Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ali je to psihično nasilje

ali je to psihično nasilje

Vsi se sprašujete, le kaj je z žensko narobe, da mu ne da dovolj, zakaj ji ni do seksa. Vzrokov je več.
Lahko, da ga nima več rada, lahko, da se je zanemaril, da izvaja nad njo kakšno nasilje, je ne privlači več ….. torej ni nujno, da je z žensko kaj narobe!
Tudi pri nama je tako, da meni enostavno ni več do seksa. Partner je bil na začetku veze urejen, čist, normalno postaven …. zdaj se je ful zredil, se ne tušira redno, je zelo nesramen do mene (no, tepe me ravno ne)…. skratka sploh se ne pogovarjava več. In kako naj bom zvečer vsa vroča in pohotna!Ne gre, žal!

Ob branju tega vprašanja in odgovorov sem se spomnila na eno staro pesmico, ki so jo včasih dosti vrteli po radiu. Takole gre:

“Ti me nič ne zmerjaj, da te nimam rada,
če pa ni ljubezen, je pa navada,
kol´kr´tolk je vsaka za ljubezen vneta,
če so prava leta in prilika za to!”

Ker mislim da je to modra pesmica, sem ob vprašanju Jabolka najprej pomislila, da je tisti ata mogoče bolj “ta lev´”, da mu ne uspe zapeljati žene. Tudi ni Jabolko nič napisala, če je kaj pripraven za gospodinjska opravila in koliko je drugače pozoren in skrben. Ali pa samo čaka, da bo žena najprej vse porihtala, potem bo pa on na vrsti.

Se strinjam z vsemi, ki svetujete resen pogovor, morda pa tudi pomoč kakega strokovnjaka; bilo bi tragično, če bi se zaradi tega zakon razbil ali pa bi ona zbolela.

OZ: “Potem se pa sprašujete, zakaj deci hodijo okoli kurb!” Vprašaj se malo, KAKŠNI dedci! Kar precej svoje delovne dobe sem prebila v bolj “moških” kolektivih in večkrat poslušala jamranje, “kako je naša mrzla”. Jaz bi bila tudi, sem si mislila! Še enkrat preberi pesmico – tudi med vrsticami.

Kaka pogruntavščina,odkril si res nekaj najnovejšega.

Lejla, strinjam se z dvema stvarema. Ja, pesmica je stara, pa še resnična je.

Problem je le v tem, da danes, ko je šla emancipacija že v drugo skrajnost, ne velja več…

Seveda, razumela si, in se strinjala, da so ženske mrzle…

OZ ne klamfaj prosim te.
Jabolko, vsaka stvar, ki te psihično obremenjuje, še posebaj, če je to do te mere kot ti opisuješ, torej da ne spiš in da si začela jemati antidepresive, jaz definiram kot psihično nasilje. Samo ni to psihično nasilje tebe do tvojega moža, kot sanja OZ, niti nebi rekla da tvoj mož izvaja psihično nasilje nad tabo. Razen če si v svojem postu kaj zamolčala. Se mi bolj zdi da ti nasilje izvajaš sama nad sabo. Kakšna je pa kaj komunikacija s tvojim možem? Se na splošno pogovarjata o vseh rečeh ki se vama zgodijo v življenju ali komunicirata samo površno, se pravi toliko kot je nujno potrebno? Ali se ti ukvarjaš pretežno z otrokoma, gospodinjstvom in službo? Sebe pa zanemarjaš? Ker če zanemarjaš sebe (ampk zanemarjaš v duhovnem smislu, no pa tudi fizično se kdaj pusti razvajati) potem sigurno zanemarjaš tudi svojega moža (vendar to spet mislim v čustvenem in duhovne smislu, ker to da mu naprimer kuhaš in pereš ter ga pedenaš ne pomeni da se mu posvečaš). Poglobi se vase, meni se zdi ful pomembno da človek v prvi vrsti pozna, ampak res pozna svoje telo in svojo dušo, pa ti bo mogoče tudi sex zapasal večkrat. Vendar pa ti praviš da se ti to dogaja že 12 let, torej odkar sta poročena. A ko sta bila še fant in punca je to štimalo? Ker če je tvoja potreba po spolnosti že od prvega dneva manjša kot njegova, potem se verjetno vidva sploh nebi smela poročiti, ker imata različne potrebe. Če je tako, potem si je žal tvoj mož sam kriv, ker je vedel da njegova bodoča žena ne potrebuje toliko sexa kot on, pa tega problema že pred poroko ni izpostavil. Ker vse take stvari je treba razčisti že pred poroko. Sex ni vse v zvezi, je pa veliko. Naj proba skozi pogovor on razumeti tebe in ti tudi njega, in naredita kompromis, kjer se tvoje in njegove potrebe srečajo na pol poti. Drugače ne bo nič bolje.

