Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali je to sploh normalno??

Ali je to sploh normalno??

Pozravljene!

Imam tak zlo čuden problem. Že tri leta sem skupi s fantom, oba čez 20 let, nisva iz istega kraja… problem pa nastopi, ker njegova mama ne dovoli, da bi prespala pri njemu (še nikoli nisem, ko je bila ona doma). Sploh mi ni jasno zakaj, vem da je bolj staromodna, ampak vseeno… Ful sem že težila fantu, da se naj pomeni z njo, pa pravi da se je že poskušal, pa da ji nič ne more dopovedat, pa da je čudna, itd. To mi daje tak občutek, da nisem zaželjena in še komaj grem na obisk tja; čeprav je ponavadi prijazna z mano in nimam občutka, da ji nisem po godu, nasprotno. Po drugi strani pa se mi zdi, da je to nek način odklanjanja oz. nesprejemanja z njene strani, morda prikrita ljubosumnost… sploh ne vem več kaj naj si mislim. Kaj menite ve, drage ženske ?? Zakaj tako??

a je mamin sincek? ponekod je tako,da je mama ljubosumna na fantovo partnerko…in potem zavira njun odnos

Oprosti, ampak zdi se mi, da gledaš stvari samo s svojega konca. Ti bi spala pri fantu, pa pika. Pa si se kdaj vprašala, kaj pa v tem primeru fantova mama? Menda ja ima pravico do zasebnosti.

Ne vem… ponavadi je v stanovanju samo ena kopalnica. In mogoče si je ni pripravljena deliti z nekom tujim. Tu ne gre ne za staromodnost, ne za ljubosumnost. Gre preprosto za to, da ni prav nobebnega razloga, da bi se nekdo odrekel svojemu življenju za tuje udobje.

Normalno, da je nesojena tašča prijazna do tebe, kadar prideš na obisk, in se temu primerno obnašaš. Verjetno te ima rada, oziroma je zadovoljna, da je sin srečen s tabo. Ne vem, zakaj ti to ne zadošča. Zakaj rineš z glavo skozi zid. In težiš fantu. No ja, eni pa res ne vidijo dalje od svojega nosu.

Namesto da gnjaviš vse okoli sebe, rajši malo vklopi domišljijo. Se da tudi kje drugje, ne ravno v tuji hiši.

Premalo si napisala, da bi ti lahko kar takole pomagali (npr. ali je mama bolestno ljubosumna, itd.).

Tako da se kar z Jožico strinjam. Sploh če živita v stanovanju, kjer je zasebnosti še manj kot v kaki veliki hiši, zna biti zelo moteče, če se ti nekdo “vsili” v stanovanje.

Ne boš verjela, ampak jaz ne maram, da spi moj fant pri meni, kadar je hiša polna domačih (pa živim v veliki hiši).

KO sem bila še mlajša in je še sestra živela doma, je njen fant zelo zelo pogosto prespal (in živel) pri nas (na dovoljenje staršev, opravljal je razna dela – košnja trava, pomoč pri prekopavanju vrta, ipd), me je ful motilo to, da je zjutraj bilo treba še prej iz kopalnice, da je bila “gužva” pred TV, da je bila gužva v kuhinji,… Imela sem občutek, da ga je bilo povsod preveč :))
Pa se zdaj, ko živita v svoji hiši razumeva ful dobro in se samo še smejiva najin “prigodam”.

Poleg tega pa se pri mladih velikokrat začne tako, da najprej prespimo enkrat, pa dvakrat, pa kar cele teden, potem pa naše mame pospravljajo in kuhajo za našimi partnerji, ki brezplačno živijo v “tuji” hiši.

Jaz zase vsekakor vem, da če bi fant/punca mojih otrok redno spal pri nas(pa naj bo to redno vsak vikend in ne redno vsak dan), da bi zahtevala, da prispeva v gospodinjstvo. Ni nujno, da prispeva finančno, dovolj bi bilo, da pospravi za sabo ali po skupnem kosilu, pomaga pri skupnih gospodinjskih opravilih, itd. To pa je za mlade velikokrat nekaj “odvečnega in trapastega”.

Jaz si že pedenam, da se odselim – sama :))

Sem pač oseba, ki rabi veliko prostora za dihati :))

Nikoli nisem prespala pri njem. Skupaj sva 18 let. Poročena nekaj manj. Ampak nikoli mi ni niti na kraj pameti padlo, da bi prespala pri njem doma. Tudi nisva bila iz istega kraja. Ko sva prvič šla na morje kot fant in dekle, z vlakom, ki je odrinil še prej, kot bi moj avtobus pripeljal v mesto, sva oba šla spat v hotel, ki je oddaljen od njegovih domačih 500 m. Kaj misliš, tudi to ni normalno?

