Ali je tukaj dekle zame
Moški se počuti kontroliranega s strani ženske v naslednjih primerih:
– ko močno izstopa v svojem obnašanju, ne pozna osnovnega lepega vedenja in zato ženske opazke ne more sprejeti kot nekaj pozitivnega. To čuti kot poseganje v njegove pridobljene vzorce obnašanja. A kaj, ko želi ostati še v vlogi nebogljenega otročka, ženska si pa želi moškega. Konflikt interesov.
– navade samskih ljudi so povezane s prilagajanjem le samemu sebi, torej ni tega člena, ki bi vključeval in povezoval še druge. Sprejemanje kompromisov je težka naloga pri komformistih.
– občutek moške nemoči, če mu ženska nudi brezplačno pomoč. Morda misli, da bo s časom plačal dvojno ceno in se raje takoj upre.
– moški dobi občutek nemoči, ko spozna, da obstaja neko področje, kjer ni suveren, kjer ima manjko, ampak zaradi visokega egota to težko prizna, zato se raje sklicuje nad posesivnostjo žensk, ki so po njegovo vsega krive.
– nezmožnost čustvene naveze, izražanja različnih občutij v kratkem času, ki moškega pahnejo v pravi obup. Borijo se z nevidnimi silami.
– pomanjkanje empatije s strani moškega, smisla za komunikacijo, bežanje v brlog, kar vse vodi na kazanje krivde pri ženski.
Nesamozavesten moški bo čutil napetost pri ženski, ker ni kos situacijam. Samozavesten moški pa izraža svoje mnenje, ga brez problemov deli z drugimi, je dober poslušalec, pozitivno razmišlja in sprejema izzive. Ne beži stran, se poskuša preleviti v kožo drugega in ne misli le nase.
– občutek moške nemoči, če mu ženska nudi brezplačno pomoč. Morda misli, da bo s časom plačal dvojno ceno in se raje takoj upre.
Všeč ali ne všeč, ni vprašanje. Se pa ne strinjam z vsem napisanim, predvsem z gornjim primerom. Najprej pišeš kako neke trditve, potem pa dodaš »morda misli«. To pa je že predpostavka, ki ne gre skupaj s trditvami. Na predpostavkah pa ne moreš graditi nekega ocenjevanja
Pust mene na miru 🙂 Saj se lahko posveča tebi on še 1000 drugih bojda lahko kamot najde. Naj končno se posveti enemu in neha teoretizirat. Ker če nekaj velja za nekoga, za miljone drugih ne velja. In vse kar je napisala je sama teorija, kar ona predvideva, da bi lahko bilo. Morda je vse to pobrala iz izkušenj, vendar ne pri enem moškem in zdaj strnila v kao neko njeno resnico o moških… če to ni absurdno
Jutri je polna luna, se že čuti. Moje mnenje ne bo sestavljeno le iz enega ozkega pogleda in seveda dopuščam možnost, da obstajajo še drugačni scenariji. V čem je problem? Kako lahko razbereš, kaj je tisto, o čemer teoretiziram in kaj je tisto, kar izhaja neposredno iz mojih izkušenj? Ne moreš vedeti, ker me ne poznaš in vidiš le takšno sliko kot jo zapakiram.
Ni!
Ja kar precej resnice v njenem pisanju. V grobem je opisala bistvene težava v medsebojnih odnosih, mislim, da niti ni omejeno na spol, čeprav ona piše o moških. So pa to vse naštete značilnosti neodraslih/nezrelih oseb.
In namesto, da se peteliniš kako ti vse skupaj ni všeč, raje preberi in vzemi na znanje, da ne bo še nad tabo razočarana in boš 1001 odpisan na njenem spisku…. 😉 :)))
Ni!
Ja kar precej resnice v njenem pisanju. V grobem je opisala bistvene težava v medsebojnih odnosih, mislim, da niti ni omejeno na spol, čeprav ona piše o moških. So pa to vse naštete značilnosti neodraslih/nezrelih oseb.
In namesto, da se peteliniš kako ti vse skupaj ni všeč, raje preberi in vzemi na znanje, da ne bo še nad tabo razočarana in boš 1001 odpisan na njenem spisku…. 😉 :)))[/quote]
Ne najdem, da sem kje napisal da mi kaj ni všeč. Povedal sem svoje mnenje o takem splošnem pisanju.
Ni!
In namesto, da se peteliniš kako ti vse skupaj ni všeč, raje preberi in vzemi na znanje, da ne bo še nad tabo razočarana in boš 1001 odpisan na njenem spisku…. 😉 :)))[/quote]
Ne najdem, da sem kje napisal da mi kaj ni všeč. Povedal sem svoje mnenje o takem splošnem pisanju.[/quote]V prvi vrsti si povedal mnenje o tem kaj si misliš o GF, bolj malo o razlogih zakaj njene trditve ne držijo. Tvoja argumentacija temelji na posmehovanju njej, ki je nekaj napisala, vse skup (tvoje opazke) pa ne pripomore kaj dosti k konstruktivni debati, prej obratno…. 🙁
Kaj se lahko plete in kaj se plete je veliiika razlika. Škoda da se obremenjuješ in teoretiziraš o tem “kaj bi lahko” namesto, da bi se konkretno posvetila kakemu moškemu in malo manj iskala njegove napake
Bravo dojela si!