Razumem, vsemogočna Izidora je rekla svoje…

Vsi ostali, ki imajo svoje mnenje, ki se ne sklada s prečastito, so odločno odveč…

Dragi ozek, kot ti je upam že uspelo pogruntati, se tukaj velika večina ne strinja s tabo.

Pa kaj če se ne strinja, Izidora!

To pomeni, da moram biti tiho, ker si to ti rekla? Ostali če niso spregledali, so samo prijazno napisali, da se ne strinjajo z menoj. Pošteno. Samo gospa Izidora si jemlje pravico da ljudem govori, da ne smoejo povedat svojega mnenja?

Mogoče po tvoji definiciji to ni psihično nasilje? Seveda ne, saj to izvajaš ti..

Če bi nekdo to rekel tebi bi pa bilo?

OZ ne klamfaj prosim te.

Samo ni to psihično nasilje tebe do tvojega moža, kot sanja OZ,

To sta edina dva stavka, v katerem si omenjen ti! In ne v enem ne v drugem nisem NIKJER napisala da moraš biti tiho oz. da ne smeš povedati svojega mnenja pa kakršnokoli nej bi že blo.
Prvi stavek ki omenja klamfanje pomeni da se mi tvoj način razmišljanja zdi napačen, drugi stavek pa pomeni popolnoma isto, samo z drugimi besedami.
če bi hotla da utihneš in ti nebi pustila povedati svojega mnenja bi ti napisala
OZ TI SI NAVADEN KRETEN IN ZAHTEVAM DA ZAPREŠ SVOJ IDIOTSKI GOBEC!
Če pa si tako nizkosamozavesten da ne preneseš kritike za svoje izjave, in niti ne znaš stati za svojimi izjavami in se takoj postaviš v obrambni položaj, potem pripiši to sebi.

No in še nazadnje: a se midva slučajno poznava, da me obtožuješ da jaz izvajam psihično nasilje? Nad kom pa? Nad tabo mogoče? Preveč si občutljiv veš, ni to dobro za tvoje živčke.

Izidora!

Če pogledaš SSKJ, tam lepo piše, da je klamfanje glagol, ki pomeni govorjenje neumnosti.

Torej si že v prvem stavku napisala, da ne smem več govoriti neumnosti, torej naj bom tiho, saj je to moj intelektualni domet.

Očitno ne govoriva istega slovenksega jezika…

Če bi hotela povedat da ti je razmišljanje nekoga napačno, za to obstaja cela paleta drugih izrazov.

Ja, ukazovanje drugim, naj ne klamfajo se mi zdi nasilje nad njimi. Če še nisi ugotovila, govorim o tem, kar si napisala, ne o tvojem karakterju. Tudi tebi ne bi škodilo, da bi pisala o tem, kar vidiš, ne pa o nečem, kar ne poznaš.

Kritiko na svoje izjave pa prenesem, z veseljem. Kritike izjav. Ne prenesem pa, da mi nekdo piše, naj neham klamfat, saj se s tem postavlja v položaj učitelja in sogovornika v položaj učenca. Tale tvoj post, da ne bo pomote, ne ti, ker te ne poznam, tale tvoj post je tipičen, šolski primer tega. Če ne veš, o čem govorim, povprašaj koga, ki je prebral vsaj kako knjigo iz psihologije.

Če si kaj takega prebrala tudi sama, potem pa itak veš, o čem govorim, kajne?

No dobr sej nima veze, pozab vse skupi.
Mene je samo malo razjezilo ker si napisu da je totalno ona kriva pa še celo vrsto klicajev si dodal in potem pa še na koncu napisal da zato pa hodijo moški h kurbam, kar ne more biti opravičilo da se (vezan ali pa poročen) moški kurba okoli ker to pa je pa najbolj podlo dejanje. Pa tut če mu nikol nebi dala za sexat ni to opravičilo da se gre skurbat, nej ji pove, zarad mene tut zagrozi, al jo nej pa pusti. Sam kurbarijo pa obsojam na celi črti. Iz tvojega posta se mi je pa nekako dozdelo da ti kubanje toleriraš in potem pač nisem mogla bit kar tiho.
Drugač pa različna mnenja so vedno zaželjena, ker če ne druzga bi blo dolčas.
No in še enkrat, s klamfanjem nisem mislila da utihni ampak da se ne strinjam s tabo, ja pa pač bila besedica klamfanje prva beseda, ki mi je padla na pamet in sem jo pač napisala. V take detajle, kako jo definira SSKJ se pa res nisem spuščala.