Lep dan vsem, Lučka

Sploh ni tako redek pojav. Če sta uradno polnoletna, to za mame še ne pomeni nič, he he he. Moja je vdrla v moj cimer, me vlekla za noge iz postelje pri 23. če te to kaj potolaži, in vreščala, da TEGA pa ne bom delala, he he he. OK, sem si mislila, tvoja bajta, tvoja pravila. Mislim, da ji na kraj pameti ni padlo, da bi morda v svoji postelji lahko s fantom tudi spala. Veliko smo s prijateljicami mlele, kaj se dogaja v njeni buči in smo končno zadele žebljico na glavico: Starcem se meša od lastne domišljije kaj počnejo fantje/punce s svojimi puncami/fanti. To je pa njihov problem, a ne? Če ima tvoja taščica tudi tako silno domišljijo, ji pač ne moreš pomagat s tem, da boš v njeni lastnini z njenim malim fantkom burkala njeno že tako razburkano pamet. Moraš vedet tudi to, da fantu morda pomeniš vse na svetu, za taščico pa si koneckoncev samo tujka. Tle nimaš velik šans za zmago, tud če fantu težiš. To niso stvari, ki bi jih lahko razumsko predelala, ampak za čisto iracionalno področje njenega mozga, do katerega ne bo nihče prodrl z argumenti. A ja, moja sestra ha ha ha je bila noseča, ko sta se z njenim tipčkom ženila, pa sta obe tastari insistirali, da vsak spi na svojem domu še na predvečer poroke…

ne ni normalno

lp

Moja dobra prijateljica ima očeta, ki je tudi en pravi mali psihopat in je ne pusti nikamor- stara je 21 let, z bivšim fantom, s katerim je bila skupaj 3 leta, je šla narazen samo zaradi tega, ker je foter ni pustil nikoli prespat pri njemu, kaj šele, da bi on pri njej, pa take stvari.
Tudi zdaj ima resnega fanta, še zmeraj ne sme prespat pri njem, čeprav se nameravata v kratkem selit v svoje stanovanje.
To je primer malo čudnega starša.

Drugače pa moram povedati, da tudi pri meni ni noben fant prespal, ko so bili moji doma, zmeraj sem jaz prespala pri katerem od fantov. Pa ne, da kdo ne bi pustil, ali kaj podobnega.
Zdaj imam pač to srečo, da zdajšnji fant živi sam. 🙂
No, to je pa primer, ki nima nobenega posebnega razloga.

Upam, da bote to razrešli!

Pri vsej zadevi je pomembno le to, da je vsakdo gospodar pod svojo streho.

Tudi pod našo streho bo tako, kot je pri tvoji bodoči tašči. Pa to sploh ne pomeni, da kdo koga ne bi imel rad, pač pa gre za določena prepričanja, neke norme oz. pravila, ki si jih vsak ustvari pri sebi doma. Midva z možem ne podpirava tega, da se spi malo tukaj malo tam, kakor tudi ne podpirava koruzništva. To je pač najino prepričanje in pika. Ne obsojava nikogar, toda pod svojo streho hočeva svoja pravila in ne dovoliva, da bi nama kdo drug vsiljeval svoja. To sva tudi že razčistila z obema otrokoma, ki bosta to hočeš nočeš morala sprejeti. Imata pa seveda tudi drugo možnost – da se odselita in zaživita drugje po svojih pravilih. Odločitev je vsekakor njuna in ju pri tem ne misliva ovirati.

Sama sem mama, otroka sta 17 in 20, oba imata fanta ali punco…zivimo v
stanovanju in mi NI prijetna misel, da prespijo pri nas.
Pa ne da mojim vrlim ljubckom ne bi privoscila – ampak…jaz sem recimo
navajena v gatah spat…pa telovadit na tleh v dnevnio sobi, pa rada mam
vsaj 10 min kopalnico zase…skratka…ni mi UDOBNO in PRIJETNO ce se
tuji ljudje motajo navsezgodaj naokrog.
To je vse.
Tamaladva sta nekej ugovarjala, pa sem jima rekla, ok, bom pa se jaz koga
pripeljala (sem locena), da te zjutraj preseneti pod tusem ali pred vrati
WCja…pa je bla tisina , pa je bil mir.

