Ali kdaj vozite bosi?
Natikači s širokim pasom čez nart so tudi meni ful udobni, pa če tudi imajo 10 cm pete na 4 platforme. Z usnjem in gumo oblečena pluta ga naredi res udobnega in lahkotnega za nosit. Jaz jih imam kar nekaj parov in včasih sem tudi po cel dan v njih. Zvečer pa so noge manj utrujene kot, da bi bila cel dan v nekih balerinkah.
PEZDIRCD, 31.07.2021 ob 10:18
Včeraj sem brez problema odvozila dobrih 9 ur v natikačih z debelim podplatom in polno visoko petko, resda z avtomatikom in pa po avtocesti.
Pa to ja ni primerljivo, no 🙂
Saj to ti je ja jasno, da med vožnjo ne ustvarjaš pritiska teže lastnega telesa na stopala v taki obutvi, ker sediš in je večina tvoje teže razporejena na zadnjico, križ, medenico:)So stopala popolnoma razbremenjena kakršnekoli teže.
Pa hodi ti 9 ur po tlakovcih in kamenju v tej obutvi obremenjeni z vso tvojo polno težo telesa 🙂
Ne, nikoli ne vozim bosih nog – tudi če peljem 500km v enem kosu – ker stopalo mora imeti določeno oporo, pa če tudi vozim avtomatika 🙂 s tem pa je zagotovljena tudi varnost ob nenadnem hitrem zaviranju v nepredvideni situaciji – že doživeto na AC, ko mi je nekdo hotel skočiti na prehitevalni pas nenadoma, ko sva bila praktično že vzporedno ( ni pogledal ne v vzvratno, ne v zunanje stransko ogledalo prd tem manevrom) in je radiralo moje gume – in verjamem, da če bi bile moje noge bose, da vprašanje, kako učinkovito bi bilo zaviranje ali pa da moja stopala ne bi odnesla brez poškodbe ( kosti stopalnice, mali sklepi).
Če povzročite nesrečo, ko vozite bosi, boste krivi, policija vas bo oglobila – ker ste vozili neprimerno opremljeni ( beri obuti) in je to lahko brez težav razlog za neprimerno urgiranje ( ne dovolj pravočasno ali ustrezno močno zaviranje).
Npr. butninte z boso nogo po zavornem pedalu in še celo sklopki, ali pa v neki obutvi. Pa da se vam zgodi, da sfalite pedal z boso nogo, ker je med prsti luft in sila pritiska ni enaka, kot v obutem stopalu. Razlika je očitna 🙂
Gas tišat je simpl z bosim stopalom, ja. Vse ostalo, tudi nepredvideno zaviranje med vožnjo, pa zelo hazardno z bosimi nogami.
Forum je zaprt za komentiranje.