Najdi forum

Ali je to res???

Zadnje čase sem velikokrat prejel takšno podobno sporočilo od Messenger-ja, vendar sem že uninštaliral MSN program. Me zanima, ali je to res kar piše spodaj???

Storitev “Messenger”

Sporočilo od Internet Securi za Infected User na 7.7.2004 23:11:25

Warning!
Your computer is wide open for serious viruses that could destroy your computer files. It is likely that you are already infected. It is recommended that you go to http://www.Win-Clean.com

In kaj moram narediti, da se mi ne bo več prikazalo?
Hvala in lp

Glede na spodnje bi rekel, da nekaj “smrdi”. Osebno ne bi instaliral nic z njihove strani. Preveri masino z protivirusnim programom. Potem pozeni ad-aware in poglej se z njim. ZELO verjetno je, da z masino ni nic narobe temvec je samo poskus nat…

Registrant:
win-clean

3540 w. sahara ave.
las vegas, Nevada 89102
United States

Registered through: GoDaddy.com (http://www.godaddy.com)
Domain Name: WIN-CLEAN.COM
Created on: 22-Mar-04
Expires on: 22-Mar-05
Last Updated on: 20-May-04

Administrative Contact:
kenedy, chris bboykriz@hotmail.com
win-clean
3540 w. sahara ave.
las vegas, Nevada 89102
United States
7022703368
Technical Contact:
kenedy, chris bboykriz@hotmail.com
win-clean
3540 w. sahara ave.
las vegas, Nevada 89102
United States
7022703368

Domain servers in listed order:
NS1.WIN-FIX.COM
NS2.WIN-FIX.COM

____________ profa

Kaj ima Messenger z virusi?? Mislim, da je sporočilo lažno, torej hoax.

Tudi s programom Ad-Aware in antivirusni programi sem že uporabljal, a nič ni bilo notri.
Zdaj se mi spet že kaže kakor tudi včeraj takšno in drugačno zoprno sporočilo, pa ne vem kako naj naredim, da se tega ne pojavi več?

Prosim za pomoč!

To je pač reklama. Kot bi jaz rekel:

Pozor!!
Vaš avto je izpostavljen tatičem in objestnežem. Če potrebujete popolno zaščito pojdite na stran

Nekje si pač izdal svoj naslov, sedaj pa imaš. Pa brez panike, je rekel Švejk. (Ali pa je bil to Štoparski vodnik?)

Kar lahko storiš je, da blokiraš pošto, ki prihaja od določenega pošiljatelja.
V sporočilnih pravilih nastaviš
Če vrstica od vsebuje osebe Internet Securi premakni sporočilo v mapo Izbrisana sporočila. Ali še bolje: izbriši iz strežnika.

Tvoj problem ne izhaja iz MSN Messengerja ampak iz messenger servica, to so tista sporočilca, ki jih ponavadi administratorji pošiljajo preko mreže.
In ker si sedaj v eni hudo veliki mreži, internet imenovani, pač pokasiraš tudi novo obliko spama preko tega messenger servisa.

Kako to izklopiš si lahko ogledaš tulele , če pa te zanima še malo več, pa si o tem preberi tulele

hmmm, odlično, zdaj se mi ne prikaže več, 2x hvala za pomoč 🙂

Ker si se tako lepo 2x zahvalil samo še en nasvet 🙂

Trenutno si se sicer rešil nadloge tako, da si servis preprosto izklopil, vendar so ti ta sporočila dala dejansko vedeti, da imaš mašino odprto navznoter in verjetno tudi navzven, tako da samo bog in podli fantje vedo kaj imaš še drugega odprtega, ti pa si še vedno potencialna žrtev za vdor preko kakega drugega servisa ali porta.

V idealnem svetu bi lahko dotični messenger servis deloval normalno, ti pa preprečiš dostop od zunaj do njega.

Mogoče malo razmišljaj v smeri kakega požarnega zidu…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close