Obstaja samo en majcen kaveljček, a ne? Verjetno otroka še dolgo dolgo ne bosta finančno neodvisna, oz. ne bosta imela možnosti, da bi si lahko privoščila svoje stanovanje. Tako si lahko pomirjen/a, vprašanje celibata ste rešili, he he he.

Ne podpiraš koruzništva, ne podpiraš spanja malo tu, malo tam – ampak to je bolj kompleks kot prepričanje. In koneckoncev who cares kaj se ti mota po glavi? Pa veš zakaj? Ker imata tvoja odrasla otroka pravico do razpolaganja s svojim lastnim telesom, imata pravico živeti spolno življenje pred tridesetim letom, ne da bi mu pod kovter lezla s svojimi kompleksi in prepričanji tudi foter in mat in po možnosti še kak katoliški duhovnik. To je pa moje skromno prepričanje.

Pa še neki, meni se zdi zelo bedno, da se morajo mladi skrivati in dobivati po raznih luknjah in špelunkah (kozolci niso več moderni) samo zato, da imajo starci lažen občutek kako so njihovi otroci brezspolna, deviška, eterična bitja brez veze z življenjem. Bo treba bit pa še malo bolj dosleden pri preprečevanju koruzništva in spanja malo tu, malo tam. Priporočam prepoved izhodov do 30. leta, ali pa vsaj hora legalis po sončnem zahodu.

Če pa ju ne misliš ovirati pri selitvi (beri osvoboditvi) na svoje (kar si po mojem srčno želita), lahko primakneš kakšen tolarček ali dva. In boste vsi mirno spali. Razen, če te ne bo tudi na daljavo tiščala tista koruza, na kateri bo – bog ne daj – spal kak od tvojih otrok.

Amen pod kamen.

No, zdaj smo slišali en razumljiv, sprejemljiv in normalen argument zakaj si proti.

pri men to nikol ni bil problem, razen ko sem bla stara 16 mi fotr ni pustu, da prespi, kasnej pa. a ni bolš, da par spi u svoji pojsli pa seksa, kukr v avtu, pa po kkšnih straniščih, pa bog ve kje še. samo slabš je lahko.
to je tko, k ti starši ne pustijo kadit, ne boš nehu, sam bol se boš skrivu. tut oni ne bojo nehal seksat…

odličen pravopis in izražanje ula, sedi pet

Moji starši rajši vidijo, da vse dneve spim pri fantu in tako vsaj vedo kje sem, kot pa da se potikam po zakotnih ulicah in avtomobilih in si sex privoščim tam. Hja svet gre naprej, poroka je skozi bolj out, ljudje smo vedno bolj sodobna bitja in prav je tako. Poroko in zvestobo do groba pa nam ji itak v glavo vcepila religija, ker ljudje nismo zvesta bitja.
Pa da ne bo pomote jaz sem s tipom skupaj 4 leta in me še ni zaneslo drugam ( no ja če bi prišel kašen Tom criuse bi si ga privoščila brez slabe vesti he he ) ampak, da ste starši tako zadrta bitja da težite poroka potem pa otroke delat maaa – pojdite enkrat na obisk v študentski dom k pridnemu sinčku ali hčerkici …

Glede tega, da tašča ne pusti spati fantovi punci doma se jaz ne bi obremenjevala – naj ona živi po svoje, stanovanje je njeno in ima pravico. Najdita si drug kraj, kjer bosta lahko tiste urice v miru preživela brez grdih pogledov. Bo veliko lepše kot na silo spati pri tašči doma.

Ah, ja. Sto ljudi sto čudi, bi jaz rekla. Predvsem pa bi jo sama vprašala kaj je razlog, da ne dovoli prespati v hiši. Po moje boš tako najbolj direktno izvedela, mi tukaj lahko le ugibamo predvsem na podlagi lastnih izkušenj.
Vprašaj, pa boš videla kaj bo rekla.
Tianja

Mene njegova mama že od nekdaj “sovraži” sam se jaz sploh ne sekiram več. Včasih mi je blo ful hudo. Tud nama je kr naprej težila. Nevem zakaj, nič ji nisem storila. Taka je že odkar sem jo spoznala. Je pa res da po dolgih letih sem jo spoznala ti povem, da je prava kača, ful hinavska. Neki cajta mi leze v rit., ko jo pa prime pa je parvi hinavc. Srečo pa ma, da ni moj ni njen sinko. Pred kratkim se je potegnu zame. Zdej pa že neki časa ne govorimo.