Kar je bil Janez najbrž ni bil tudi Miha in Anže in Franc in Joža.
Ker gor si podala ene 6 trditev, ki bi jih kar naj imeli vsi moški. Pa ženooo kaj je s tabo?
V bistvu si napisala resnice in se strinjam da vsaj po eno/dve trditvi veljata pri vsakem moškem, vsaj v kaki različici. In upam da tud si tako mislila, ker če pa hočeš ves tist paket sranja vturit vsakemu moškemu, pol se bova pa kregala. Pa se lahko On vtikuje zraven in te brani po mili volji…
Ne najdem, da sem kje napisal da mi kaj ni všeč. Povedal sem svoje mnenje o takem splošnem pisanju.[/quote]V prvi vrsti si povedal mnenje o tem kaj si misliš o GF, bolj malo o razlogih zakaj njene trditve ne držijo. Tvoja argumentacija temelji na posmehovanju njej, ki je nekaj napisala, vse skup (tvoje opazke) pa ne pripomore kaj dosti k konstruktivni debati, prej obratno…. 🙁
Kaj se lahko plete in kaj se plete je veliiika razlika. Škoda da se obremenjuješ in teoretiziraš o tem “kaj bi lahko” namesto, da bi se konkretno posvetila kakemu moškemu in malo manj iskala njegove napake[/quote]
Točno. GF je taka in taka, po moje… niso pa vse ženske takšne. Štekaš razliko?
Ne gre za to da bi jo branil, ima tudi ona kar nekaj masla na glavi (skupaj z mano 😉 ampak mi gre na q… ko ji očitaš nekaj (ali pa komu drugemu) kar potem sam povoziš in potem nič od nič… samo prepucavanje.
Sploh pa vse napisano je “njen seznam” po katerem očitno prečekira/obkljuka moškega ko ga sreča 😉
A te to plaši, da se tolk razburjaš nad tem? :)))
V prvi vrsti si povedal mnenje o tem kaj si misliš o GF, bolj malo o razlogih zakaj njene trditve ne držijo. Tvoja argumentacija temelji na posmehovanju njej, ki je nekaj napisala, vse skup (tvoje opazke) pa ne pripomore kaj dosti k konstruktivni debati, prej obratno…. 🙁
Kaj se lahko plete in kaj se plete je veliiika razlika. Škoda da se obremenjuješ in teoretiziraš o tem “kaj bi lahko” namesto, da bi se konkretno posvetila kakemu moškemu in malo manj iskala njegove napake[/quote]
Točno. GF je taka in taka, po moje… niso pa vse ženske takšne. Štekaš razliko?[/quote]In ti si sedaj merodajen, da ji najedaš s tem v vsakem pisanju? O_o
Ker ti si kao boljši od nje zato lahko?……cccc
Ne gre za to da bi jo branil, ima tudi ona kar nekaj masla na glavi (skupaj z mano 😉 ampak mi gre na q… ko ji očitaš nekaj (ali pa komu drugemu) kar potem sam povoziš in potem nič od nič… samo prepucavanje.
Sploh pa vse napisano je “njen seznam” po katerem očitno prečekira/obkljuka moškega ko ga sreča 😉
A te to plaši, da se tolk razburjaš nad tem? :)))[/quote]
Ja ful me njen seznam obremenjuje, kar spat ne morem.
Kaj pa sem ji očital? Da je vsem moškim podturila vse tiste lastnosti? Ja res krivica no
Sem ti že večkrat povedala, da so to primeri, ki jih ne moreš pripisati vsem moškim tega sveta. Dejstvo je, da smo si različni, a vendar se pojavljajo določeni vzorci, kjer smo si lahko podobni. Nekdo se bo našel v kakšni moji alineji, nekdo drug bi lahko spisal svoja razmišljanja, svoje izkušnje.[/quote]
Zdaj pa si poglej kaj si napisala zgoraj:
“Moški se počuti kontroliranega s strani ženske v naslednjih primerih: “
Pa mi čist pošteno povej, kako se sliši ta citirana trditev in če gre skupaj s tem tvojim zadnjim postom?
Nočem te podj… kot se enim to zdi… sam konstruktivno debatiram
A te to plaši, da se tolk razburjaš nad tem? :)))[/quote]
Ja ful me njen seznam obremenjuje, kar spat ne morem.
Kaj pa sem ji očital? Da je vsem moškim podturila vse tiste lastnosti? Ja res krivica no[/quote]Narobe bereš in si potem užaljen in potem imaš opravičilo da žališ nazaj…. kako otročje!
Ni vsem podturila tiste lastnosti, to je zgolj njena slika kako gleda na nasprotni spol.
Komu mar? Tebi? in se zato vpikuješ vanjo?
Forum je zaprt za komentiranje.