Ha, ha, OZ, vidim, da si premalo razumel in rabiš dodatna pojasnila. Nisem se strinjala, da so ženske mrzle, samo razumela sem jih. Pesmica pravi, da je “kolikortoliko VSAKA za ljubezen vneta” – če jo kdo vname, seveda. Če ima pa pustuha razvajenega doma, ki je prepričan, da mu telo njegove žene kar “pripada” – se pa po mojem marsikatera hitro naveliča.

Jaz emancipacijo razumem kot enakopravnost, tako pri delu kot pri ostalih odločitvah v skupnem življenju. Da se dva pogovorita in tudi drug drugega poslušata. Iz tvojih sporočil pa nekako razberem, da je zate emancipacija to, da zdaj pa mora v postelji ona prevzeti pobudo ali vsaj pri priči “zagoreti” na vsak njegov migljaj. Oh, fant, oprosti, malo se mi zdiš nezrel.

No, tebi ne bom odgovarjal, da še enkrat preberi, kaj je napisala in odgovarjaj na napisano, ne na tisto, kar si domišljaš, da vidiš…

Jasno je napisala, da je tisto, kar je njej dovolj, njemu premalo. Jasno je tudi to, da je moški biološko normalno bitje in da potrebuje seks. Kajne?

Torej? Kaj bo normalen moški naredil v tem primeru? Poiskal si ga bo drugje.

Zrelo ali ne, biologija je enostavna zadeva, kajne? In tu emancipacija nima nobene zveze.

No, bom še jaz napisal pojasnilo.

1. Lepo je napisala, da se zadeva vleče 12 let. In da sta se o tem večkrat pogovarjala, brez rezultata. Če se v 12 letih nista dogovorila, se ne bosta niti v naslednjih 12. letih. Tako da je govorjenje o pogovorih in podobno očitna posledica slabega branja.

2. Jasno je napisala, da je njemu do seksa, njej pa ne in da temu nasprotuje. In da ne seksata, torej obveljala je njena. Se pravi, da uveljavlja svojo pravico do razpolaganja s svojm telesom. Prav. Kdo lahko enako pravico zanika njemu? Katera moralna norma je lahko tako pomembna, da on nima enakih pravi kot ona? In če je tako, kakšen bo rezultat pri normalnem moškem?

3. Odgovor Lejli – NORMALNI moški. V teh pogojih kot so tu napisani, izključno NORMALNI moški. Tako da je pisanje o nezrelosti malo hecno… Raje piši o tem, kar je napisano, ne pa ugibat karakternih lastnosti drugih… Boš falila…

OZ, nikoli se ne bom strinjala s tvojim mnenjem. Ne bom pisala, kakšno mnenje sem si ustvarila o tebi, da ne boš spet užaljen. Rečem samo to, da sem vesela, da ni kakšnega po tvojih merilih NORMALNEGA moškega v mojem življenju.

Pa nikar sedaj ne vzemi Jabolku vse energije. Ona si želi, da bi stvari uredila – nikoli ni prepozno. Če bi vsi razmišljali tako izključujoče, bi se ne borili za boljše ampak kar pustili, da gredo stvari svojo pot.

Jabolko, drži se! Iskreno ti želim, da bi s tvojim našla pot drug do drugega, obdržala družino in se fajn imela! Verjemi, da ni tako brez veze, če poiščeta kakšno strokovno pomoč. Pa lep pozdrav vsem!

Aja, pa še to: ljudje smo med drugim tudi razumska in duhovna bitja, tako da lahko svojo biologijo malo usmerjamo in vodimo. Če nisi vedel, OT: živali se parijo enkrat ali dvakrat na leto. In če ne ujameš ta pravega dne, kravo ali kobilo ne boš prisilil, da bi dala takrat, ko ni za to. Ampak ona se ravna zgolj po bioloških načelih.

No, sedaj pa obljubim, da bom nehala čvekati na to temo.

Lejla, res sem bil vesel tvojega pisanja…

Najprej zato, ker nisi pvoedala, kaj si misliš o meni. :o))

Potem zato, ker si napisala, da se nikoli ne boš strinjala z menoj. Bogu hvala, to daje svetu čar raznolikosti.