Itak je ona užaljena. Je pa sama kriva za nastalo situacijo! Vsem pa govori, da sem jaz kriva. Sam ona si noče priznat, da jo je lastni sin zasovražil. Pa nebi o vzroku.

Upam, da boš čimprej poštimala.
Lep pozdrav

raj ne bom nč rekla, k ti pišeš res knjižno slovensko (as if). nism vedla, da sm pr uri slovenščine.

Sedaj si pa nesramna. Kot prvo jaz nikogar ne napadam, kot ti, ampak samo odgovarjam IDNI, kako je pri nas in da njena bodoča starša ni osamljen primer.

Kaj ima pa celibat veze s tem, da sem rekla, da partnerji mojih otrok ne bodo smeli spati pri nas, kaj ima to veze z vtikanjem v njihovo spolno življenje, kaj ima to vezo z njihovim osamosvajanjem! Govora je o pravilih, ki veljajo pri nas, ki so taka, kot sva jih postavila midva z možem in verjemi mi, ko bom prišla k svojemu otroku na obisk, bom spoštovala njegova pravila.

Ljubosumna nate ne more biti, saj mati ni kandidatka, da bi delila posteljo s sinom!
Ni mi jasno zakaj hočeš na vsak način prespati pri njem? Saj gotovo seksata tiste ure ko si tam! Videla sem primere, ko je puca prespala najprej eno noč, potem čez vikend, potem je bila tam cel teden … Mati pa je začela prati njene cote, jo hraniti itd. In naenkrat je živela zastonj pri njih. Mogoče se pa boji, da bo dobila dodatnega družinskega člana za katerega bo morala skrbeti! Kaj veš kaj se kuha v njeni glavi. Moj sin ima punco in hodi k njej domov in ona hodi k nam. Nikoli noben ne sili, da bi morala biti vso noč skupaj. Mora pa biti grozen občutek, da se zjutraj skoraj gol srečaš v svoji kopalnici praktično z neznacem…
Mislim ti povedat, da mati najbrž nima nič proti tebi samo ne mara, da kdo vdira na njen “teritorij”.

Ja, hvala vsem za vaša mnenja! Drugače pa živi ta moj fant v svojem nadstropju, in ima svojo kopalnico. Malo me pa moti, da se spanje pri nekom vedno pogojuje s seksom. Meni bi blo fajn, da bi lahko zvečer ostala tam, da se mi ne bi blo treba domov vozit, pa da bi se seveda lahko zjutraj zbudila ob njem. Ne gre se za to, da nimava kje seksat, lahko nenazadnje pri men. Ni mi pa pošteno, da je vse tako enostransko, pa da se moja mama lahk zanj potrudi, pa mal zatisne oči, njegova pa ne- če smo že pri tem. Na začetku mu je celo težila, če je pri men spal, pa si je zmišljeval, da gre h kolegu. Tudi, če bi si zdaj njegova mama premislila, ne bi želela tam spati, zaradi občutka, da se ji vsiljujem – TAKO DA NE SILIM Z GLAVO SKOZI ZID. Zanimalo me je samo, kaj vi menite o tem in kakšne so vaše izkušnje. Komentarji o tem, kako daleč okrog sebe vidim, pa se mi zdijo povsem odveč…

Sam nekaj me zanima. Kdaj bodo tvoji otroci sposobni oditi na svoje? To mi nisi povedala in to je bilo BISTVO mojega posta. Se bodo do tridesetega leta potikali po skednjih, če bodo hoteli preživeti noč s svojim izbrancem?

Sam to mi povej. Koliko let od njihove polnoletnosti bo minilo, preden bodo na svojem. Potem ti bom pa lahko zelo direktno povedala kaj si mislim. In pri tem zna bit, da bom res nesramna. Do zdaj pa nisem bila. Samo povedala sem ti, da ne odobravam tvoje pogojne, hinavske demokracije.

Zdaj, ko si povedala to, da ima fant celo ločeno bivališče s svojo kopalnico, mi je pa VSE jasno. Bejž od te ženske, kolikor te nesejo noge. Ne prihajaj ji pred oči. Preberi si, kaj je bilo na tem forumu napisanega o maminih sinčkih nekaj mesecev nazaj, da se ne bom ponavljala. Dobila boš taščo iz pekla, pripravi se.

koka, otrok, pomiri se! >:o))))

Sej sem čist pomirjena. Pri takem nizkem pritisku, kot ga imam jaz, mi ni treba še želet naj bom pomirjena, he he he. Mi bo krvni obtok zastal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close