Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ali je zaščita belkin res učinkovita?

Ali je zaščita belkin res učinkovita?

Ima kdo kake izkušnje? Ali potem lahko res pustiš vso tehniko priklopljeno? Kdo ti potem izplača, če se vseeno kaj skuri? (Ker tako piše?) Prosim za kake izkušnje. Hvala.

100% zaščite ni. Res pa je, da ti proizvajalci prenapetostne zaščite dajejo garancijo. Ob nakupu lahko pregledaš garancijski list – tam morajo biti zapisani pogoji (servis ali pa kdo ti izplača škodo). Seveda je na garanciji tudi žig trgovine, pa naj ti tam razložijo kako je s tem.

Vem, da isti proizvajalci proizvajajo različne modele (različna cena, različno št. priklopov, antenska zaščita, zaščita telefona itd. in temu primerno različni garancijski pogoji – predvsem višina izplačila škode).

Pazi pa, da upoštevaš njihove zahteve.
Pr. 1: TV priklopiš preko zaščite, pozabiš pa tudi anteno speljati preko zaščite. Strela ti preko antene uniči TV, na servisu to dokažejo -> garancija ne velja!
Pr. 2: Comp priključiš preko zaščite, internetni kabel pa ne. Spet na servisu dokažejo kje je strela povzročila škodo -> adijo garancija!

Sam uporabljam prenapetostno zaščito (neko Gold varianto, ne ljubi pa se mi valjati za omaro, da bi preveril proizvajalca – morda je celo Belkin) in dosedaj nimam slabih izkušenj!

LP
Dare

Pri meni je prišlo do sekundarnega udara, ki je povzročil močan pok in svetlobo pri zaščiti medtem, ko je bil preko nje vključen TV, HI.FI in računalnik. V zaščiti Belkin mi je stopilo izolacijo žic, nobena naprava, ki je bil priključena preko Belkina, pa ni bila poškodovana.Prej sem redno menjaval modeme; skurilo mi je po tri na leto, zdaj je to zgodovina. Toplo priporočam!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Tudi jaz uporabljam belkin in sem zadovoljen. Že večkrat mi je strela skurila zaščito brez poškodovanja računalnika. In še doživljenjsko garancijo ima!

--------------------------------- carpe diem

Fantje, hvala – če je vse tako, bomo zadevo kupili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close