Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je realno/najem stanovanja

Ali je realno/najem stanovanja

Sorodnik živi z družino v najemu, našel si je drugo stanovanje. S sedanjim lastnikom ima pogodbo, da je odpovedni rok 3 mesece. Ker ne najde novih najemnikov, jih je dobesedno prisilil, da morajo še 3 mesece plačevati njemu, oni bi se pa radi čim pej odselili, ker že imajo pogodbo z novim lastnikom, pa res ne želijo plačevati 2 najemnin, eno še za stanovanje, ki ga ne bodo več uporabljali.

Ali je to realno, da se ne morejo losati lastnika, ponavadi je ravno obratno.

Meni je to tako bizarno!!

Prosim vas za mnenje.

Ajoj. Saj so vendar podpisali, da je odpovedni rok toliko in toliko.

Ne razumem pa, kako ne najdejo novega najemnika? Menda je kar kriza s s stanovanji in vse se odda v nekaj dneh, če se vsaj malo potrudiš.

Saj to mi je čudno, ker je povpraševanje večje od ponudbe!!

Pa še gre za 3 sobno stanovanje v Šiški, brez balkona in parkinga.

Vsak ki pride na ogled reče, da je za to, kar nudi, najemnina previsoka.

Če zdajšnji najemniki ne najdejo novega najemnika je lastnik v minusu. Jasno je napisano 3 mesece odpovedni rok! Za te 3 mesece plačaš najem in stroške.

Lej, pogodba veže v obe smeri. Tako kot jih lastnik ne more vreči ven iz stanovanja hitreje kot v 3 mesecih, enako tudi najemnik ne sme zapustiti stanovanja prej kot v treh mesecih. Enako pravilo za oba. Tako kot si najemnik mogoče ne more tako na hitro (v 3 mesecih) najti novega stanovanja, enako si lastnik ne mora tako na hitro najti novega najemnika. Fer je fer.

V Ljubljani najdes nove najemnike v enem dnevu !

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz vem, 16.10.2021 ob 14:30

Sorodnik živi z družino v najemu, našel si je drugo stanovanje. S sedanjim lastnikom ima pogodbo, da je odpovedni rok 3 mesece. Ker ne najde novih najemnikov, jih je dobesedno prisilil, da morajo še 3 mesece plačevati njemu, oni bi se pa radi čim pej odselili, ker že imajo pogodbo z novim lastnikom, pa res ne želijo plačevati 2 najemnin, eno še za stanovanje, ki ga ne bodo več uporabljali.

Ali je to realno, da se ne morejo losati lastnika, ponavadi je ravno obratno.

Meni je to tako bizarno!!

Prosim vas za mnenje.

Ne, ni realno, prej neokusno. Se spokam ven kadar jaz hočem pa naj me tožijo.

Sem bila podnajemnica in zdaj sama dajem v najem pa mi kaj takega ne pride na pamet.

Oni bi v enem tednu že dobili nove podnajemnike a hkrati bi prejšnje ogulili za tiste tri mesece. No go!

Požrešnost, 16.10.2021 ob 17:06

Ne, ni realno, prej neokusno. Se spokam ven kadar jaz hočem pa naj me tožijo.

Sem bila podnajemnica in zdaj sama dajem v najem pa mi kaj takega ne pride na pamet.

Oni bi v enem tednu že dobili nove podnajemnike a hkrati bi prejšnje ogulili za tiste tri mesece. No go!

Čuden, ne čuden – čudaški odgovor. Odpovedni rok je dogovorjen in določen tudi v zakonu. Z razlogom.

V Šiški, da ne najde najemnika za trosobno stanovanje? Čudno. Očitno išče med reveži, v kakšni fb skupini. Naj da oglas na Nepremičnine. net, bo oddal v enem popoldnevu.

3 sobno v Šiški brez balkona?  Tega pa skoraj ne verjamem. Razen, če je v privat hiši.

Mislim, da je tema izmišljena.

Če ne najde v 1 tednu novega najemnika v Šiški, je previsoka najemnina.

Jaz bi se probal zmenit, da 1 najemnino pač pustim. Če najde takoj enega novega, je 1 mesec v plusu.

Drugače najemnik bi lahko zaigral svinjo..

Pač odide pa naj ga lastnik toži. Če ni veliko varščine pustil se mu mogoče splača (ker tožil ga noben pameten ne bo, se ne splača)

Spet sami poštenjaki tu gor.

