Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ali je to to?

ali je to to?

Drage ženske,eno vprašanje ,pa povejte odkrito.Že od nekdaj sem si predstavljala kaka naj bi bila moja “idealna veza”. S sedanjim partnerjem je bilo na začetku ok,ma na začetku ni realno,je vse samo zaljubljenost in nič drugega.Zdaj pa sem se zalotila,da mi nekaj manjka,da si želim več.
Zanima me če ste kdaj tako čutile,in kaj je bilo potem.
Ali samo preveč gledam filme,in berem ljubezenske romane,in sploh ni take ljubezni,po kateri hrepenim,iin najboljš da se sprijaznim s tem kar imam.
LP vsem

Vsakemu ljubezen pomeni nekaj drugega, zato je težko reči, kaj je za nekoga dobro in prav. Sem pa enkrat nekje zasledila spisek realnih in nerealnih pričakovanj. Morda ti bodo v pomoč.

Realno pričakovanje:
1. nudil mi bo oporo in dajal moč
2. vzajemno si bova zaupala
3. ne bom ranjena, čeprav bom včasih nepazljiva in netaktna
4. zaradi mene bo pristajal na kompromise
5. skupaj bova močan tim (občutek močne povezanosti)

Nerealno pričakovanje:
1. brezpogojno se bova ljubila
2. spremenil se bo
3. nikoli več ne bom osamljena
4. strast bo večna
5. skupaj bova v dobrem in slabem

Morda pa ti tvoj občutek, da želiš nekaj več, pravi, da si želiš odnos pripeljati na višji nivo. Morda več pogovora, večji občutek povezanosti?

Poišči tisto ko si želiš, ne sprijazni se z manj.

lahko da streljam mimo, pa vseeno. jaz verjamem, da ko se najdeta z nekom, ki te resnično dopolnjuje, osrečuje in je ljubezen prava, ne razmišljaš več o tem, kaj bi še lahko bilo in da ti kaj manjka. mislim, da takrat hormoni uredijo tako, da tudi če kaj manjka, tega ne dojemaš na tak način. človeka sprejmeš takšnega kot je in se zavedaš njegovih pomanjkljivosti, saj prihajajo v paketu z vsem, kar na njemu ljubiš, ceniš, spoštuješ. če pa ni to tisto “ta pravo”, potem ostajajo razpokice in “pomanjkljivosti” opazne in moteče. mislim, da tvoji romani in žajfnice nimajo nič s tem. če se zares zaljubiš, ne težiš po pravljicah iz teh zgodb, ampak si srečen na svoj, zemeljski način.
mislim, da ne ljubiš zares oziroma da ni to tisto pravo.

Mene pa zanima, kaj pa je tisto kar ti manjka?

lp

Dejstvo je, da življenje ni pravljica, da idealov ni in da nobena zveza ne bo tako idealna kot pa si mi predstavljamo v glavi preden imamo zvezo.
Zato pa gre toliko vez narazen, ker folk hoče neke ideale in se je težko sprijaznit s tem, da idealne veze, kot smo si mi skozi celo življenje ustvarjali v naših glavah, ne obstajajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close