina moji postavi nič ne paše.

A ima katera predlog, kje naj kupim hlače podaljšanih dolžin, da se dobro prilegajo vitkim postavam?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close