In tretje zato, ker si napisala, da nikogar ki bi razmišljal kot jaz, ne poznaš v tvoji bližini. No, tu bi lahko napisal pa samo kaj o tem, da premalio poznaš ljudi okrog sebe, pa ne bom.

Na koncu pa zato, ker dvomiš, da je spolnost biološka nuja tudi pri človeku in primerjaš spolnost človeka s kravo in kobilo. Ne bom potegnil kakih drugih paralel med žensko in kravo ali kobilo, obljubim. ;0)))))))))

Katerikoli zdravnik ti bo povedal, do česa pripelje zatrta spolnost, kar zahtevaš od moža…

Tudi jaz bom nehal, lep pozdrav.

Nikamor ne boste prišli takole. Vsi imate po svoje prav, tudi OZ, ko ugotavlja da s pogovorom do zdaj tega nista rešila. Ampak jaz mislim, da bi se tega pogovora morala lotiti drugače, bolj iskreno, z ljubeznijo, mirno, s kakšnim svetovalcem morda, sicer ne bo uspeha. Ker po vsej verjetnosti ti pogovori do zdaj niso bili “pravi”. Nekak si ji predstavljam, da sta se ba koncu vedno skregala ali pa nista upoštevala želja drugega. Vsak je pričakoval da se bo partner pač kar “sam od sebe” prilagodil drugemu, tako pa ne gre. Sicer pa mislim, da bi morala tale “jabka” še kaj napisat, če ne, je to eno samo ugibanje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

lep pozdrav
TAKO BOM NAPISALA Z NIKOMER POLEMIZIRALA.
STRINJAM SE DOKAJ Z TVOJIM MNENEJEM,MOJ MOŽ JE KAR NAPREJ
HODIL DOMOV IN ME ŽALIL IN KRIČAL NAME
ZVEČER PA ŽELEL DA SEM VSA VROČA IN DA POZABIM NA VSE SKUPAJ, PA ŠE SLABO SKRBRL ZA SVOJO HIGIENO PA SEM GA PROSILA IN OPOZARJALA
SE PRAVI OBRATNO ŽENSKA MOŽA SEX VEDNO SAM KO JE BILO NJEMU
IN KAM ME JE PRIPELJALO TO ZDAJ .
NEHALA SEM PROSIT NEHALA OPOZARJAT NAŠLA SI VSE TO KAR NISEM IMELA DOMA IN ZADOVOLJSTVO POPOLNO PA NE DA JE ZDAJ TO KURBARIJA,ČE TI NEKI MANJKA PA NIMAŠ SI PAČ USTVARIŠ DA LAHKO REČEŠ DA IMAŠ.KONCKONCEV ŽIVLJENJE SI MORAŠ POLEPŠAT SAM NIHČE DRUG TI GA NE BO
PA LEP POZDRAV
TARA

Jabolko en nasvet.Reci možu naj si poišče ljubico za seks,pa bo volk sit in koza cela.Lahko pa mu jo tudi ti poiščeš.

Tara pri tebi je pa bilo nekaj druga kot pri jabolki.Onadva se prepirata samo zaradi seksa in nič druga.Vsaj tako je napisala.

Nič ne vemo, kako je bilo pred zakonom, ali sta bila takrat oba zadovoljna z količino sexa, ali je eden držal fige v žepu in potrpel, in si mislil svoje.
Meni je nelogično, da količina sexa vpliva na odnos v ljubezni, nelogično, da je njemu premalo in njej preveč. Rešitev bi dva, ki se ljubita v dvanajstih letih zagotovo našla, če bi jo želela in bi jima bilo veliko do tega. Će bi bila oba pripravljena spremeniti sebe, bi to že zdavnaj storila, ali kot je napisal nekdo, sex je 10% zakona, slab sex pa 90%, pa bo kar držalo. In onadva imata oba slab sex. Je pa tako, da ženska sexa zaradi ljubezni, moški ljubi zaradi sexa. In spolnost je najboljši pokazatelj, kako daleč narezen sta si tudi čusveno.
lp

Jaboko, kako pogosto pa imata spolne odnose. Ker jaz po tem kar si napisala res ne morem sklepati ali seksata “premalo” ali “preveč”, da se je potrebno kregati.
Mislim pa, da je problem drugje in sama ga boš morala najti.

lp

meni so antidepresivi ful pomagali, kar se sexa tiče. jemljem jih že pol leta in sex je sedaj precej bolj živahen. res se mi ful pogosto ne da sexat, ampak ko se lubi začne stiskat k meni se mi čisto strga…mmmm :)))

Bogi tvoj lubi, če je vedno on pobudnik.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close