Ali je smiselno postati medicinska sestra pri 30?
Nihceposeben
NE. pa ne zato, ker ni bi šlo. ampak ker si posesivna egoistična prasica. in taka oseba ne more biti medicinska sestra. žal!! TI luzerka, niti en boš zdržala. nit obvezne prakse ne.
poglejva resnici v oči. kot je. ti iščeš prekvalifikacijo, ker si lezbačika. ker si lgbt, woke, feminsitka. Ki pa jo je mamica doma nafukala do konca. in kaj te je nafukala?! ja o sluzbi. ti imaš to akadamesko izobrzabo, to pa je tudi fse. ti nimaš prakse. ne glede na izobrazbo moraš začet na relativnem dnu. ti pa si misnla da boš spacala t oničvredno diplomo in boš kr kaj? ceo? hhahaha ja seveda!! veš da ja. ti rabiš prekvalifikacijo, ker nič ne znaš in ker NE DOBIŠ SLUZBE. raje povej po resnici.
in si priznaj, da os te 5 let nafukali. če z magisterijem ekonomije, nisi sposobna furat enga frizerskega slona, ene gostilne, ne znaš enega podjetja postavit na noge. frizerskega salona ne znaš furat, ker nisi frizerka, ker nimaš pojma. ti o ničemer nimaš pojma. ker je eps mišljen za tiste ki imajo ateke in mamice hude težke komuniste v nekem svetu neke druzbe, kot recimo če preveriš pogoglaš priimek žerjav. kje j stari žerjav v nekem svetu inpola in oba sineka mala žerjava od prevga dne direktorja. z končano uni, ekonomijo!! a razumeš sedaj? 2 opcija pa je, da si draga sexy ponizna kurba, tajnica. to pa ne zmoreš bit ker si toxična feministka.
ti en boš zdražala niti 1 teden prakse na ukc recimo urologija. ahahahah ne boš. vrjami mi. ti nisi tip za to. tebe niti sprejeli en bodo. ker vejo da ne boš sledila ukazom. da boš želela po svoje, da iščeš priiko za it čimprej v pisarno. takih imajo že dvolj. vrjami mi.
če bi ti bila fsaj res iskrena pa bi reka po resnici, sem si zajebala zivljenej z tme bednim faksom. neki znam. ampak ne dovolj. vez nimam. sem faminsitka. drek babji sem ničvreeden. bi ti jaz povedal glej tko je. idi prvo na prekavlifikacijo 2l eti za tehnika. ja? v avstrijo če znap nemško. ker v slo je tehnik zdr, nege 4 leta. in velja v avstriji samo za 4stopnjo ne 5. dokelr nen aredis 5 izptov pei njih. oni pa imajo v avstriji po 5 stopnji samo 6 mesecčni šnel kurz. 3 mesece knjiga 3m esece praska. in ej njihovih 6 mesecev ekvavilentno našim 4 letom. žal je res tako.
in bi ti rekel. ja naredi 2 leti prekvalčifikacije za 5 stopnjo. in prvo tu začni. ker tudi če bi sedaj imela 7 stopnjo, ne bi bilo nič delal a bi za 4 stopnjo. ker z diplomo sploh neki posebnega ne moreš bit. lahko si kako glavna med. sestra. ampak to je treba imet podlage fsaj 10 let. prave delovn dobe. od cita, do urgence do fsega.
glede na tvojo izobrazbo leta in tvoje toxično ugabno stališče, jaz tebi svetujem vojsko. v naši SV pa bo tvoje celo življenej dobilo smisel. ker tukaj pa boš lahko vnovčila, boš imela malo nek itelovadbe, premikanja. ne full velik. ker to naše ni vojska. boš lahko igrala na karto magisterija. boš lahko športala. dobro jedla. se afnala z woke lgbt sranjem kolikor boš želela. ker je to tak zadnje čase zaželjeno. naj te ne skrbi napoptitev v vojno, ker se to ne bo zgodilo. lažniva prasica si tko že, in po mojih 12 let izkušen is lih prava za tja. pa še enote ki pridejo zate v poštev ti povem. da ne boš rekla, da ne vem. recimo OIB, VP, mogoče EEB, mogoče OVS, verjetno neka častniška šola. to bi ti bilo ful všeč.
je pa zanimivo. ne sam da da z magisterijem ekonimije nisi sposobna furat , ustanovit podjetje, niti nobenmu nisi sposobna dajat inštrukcije iz matematike in ekonimje, statistike, iz ničesa!!!!