Če v pogodbi piše odpovedni rok tri mesece in ste to podpisali, je pač tri mesece. Seveda pa plačaš samo če nima drugega najemnika v stanovanju. Torej ne vrneš ključev do konca.

Mislim ne razumem zakaj podpisujete stvari, ki vam niso ok? V službi tudi kar greš čeprav imaš dva meseca recimo odpovedni rok? In potem jokate kako je nefer. Kaj je nefer? To da lastniki spoštujejo pogodbo? Si predstavljaš da še tam živite in pride in reče ej čez dva dni ven ker rabim flet. Takrat bi pa mahali z pogodbo o treh mesecih a ne? In tu javkali kakšni so ljudje :). Od nekdaj me fascinira ta hinavščina menda ekstremno poštenih slovenčkov. Očitno pri nas poštenost pomeni da si pošten samo ko je tebi v korist.

Pa ne samo, da gre te 3m v obe smeri – avtorjev sorodnik bi se lahko z novim dogovoril da se vseli čez tri mesece. Najemodajalec ima lahko stroške obnove stanovanja, doplačilo DSO, kar tako podnajemnike ne najdeš, smo konec oktobra – študentje so si že zrihtali in ne vem če je možno se okoli (njihovih) subvencij.

Ne vem no, menjava stanovanja ni nekaj kar tako. Če bi jih pa najemodajalec ven metal bi pa znali reči kako se v 3m ne morejo izseliti. Pa saj že šola/vrtec komplicira okoli prepisa konec oktobra. S pošto pa spremembo začasnega prebivališča je tudi veliko dela.

Qiqqe, 16.10.2021 ob 16:56

V Ljubljani najdes nove najemnike v enem dnevu !

:)))) Ja,take ki placajo prvi mesec in potem jih meces ven leta.Predvsem ce imajo majhne otroke!
Ko pa gredo ven,pustijo za sabo razdejanje in si najdejo novo zrtev.

Sem v stroki ze 16 let. Vecina Slovencev ima nateg v dnk-ju!

Ne, ne najdeš v enem dnevu, če je najemnina previsoka za tisto luknjo, če je brez parkinga in brez balkona. Tudi najemniki niso taki bedaki, da bi kar vse pograbili ne glede na ceno. Pa sem dolga leta oddajala stanovanje v Lj, da ne bo pomote. Kot rečeno, če je trimesečni odpovedni rok, je pač tako.

Ampak res – Slovenceljni bi kar enekaj po domače! Zdaj naj bi najemodajalec najemniku v prid vzel v stanovanje kar prvega, ki pride mimo, četudi ta ni siguren, da bo sklenil uspešno najemno pogodbo? Sama oddajam stanovanja in sem imela kar nekaj problemov z goljufivimi najemniki, zato bom vedno vztrajala na odpovednem roku. Jaz imam sicer z vsemi odpovedni rok en mesec, zame pa 3 mesece, ker se zavedam, da je stanovanje lažje oddati, kot najeti,  vendar pa je omenjen najemodajalec že vedel, zakaj je določil odpovedni rok tri mesece. Tudi najemnik je podpisal pogodbo pri polni zavesti, zato je to edina pravna pot, ki jo morajo vsi upoštevati.  Vi, sorodnica, ali ste še rosno mlada ali pa enostavno ne veste ravno, za kaj gre pri celi stvari. Deluje, kot da vam v splošnem ni dosti jasno v življenju.

Pa kaj se mi sploh zavedamo, kako deluje pravna država? Pa kaj mutite?!! Saj že Janša dovolj manipulira z našo pravno državo, saj se ja vsa politika, skoraj vsa, poserje na ustavo in zakone, ki jih bi bilo treba že nekaj časa spremeniti! Saj to je ja v modi, ignorirati pravne akte in ustavo in si izmišljevati neustavne odloke! Ali pa zasovraziti najemodajalca, ker vztraja na pogodbenih postavkah. Meni se celo zdi, da je bil najemodajalec presenečen,  da ga je vaš sorodnik na hitro zapustil in si obetal nepravne bonitete, zato si je vzel čas,  ki mu pripada za iskanje novega podnajemnika. Tako velikega stanovanje ne najames za tri mesece in najemodajalcu poveš nekaj časa prej, da se želiš preseliti, ce si fer in ce si obetas prihranke ob odhodu, ne pa, da ga presenetis zadnji trenutek.

Meni je cela zadeva mutna … avtorica se obnaša, kot da ima zelo nizek IQ. Pardon, ampak tako deluje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close