Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija ali je to mogoče?

ali je to mogoče?

Imam OLYMPUS C-50, 3Xzoom in 5M pikslov. Pred kratkim je moja sestra dobila za darilo Sony-ja 72, ki ima 3,2MP in 3xzoom. Problem je v tem, da soni, ki je dosti cenejši (70.000 sit) dela boljše fotke od mojega C-50, ki sem za njega odštel 125.000 sit. Včeraj sem z obema aparatoma slikal zelo veliko slik in se igral z nastavitvami. Če kdo ima C-50 mi naj pove kako je z njim zadovoljen.

lp

hehe zato pa imam jaz Sony-ja P72…

LP!

-----------------------------------------------------------

Število pixlov ni absolutno merilo o kakovosti fotoaparata.

Za primerjavo: nekatere najhuše profi kamere (5000 eur – brez objektiva seveda) imajo le 4 Mpix. Bistvo je v kakovosti senzorja in seveda same optike. Poleg tega je vprašanje, kaj je zate “boljša fotka”.

Tradicionalni proizvajalci fotoaparatov Pentax, Nikon, Canon, Olympus … težijo k temu, da je reprodukcija čimbolj verodostojna. Sony pa je splošno znan, da precej “našopa” barve – visoko preko realnih. Zato ti je mogoče barvno intenzivnejša slika tudi bolj všeč. Enak efekt lahko dobiš z uporabo kateregakoli programa za foto editiranje.

Kaj pa ostrina, svetlobna jakost objektiva? Odzivnost? …

LP

RobI

Dejstvo je ,da je pred nakupom pametno testirat aparat ,ki ga kupujete.Vsak pa seveda gleda na kvaliteto na svoj način.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Morda pa ga le še ne znaš pravilno uporabljati. To, da se malo poigraš z nastavitvami, še ni dovolj. Vzemi priročnik v roke in malo preštudiraj namen posameznih opcij, ki jih ima gotovo tudi tvoj aparat. Mislim, da je tvoj aparat vendarle boljši…

Tudi jaz sem že norela zaradi podobnih težav in na koncu sem ugotovila, da si edino lahko pomagam z zmanjšanjem resolucije slik.
sicer je pa to hudič, misliš da kupiš dober aparat, ker veš da ma ferma dolgo tradicijo, pol ga pa tkole serje. 🙂

Moj nasvet…

Nehaj si sposojati tuje aparate in jih primerjati s svojim. Med različnimi tipi je namreč toliko objektivnih in subjektivnih razlik, da jih preprosto ne moreš enačiti. Eden se bolje obnese v takih pogojih, drugi v drugačnih.

Kupil si aparat kakršnega imaš in sedaj svoj čas raje posveti iskanju najboljšega, kar ti ponuja. Boš imel več od tega 🙂

Ja, ne pravijo zamanj za Sonya da ima DISNYEVE BARVE.

Stvar okusa.

Meni Olympus odgovarja.

Olympus je zakon pa če ima 1.3 ali pa 5M pikslov. Slike so veliko bolj realne kot pri sony-ju. Dejansko drži, da ima barve kot v risnnkah.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

New Report

Close