žalostno. vojska, polcija, gasilci. to bo zate. drži se stran bolnce. vrjami mi. pr ivojski, polciji, celo gasilcih lahko neki malo nafukavaš. tu neki tam neki pa kje malo več kje malo majn. v zdrastvu neboš mogla nič nafukavat. popolnoma nič. hrana bo slaba, delvnik naporen, slab. pritisk doktorjev, doktoric, full. sodelavke , sodelavci bodo žal opica nivo. in te bodo bulali. ker to se moraš znat obrnit, to moraš bit deklica za fse. to ni NCSI. to je bolnca, socijalna bolnca.
delo med. sestre je., nega bolnika, izvajanje nudenje terpaije po navodilih zdravnika, torej zdravstvenega tima, ker ti si del negovlanega tima. in pomoč in olajašnje smrti.
to so tvoje naloge. torej jutranja nega. previjanje, kopel, torje umivanje, umit zobe, protezo, brisat rit, pač cela nega človeka. če sama ne zmoreš ti že kera pomaga, ampak tudi sama ima veliko dela. pranje glave, itd itd. razkuzevanje posle in pohištva, menjava posle. pomagat it hcat in srat. ponoči bolniki zel oglasno stokajo. eni zardi bolečin res,. drugi pa pač tak tak.
pevijanje odprtih gnojih ran. prelivanje urina. sodelovanje pri viziti. če terabijo. zelo zel ozelo previdno in doseldn in natnačno beleženje terpaije kiti je predpisana od zdravnika. medinska sestra ni szdravnik, niti diplomirana. sestre so samo sreedstvo z katrim zdravnik , zdravi. plus tega zdravini ne zdravijo. zdravniki lajšajo trenutne zadeve in jih probajo izboljšat. telo se samo zdravi. z soncem, časom, mogoče kakšnimi antibiotiki, neki proti vneno in tko, neke običajne zadeve.
tebe niti ne bodo sprejeli. ker vejo kaj ej tvoj cilj. in takih tam ne rabijo.
iza gasilce si preveč naduta, premalo fizično močna. polcija mogoče lažje ampak spet bo isto, vejo da boš ciljala na pisrano. jaz msilim da bo vojska idelana zate. mogoče pa celo kakšna carinska uprava. davčna, sova, turisitčna agencija, neki v zvezi z prometom, kakšno ministrstvo.
ne bit jazna name. jaz ti povem desjtva!
Nihceposeben, 13.09.2025 ob 09:05
Zdravo, trenutno sem stara 27 let in imam magisterij iz ekonomije. Ugotovila sem da me bo pisarniško delo ubilo in res želim delat nekaj aktivnega in dinamičnega in kjer lahko pomagam drugim. Ali je smiselno da se vpišem na izredni študij zdravstvene nege , ga zaključim čez 3 leta in se potem zaposlim? Nevem ce bo sploh smiselno ker bom stara 30 let brez delovnih izkušenj na tem podrocju?
Naj vseeno poskusim?
Ne,ni vredno.Jaz sem se prekvalificirala iz zdravstva v kozmetiko.V zdravstvu je ogromno izkoriščanja,podtikanja,nasilja,verbalnega nasilja,spolnega nadlegovanja,izmišljevanja,obrekovanja,nestabilnega urnika,… Če se pritožiš pa izgubiš službo.Ljudje odhajajo iz zdravstva v Hofer,Lidl,Petrol,Trgovine,…
Tudi sindikat in komisija proti nasilju v zdravstvu so samo na papirju,v resnici pa ščitijo vodstvo,vodilne.Imela težabe z glavno sestro,ki boleha za MOM boleznijo,z sodelavcem narkomanom,ki je kradel,ampak ker se jim smili saj je bogi,ga ščitijo.
Raje se v kozmetiko prekvalificiraj.
hah, 17.09.2025 ob 08:28
dokler koncas vse izpite diplomo bos stara 32 let pri takih letih se šele prvič zaposlit? Meni to ni normalno ni status studenta samo do 27 leta? Od kje bos prejemala prihodke in kaj si bodo drugi mislili o prvi sluzbi pri taki starosti.
Status ti velja, če se do 27 (28) leta vpišeš v šolanje. Potem pa lahko to vlečeš tudi do 50, vmes malo/veliko pavziraš.
Nihce ni rekel da nisem zaposlena. Ni problem najti zaposlitev ampakse počutiti se koristnega v družbi. Verjamem da je to za ene nepomembno, jaz pa tudi nevem zakaj sem se rodila taksna kot sem se, z mislimi kot jih imam in z okolico ki mi je bila podarjena. Očitno se še nisem odločila, ker tu sprašujem za mnenje. Hkrati pa je izredni študij plačljiv, kar bi pokrila iz svoje plače. Je tudi urnik na izrednem študiju prilagojen zaposlenim osebam.
Forum je zaprt za komentiranje.